.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δύο μέτρα και σταθμά του Περισσού για τη Γαλλία

Το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα σκληρό στην κριτική του για τις επιλογές του Γαλλικού ΚΚ στις προεδρικές εκλογές, που συμμετείχε στο μπλοκ του Μελανσόν, ενώ στο β’ γύρο έσπευσε να στηρίξει Μακρόν σαν το «λιγότερο κακό» απέναντι στην ακροδεξιά Λεπέν.

Καθώς το ΓΚΚ έχει μια πολιτική ουράς σε διαχειριστικές λογικές και εξαρτήσεις από τους σοσιαλιστές, το ΚΚΕ το θεωρεί δικαιολογημένα «μεταλλαγμένο», αν και συνυπάρχουν στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.




Την ίδια στιγμή όμως σιωπά για την επιλογή του «συνεπούς» Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, ο οποίος χαιρέτισε με μήνυμα το πρόσφατο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, ενώ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων μαζί με ευρωπαϊκά κόμματα κοντά στις θέσεις του.

Ο Πόλος ψήφισε Μελανσόν στον α’ γύρο για να φέρει κοντά το «FREXIT», όπως αναφέρει στα υλικά του, ενώ κάλεσε σε καταψήφιση των Πουτού και Αρτό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σαν χαμένης ψήφου που ανοίγει το δρόμο σε Μακρόν και Φιγιόν να μπουν στο β’ γύρο. Για αυτά ο Ριζοσπάστης «ουδέν σχόλιον»…

Γ.Κ.

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου