.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Νόμος είναι το «δίκιο» του Μελισσανίδη

Τις τελευταίες βδομάδες στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει επιβληθεί καθεστώς «φαρ ουέστ». Νεοναζί οπαδοί της ΑΕΚ-εντολοδόχοι του Μελισσανίδη «πολιορκούν» το δημαρχείο της πόλης και το στέκι Στρούγκα. Τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τους πολίτες που αντιδρούν στην καταστροφική για τη Νέα Φιλαδέλφεια κατασκευή του νέο γηπέδου της ΑΕΚ.

Παρά το ότι οι μαφιόζοι τραμπούκοι δρουν χωρίς να παίρνουν καμία προφύλαξη, η αστυνομία δεν πράττει απολύτως τίποτα, καλύπτοντάς τους κατά σκανδαλώδη τρόπο. Στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κινητοποιείται, αλλά στρέφεται με διαρροές στον Τύπο εναντίον του δημάρχου. Στη Νέα Φιλαδέλφεια η διαπλοκή πολιτικής εξουσίας, οικονομικών συμφερόντων και κρατικού μηχανισμού φτάνει στο σημείο εκείνο όπου νόμος γίνεται το «δίκιο» του Μελισσανίδη. 

Οι αντιδράσεις στο νέο γήπεδο είναι απολύτως δικαιολογημένες. Το τερατούργημα του Μελισσανίδη θα κόψει κομμάτι από το άλσος Νέα Φιλαδέλφειας, θα έχει ύψος 27 μέτρα (διπλάσιο και τριπλάσιο από τα γύρω σπίτια), οι πυλώνες του θα φτάνουν τα 40 μέτρα, ενώ ο υπογειοποιημένος δρόμος που θα το εξυπηρετεί, θα διχοτομήσει την πόλη. Η ωμή βία επιστρατεύεται ενάντια στους πολίτες και τη δημοτική αρχή που πράττουν το στοιχειώδες για να υπερασπιστούν το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους της. Είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε το παρακράτος να επιβάλει τους όρους του.

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, 27.3.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου