.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 15 Μάη

Και ώρα 7μμ., που διοργανώνεται από το Δήμο και μαζικούς φορείς στην κεντρική πλατεία της πόλης
Τα γεγονότα των τελευταίων ετών στη Νέα Φιλαδέλφεια επιβεβαιώνουν καθαρά ότι και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με την πολιτική τους αντικειμενικά υπηρετούν τα συμφέροντα του Μελισσανίδη.

Έχουμε τη χρηματοδότηση του γηπέδου με 20+15 εκατ. ευρώ, τη φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή για την υψομετρική και την αστραπιαία έκδοση του ΦΕΚ, καθώς και την παραχώρηση στρεμμάτων του δάσους στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. και όχι στη ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Όλα αυτά, όπως και οι δηλώσεις Φλαμπουράρη, είναι γεγονότα που δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για να καταλάβει κανείς ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου «ξέχασε» τις προεκλογικές της διακηρύξεις για το ρυθμιστικό Αθήνας-Αττικής, και συνεχίζει το αλισβερίσι με τ’ αφεντικά των ΠΑΕ χαρίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και παραδίδοντας ολόκληρα φιλέτα της Αττικής στις ορέξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου. Γι’ αυτό, φέρουν την πολιτική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια, για το καθεστώς της ομηρίας, της βίας και για την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Επειδή σύσσωμο το σύστημα, η κυβέρνηση, η περιφέρεια, οι καναλάρχες, ο τοπικός τύπος, υπηρετώντας αυτά τα συμφέροντα, θυσιάζουν τις ζωές των κατοίκων και των επόμενων γενιών, με σκοπό το κέρδος τους, είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της κάθε Νέας Φιλαδέλφειας. Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο τοπικός και έχει υπερβεί πλέον και το γεγονός το πού και πώς θα γίνει το γήπεδο.

Η κατάσταση τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί από τους παρακρατικούς μηχανισμούς καταλύει κάθε δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της να μπορούν να αποφασίζουν για τα του οίκου τους και αντανακλά τις μάχες που πρέπει να δοθούν συνολικά, κόντρα στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αγώνες αυτοί για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να στηρίζονται στην υποστήριξη και ενεργοποίηση του λαού, των τοπικών κοινωνιών και των μαζικών κοινωνικών τους οργανώσεων και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Χρέος λοιπόν των αγωνιστικών δημοτικών αρχών και ιδιαίτερα της Αριστεράς είναι να στηρίζονται στα κινήματα και στον κόσμο που αντιστέκεται και διεκδικεί και από κοινού να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, τους ελεύθερους χώρους και να συγκρούονται με τα οργανωμένα συμφέροντα.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας, να αντισταθούν και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του παρακράτους Μελισσανίδη και των διάφορων οπαδικών και φασιστοειδών στοιχείων.

Η φίμωση, το παρακράτος και ο νόμος της ζούγκλας
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ούτε ένα ευρώ στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ

Κατάργηση του ρυθμιστικού νόμου τώρα

Όχι στην τσιμεντοποίηση και την εμπορική εκμετάλλευση
των δημόσιων χώρων, των πάρκων και των δασών

Παλεύουμε για ανθρώπινες γειτονιές, με ελεύθερους χώρους

Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει, στη φυσική του έδρα,
τη Ν. Φιλαδέλφεια, τηρώντας όμως τους πολεοδομικούς,
συγκοινωνιακούς και περιβαλλοντικούς όρους
.

ΜΕΤΑ Μάης 2017

πηγή: ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου