.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Μεγάλη εκδήλωση δημοκρατίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας


Η ΛΑ.Ε στηρίζει την δημόσια εκδήλωση υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στην Πλατεία Πατριάρχου την Δευτέρα 15/5, στις 7 μ.μ. και καλεί σε αγωνιστική και ενωτική συμμετοχή σε αυτήν.
Η ΛΑ.Ε υπογραμμίζει ότι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια από διατεταγμένες ομάδες «φανατικών», που στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε διαφορετική φωνή και άποψη σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, είναι αδιανόητες και απόλυτα καταδικαστέες.

Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με τον γνήσιο φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, τις δημοκρατικές ιστορικές παραδόσεις του και τις καλύτερες των παραδόσεων της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο δεν έχουν καμία σχέση με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της ομάδας, της οποίας η διαδρομή είναι συνδεδεμένη με την δημοκρατική πόλη και τον δημοκρατικό λαό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Είναι θλιβερό η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας μια πολιτική πελατειακών σχέσεων και ιδιοτελών εξυπηρετήσεων προς επιχειρηματίες μεγάλων ΠΑΕ, να ενθαρρύνει εκ των πραγμάτων, αντί να αποθαρρύνει, οπαδικές εκδηλώσεις φανατισμού και μισαλλοδοξίας μιας ελάχιστης μειοψηφίας «φιλάθλων», που πλήττουν βάναυσα την εικόνα του ποδοσφαίρου και αναδεικνύουν φαινόμενα ντροπής και παρακμής που πνίγουν την κοινωνία μας.

Η ΛΑ.Ε θεωρεί απαράδεκτο, επικίνδυνο και τεχνητό το διαχωρισμό των πολιτών στη Ν. Φιλαδέλφεια σε φίλους και δήθεν αντιπάλους της ΑΕΚ.

Το πραγματικό δίλημμα στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι δημοκρατία, ελεύθερη διακίνηση των απόψεων, ελευθερία συγκεντρώσεων, και ελεύθερη αντιπαράθεση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των δημόσιων χώρων ή επικράτηση της τρομοκρατικής βίας διατεταγμένων ομάδων, οι οποίες επιδιώκουν να μεταλλάξουν και να κάνουν αγνώριστη την πόλη και ελεγχόμενο τον Δήμο.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι πόλεις και οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι σε συμφέροντα. Γι’ αυτό οι πόλεις μας και οι γειτονιές μας πρέπει να ενισχυθούν ως χώροι ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ελεύθερης ανάπτυξης των αιτημάτων, των κινημάτων και του αγωνιστικού φρονήματος των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 12/05/2017
πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου