.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Η γιέσμεν μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ έφερε στη βουλή τη φωτογραφική (ν)τροπολογία για το ιδιωτικό γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ) - Τροπολογία - Αιτιολογική έκθεση - Έκθεση ΓΛΚ



Κατατέθηκε η φωτογραφική (ν)τροπολογία για χατίρι των επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν βάλει στο μάτι για εκμετάλλευση το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Πως η νομιμότητα περνάει στη παρανομία με νομότυπο τρόπο

Ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πως οι κυβερνήσεις υπάρχουν και κινητοποιούνται άμεσα για να δώσουν λύσεις, μόνο σε  ότι δυσκολεύει τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφάλαιου. Αυτή είναι η… ισότητα απέναντι στο νόμο.

Και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς, έχει πανομοιότυπη συμπεριφορά με όλες τις προηγούμενες, δεξιές, και «σοσιαλιστικές». Πράγμα που σημαίνει πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται απλά στο κομματικό σύστημα, αλλά είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος. Αν θέλεις καπιταλισμό, πρέπει να ξέρεις πως το κράτος υπάρχει και λειτουργεί για δική τους ωφέλεια. Αν θέλεις να γίνεις κυβέρνηση οφείλεις να διαχειριστείς τις δημόσιες υποθέσεις σε όφελος τους. Οι λοιποί πολίτες καλούνται μόνο να πληρώνουν.

Είναι πάμπολλες οι φορές που αιτήματα εργαζόμενων και του λαού, σκοντάφτουν στη νομοθεσία. Κυβερνήσεις και υπουργοί σου λένε για δικαιολογία. Δε προβλέπει ο νόμος, ή δεν επιτρέπει ο νόμος, ή δε μας καλύπτει ο νόμος να ικανοποιήσουμε το δίκαιο αίτημα κλπ. Σπάνια αλλάζουν το νόμο για χατίρι σου, γιατί δεν έχουν τη πολιτική βούληση. Κι αν επιμένεις υπάρχει η δικαιοσύνη να βγάλει την απεργία σου παράνομη, η αστυνομία να σε πνίξει στα δακρυγόνα και να σε δείρει όσο χρειαστεί, μέχρι να σταματήσεις να διαμαρτύρεσαι. Από κοντά τρέχουν τα… επιχειρήματα που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ο έτερος βραχίονας της εξουσίας, τα ΜΜΕ. Σου λένε είναι πολλά τα λεφτά που χρειάζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων, παράλογα τα αιτήματα, αντικοινωνική η συμπεριφορά των απεργών, ταλαιπωρούν τους πολίτες κλπ.

Όταν όμως το αίτημα είναι της οικονομικής ολιγαρχίας, σκοτώνεται η πολιτική εξουσία να το ικανοποιήσει. Σκαρώνουν τις τροπολογίες στο πι κα φι, τις ψηφίζουν άρπα κόλλα, επιχαίρουν και υπερθεματίζουν τα ΜΜΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει σκανδαλώδης πράξη, αντικοινωνική συμπεριφορά, σπατάλη δημόσιων πόρων, αδικαιολόγητο αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Σε αυτά τα από πάντοτε γνωστά, έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια η λεγόμενη τρόικα, ή κουαρτέτο ή θεσμοί, ή δανειστές. Που δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από διορισμένα και όχι αιρετά πρόσωπα και όργανα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Εκπροσωπούν δηλαδή το μεγάλο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και υλοποιούν τις επιδιώξεις του. Ποτέ δεν έτυχε κι ούτε πρόκειται να τύχει αυτοί οι μπροστινοί του διεθνούς καπιταλιστικού κόσμου, να διαφωνήσουν  ή να θέσουν βέτο και να μη δοθούν χρήματα σε ολιγάρχες της δικής μας άρχουσας τάξης. Και δε θα μπορούσε φυσικά να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού υπάρχουν ακριβώς για να εξασφαλίζουν και διαιωνίζουν τη κυριαρχία του κεφάλαιου απέναντι στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων. Μόνο τυχαία δεν ήταν ούτε και είναι η ένταξη μας στην Ε.Ε.  Μόνο αθώα δεν είναι η συνδυασμένη λυσσώδης προσπάθεια να παραμείνουμε εντός των τειχών της. Γιατί η κεφαλαιοκρατία γνωρίζει καλύτερα από το καθένα μας, πως υπηρετείται αποτελεσματικότερα το δικό της ταξικό συμφέρον…

Κανένα συστημικό ΜΜΕ δε θα πει πόσο θα επιβαρυνθεί ο πολίτης με τη δωρεάν χρηματοδότηση του ιδιωτικού έργου, που θα γίνει από τα χρήματα που πληρώνουμε σα φορολογούμενοι. Τα οποία σε πρώτη φάση ανέρχονται σε περίπου 35.000.000 ευρώ μέσω της περιφέρειας της… αντιστασιακής (α)Ρένας Δούρου.

Φυσικά θα υπάρξουν κάποιοι λιγοστοί προλετάριοι χωρίς ταξική συνείδηση, που θα χαρούν με την επιτυχία του αφεντικού. Γιατί απλούστατα δε καταλαβαίνουν πως όσο πιο πολλές και μεγάλες είναι οι νίκες των αφεντικών, σε βάρος των λαϊκών μαζών, σε τόσο πιο δεινή θέση έρχονται και οι ίδιοι.







7 σχόλια:

  1. Για τον μαρινακη λεξη δεν λες ΔΟΥΛΕ των παραπολιτικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κριμα τωρα που εχετε και πολλα εξοδα απο τις προσφυγες στα δικαστηρια να εχετε και την μετακομιση να πατε απο κει που ηρθατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη δουλειά δεν έχεις να ασχολήσαι όλη μέρα με την ΑΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή