.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Η Ν. Φιλαδέλφεια λέει όχι στη τρομοκρατία



Συγκέντρωση των κατοίκων τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην πλ. Πατριάρχου με αφορμή επιθέσεις τραμπούκων για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ 

Να σηκώσουν το πέπλο σιωπής και ανοχής στην ανομία που σκεπάζει εδώ και τρία χρόνια τη Νέα Φιλαδέλφεια επιχειρούν οι κάτοικοι, οι συλλογικότητες και η ίδια η δημοτική αρχή, αφού ομάδα τραμπούκων με πρόσχημα την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ σκορπίζουν τον τρόμο στην πόλη. Επιτίθενται στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και σε όσους πολίτες αντιδρούν στην ανέγερση του γηπέδου με τους όρους που έχει θέσει η Δικέφαλος Α.Ε. συμφερόντων Δημ. Μελισσανίδη.


“Εδώ και τρία χρόνια ζω σε καθεστώς τρομοκρατίας. Μετά τις 8 το βράδυ είναι επικίνδυνο να κυκλοφορώ στην πόλη. Τη μέρα πηγαίνω από συγκεκριμένη διαδρομή στη δουλειά μου. Εάν χρειάζεται να παρακάμψω τη διαδρομή, κοιτάζω πάντα πίσω μου, μήπως με παρακολουθούν οι τραμπούκοι που έχουν καταλάβει την πόλη μου” διηγείται κάτοικος της Ν. Φιλαδέλφειας στην “Α”, που επιλέγει να διατηρήσει την ανωνυμία του γιατί, όπως εξηγεί, “φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα και την ασφάλεια της οικογένειάς της”.

Αυτή είναι μια από τις ιστορίες που διηγούνται κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και συναυλία στην κεντρική πλατεία Πατριάρχου στις 7 μ.μ. Τη συγκέντρωση διοργανώνει ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας. Η πρωτοβουλία στηρίζεται από κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών που αντιδρούν στο κλίμα τρομοκράτησης που επικρατεί στην πόλη. Κεντρικό αίτημα είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η συλλογική πρωτοβουλία κινημάτων για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των κοινών αγαθών, επισημάνθηκε ότι “η βία και η τρομοκρατία πρέπει να σπάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια”. Τα μέλη της συλλογικότητας καθιστούν υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν όχι μόνον την Αστυνομία, η οποία αδρανεί και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τις βίαιες επιθέσεις των τραμπούκων, αλλά και την κυβέρνηση και, όπως υποστηρίζουν, “δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την πόλη μας να μετατραπεί σε αρένα”.

πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου