.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τα ίδια και τα ίδια

Στιγμιότυπο από την μαραθώνια συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου και του προεδρείου της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα. Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης κάλεσε τους «ισχυρούς» για συζητήσεις. Να τα βρουν… λέει, για καλύτερο ποδόσφαιρο, χωρίς φασαρίες, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να πυροδοτούν το κλίμα κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Αποτέλεσμα; «Καρφιά» του ενός στον άλλο και να «τρώγονται» πάλι για τα γνωστά. Για τη διαιτησία, για τα γήπεδα, για τα πέναλτι, για τα παραρτήματα και όλα αυτά που ακούμε συνεχώς. Δηλαδή επί της ουσίας… μια τρύπα στο νερό. Ασε που δεν πήγαν οι «ισχυροί» αλλά οι… αντ’ αυτών… Επίσης σημαντικό δείγμα της προσοχής που δείχνουν οι κ.κ. Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, αλλά και του σεβασμού που δείχνουν στο πρόσωπο του θεσμού του Υφυπουργού.


Θα πουν βέβαια, ότι ο υφυπουργός θέλει, προσπαθεί, έχει καλές προθέσεις, έκανε βήματα μπροστά και τέλος.

Τέλμα υπάρχει στο ποδόσφαιρό μας. Τελεία και παύλα. Οσο αυτοί που έχουν κάποια εξουσία δεν παίρνουν την ευθύνη και δίνουν τα ηνία σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται για την τσέπη τους και για τίποτε άλλο αυτό θα έχουμε. Τόσα χρόνια στο θρόνο ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφέρθηκε για το ποδοσφαιράκι μας, ούτε παλιότερα ο Παναθηναϊκός, ή η ΑΕΚ. Αλλά και τώρα αυτοί που θέλουν τη θέση του… χαλίφη την θέλουν για την κονόμα. Πρόσχημα είναι ότι θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου και άλλα τέτοια. Αν ήθελαν το καλό του ποδοσφαίρου θα απαιτούσαν ριζοσπαστικές λύσεις και όχι τον θρόνο. Θέλουν τον θρόνο για να διοικήσουν όχι για να δημιουργήσουν. Για να κάνουν ό,τι έκανε ο Ολυμπιακός αυτά τα χρόνια και δεν μπορούσαν να κάνουν αυτοί στα προηγούμενα χρόνια ή έστω στα 1-2 που πήραν πρωτάθλημα ενδιάμεσα του Ολυμπιακού. Επί της ουσίας όμως δεν θέλουν να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά μόνο η ομάδα τους.

Για αυτό και δεν πρέπει να συνεχίσει αυτή η… ξεφτίλα του ποδοσφαίρου μας. Το μοντέλο Σούπερ Λίγκα έχει αποτύχει παταγωδώς γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα βασικά θα συμφωνήσουν στα πολύπλοκα. Στην Αγγλία δίνουν ένα… καράβι λεφτά στην ομάδα που θα ανέβει κατηγορία για να μπορεί να σταθεί, ενώ εδώ ο ισχυρός γίνεται πανίσχυρος και αυτός που θα ανέβει για να σταθεί θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι σε κάποιον ισχυρό. Αυτό είναι πρωτάθλημα; Πως θα έχουν οι ομάδες περισσότερους «δορυφόρους»; Ετσι θα πάμε μπροστά; Το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει μεγάλες τομές, γρήγορα και τεράστια άλματα και όχι συναντήσεις επί συναντήσεων και άλλα τέτοια για το θεαθήναι. Θέλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και δουλειά.

Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ αφήνουν χώρο δράσης, αλλά οι δικοί μας δεν θέλουν να δράσουν. Οι κάθε πολιτικοί έβλεπαν τον χώρο για προβολή, με δηλώσεις για μεγάλες κουβέντες και επαφές με τους «ισχυρούς», ενώ οι «δυνατοί» παίκτες ως ευκαιρία για να ανέβουν ακόμα περισσότερο επιχειρηματικά. Πάρτε παράδειγμα τον Μαρινάκη ή τον Αλαφούζο. Πόσοι τους ήξεραν πριν αναλάβουν τους «αιώνιους»; Μόνο ο επιχειρηματικός τους κόσμος. Τώρα όμως, τους ξέρει όλη η Ελλάδα και τα περίχωρα αυτής. Ο Αλαφούζος δε έχει μεγαλώσει και τις δουλειές του με κανάλια, σταθμούς, έντυπα και πολλά άλλα. Στην κορυφή είναι και ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός σταθμός του αλλά και το έντυπό του. Και καλά κάνει ο άνθρωπος και ο καθένας από αυτούς. Γιατί όπως έχουμε πει πολλάκις είναι επιχειρηματίες και όχι οπαδοί ή έστω φίλαθλοι.

Αλλά το θέμα είναι τι κάνει η Πολιτεία, το Κράτος και οι θεσμοί για να προστατεύσουν το… όπιο του λαού. Τίποτα. Ή μάλλον κάνουν: συμμετέχουν στο «παιχνίδι» του κάθε «ισχυρού». Που είναι να φαίνονται ή να ακούγονται συνεχώς σε όλους ή από όλους τους Ελληνες.

Βασίλης Μαγαλιός

πηγή: ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου