.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Για το 3ημερο φεστιβάλ του δήμου που συνδιοργανώνει με την ένοχη περιφέρεια Αττικής




Πρόκειται για μια εκδήλωση που αν την οργάνωνε μόνος του ο δήμος, μόνο καλά λόγια θα μπορούσε να πει κανείς. Για μια εκδήλωση που αν γινόταν κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετικό συνδιοργανωτή, πιθανότατα θα ίσχυε το ίδιο. Εδώ όμως υπάρχουν συνδιοργανωτής και χορηγοί που φωνάζουν από μακριά ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται σε μια συγκυρία, που δεν επιτρέπει να σκεφτείς ότι πραγματική επιδίωξη είναι οι καλές προθέσεις για πρόσφυγες και μετανάστες, μα ούτε και το ενδιαφέρον για τη πόλη μας. Το αντίθετο μπορείς να το ισχυριστείς άνετα. Και να γιατί:

Η περιφέρεια είναι ένοχη για την ανυπαρξία συμμετοχής και δράσης της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Μπορεί να δώρισε 150.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση στο ίδρυμα Νιάρχου. Μπορεί να είναι έτοιμη να δωρίσει άλλα 45.000.000 για τις ανάγκες του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη που θα κάνει ανυπόφορη τη ζωή στη πόλη μας. Μπορεί να συνεχίζει τη πολιτική Σγουρού και να είναι συνεπέστατος εφαρμοστής των μνημονιακών πολιτικών που βαραίνουν όλους μας. Για πρόσφυγες – μετανάστες όμως, όπως και για άστεγους, άνεργους, άπορους δεν έχει διαθέσει τίποτα! Μόνο προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες διαθέτει γι΄ αυτούς.

Τι δουλειά έχει η περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ να εκδηλώνει το δήθεν ενδιαφέρον της για τους πρόσφυγες; Και μάλιστα να το κάνει στη Ν. Φιλαδέλφεια;

Τι δουλειά έχει η περιφέρεια Αττικής να εμφανίζεται στη πόλη μας ως πονόψυχος συνδιοργανωτής εκδηλώσεων αλληλεγγύης, ειρήνης και πολιτισμού, όταν πρόκειται για το μοναδικό ως αυτή τη στιγμή χρηματοδότη των σχεδίων Μελισσανίδη; Όταν αυτή η περιφέρεια ενέκρινε τη ΜΠΕ του ιδιωτικού του γηπέδου και αποφασίζει κόντρα σε όσα έλεγε προεκλογικά; Όταν πρόσφατα η ίδια περιφέρεια έδειχνε το δήμο ως υπεύθυνο για τη μη έγκριση των υψομετρικών μελετών, και παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες του δήμου δεν έχει βγάλει ως σήμερα κιχ; 

Τι δουλειά έχει αυτή η περιφέρεια με την αλληλεγγύη, την ειρήνη και το πολιτισμό, όταν επιδειχτικά έχει σιωπήσει σε όσα βάρβαρα συμβαίνουν στη πόλη μας ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες; Και τόλμησε να εμφανιστεί στην εκδήλωση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας! Στην υπονόμευση της οποίας η ίδια με τη πολιτική, τις αποφάσεις  και τη στάση της, έχει αποφασιστικά συμβάλλει!

Στην εκδήλωση λοιπόν φέρεται να είναι ομιλήτρια και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου. Η παλιότερα καλή προσωπική και πολιτική φίλη, είναι το νούμερο δύο στη περιφέρεια μετά την (α)Ρένα Δούρου. Παράλληλα είναι εξέχων μέλος των 53 «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους για να καταλάβουμε πόσο αριστεροί είναι, έχουν προεξέχων στέλεχος τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τον άνθρωπο που συμφωνεί τα μνημόνια και τις απάνθρωπες πολιτικές, και τελευταία εμφανίζεται στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη σε αγώνες του ΠΑΟΚ.

Η Ερμίνα Κυπριανίδου είναι επίσης επί σειρά ετών μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειώσουμε ακόμη πως από τα στελέχη της περιφέρειας, ήταν η μοναδική παρούσα εκτός της (α)Ρένας Δούρου στη συνάντηση με το Δ. Μελισσανίδη στη περιφέρεια Αττικής. Τότε που ο επιχειρηματίας εξερχόμενος από τη περιφέρεια, έκανε ενθουσιασμένος τη περίφημη δήλωση περί ονοματοδοσίας του ιδιωτικού του γηπέδου, ως «Δούρου Αρένα». Συνεπώς γνωρίζει τι διαμείφτηκε σε εκείνη τη συνάντηση που έκανε το Δ. Μελισσανίδη να κάνει τη παραπάνω δήλωση.

Η ίδια, ποτέ δεν απάντησε σε ερώτηση που είχαμε κάνει σχετικά με το ενδεχόμενο έγκρισης της υψομετρικής μελέτης από τη περιφέρεια, για να παρακαμφθεί ο δήμος.

Παρούσα ήταν τέλος και στη πρόσφατη εκδήλωση στη πλατεία Πατριάρχου, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη πόλη. Δε γίνεται όμως να είναι κανείς και με τη δημοκρατία και με το Μελισσανίδη. Να χρηματοδοτεί ιδιωτικά έργα με χρήματα των φορολογούμενων, και ταυτόχρονα να είναι με το συμφέρον των κατοίκων. Να αποφασίζει - εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές, να είναι και με το συμφέρον των πολλών. Να μη δίνει σεντς για πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις για το καλό τους. Να κλείνει τα σύνορα για να εισέλθουν ή εξέλθουν, να στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, και την ίδια ώρα να μιλάει για αλληλεγγύη και πολιτισμό.

Αντικειμενικά η εκδήλωση δεν είναι για τους μετανάστες, αλλά για τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφέρειας να ξαναπατήσουν με αξιώσεις πόδι στη πόλη. Να περάσουν χωρίς πολιτικό – εκλογικό κόστος οι υποχωρήσεις και τα ξεπουλήματα από τη μια, και από την άλλη να περιοριστούν οι αντιδράσεις στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν δεσμευτεί να υπηρετήσουν.

Η περιφέρεια εισέρχεται λοιπόν από τη πίσω πόρτα, κρυμμένη σε μπούργκα που ψευδεπίγραφα αναφέρει «Φεστιβάλ αλληλεγγύης ειρήνης πολιτισμού». Είναι μαθημένη σε αυτά. Την άλλη φορά πλήρωσε κιόλας, για να μη ξοδευτεί η ΠΑΕ ΑΕΚ, για να γίνει παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και την «εθνική αστέγων». Σκοπός τότε ήταν να αναδειχτεί το… φιλάνθρωπο πρόσωπο της Ανώνυμης Εταιρίας, και να περάσουν πιο εύκολα οι αποφάσεις της περιφέρειας και τα σχέδια των επιχειρηματικών συμφερόντων, που θα αλλοιώσουν για πάντα το χαρακτήρα της πόλη μας. Είναι αποδεδειγμένα πλέον με τους κοτζαμπάσηδες και τους προεστούς, όπως επιτυχημένα είχε πει προεκλογικά η Ρένα που μετά τις εκλογές τα γύρισε κι έγινε (α)Ρένα Δούρου.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η ΕΡΤ, του να πάει ο δήμος χέρι – χέρι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα αεκτζή δημοσιογράφου, και των εγκωμίων του καναλιού για το Κων/νο Μητσοτάκη και τη πολιτική του διαδρομή. Τις μέρες του θανάτου του έβαλα ΕΡΤ, για να γλυτώσω τις αγιογραφίες που του έκαναν τα κανάλια των αφεντικών, κι έπεσα πάνω στα ίδια από τη κρατική τηλεόραση!

Η ΕΡΤ που όπως και τα ιδιωτικά κανάλια δεν έμαθε τίποτα από όσα συμβαίνουν στη πόλη μας τους τελευταίους μήνες, τήρησε και τηρεί σιωπητήριο στην ίδια  γραμμή των ιδιωτικών καναλιών. Έδειραν το πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου Γιώργο Πάνο κι ούτε γι΄ αυτό έμαθαν κάτι.  

Χορηγός επικοινωνίας και το «ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ», με τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Είναι φανερό πως στο παρασκήνιο έχουν μεσολαβήσει γεγονότα που δε γνωρίζουμε. Δεν έχει λογική να συνδιοργανώνεις εκδηλώσεις με κάποιον που πριν δυο μήνες είχες καταγγείλει για τη στάση του. Και ο οποίος ούτε απάντησε, ούτε έκανε κάτι που να δείχνει ότι άλλαξε στάση. Ούτε πολύ περισσότερο συνδιοργανώνεις οτιδήποτε άσχετο με το μείζον, με κάποιον που έμπρακτα συνεργάζεται και στηρίζει αυτόν που έχει συμφέροντα αντίθετα με αυτά που έχεις δεσμευτεί να υπερασπιστείς. Αν σήμερα παραμένει ζωντανό το σχέδιο Μελισσανίδη, οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει όσα είχε καταψηφίσει, ψηφίζει ντροπολογίες, και η συριζαίικη περιφέρεια του χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια.

Για όλους μας πάντα υπάρχουν σταυροδρόμια, διαφορετικές κατευθύνσεις και επιλογές. Η ζωή είναι που οδηγεί σε αυτά. Και τότε έρχεται η στιγμή να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Όταν στη πράξη υπάρχει προσέγγιση με το πιο επιθετικό κομμάτι ενάντια στα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, τότε μεγαλώνει το άνοιγμα με το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης που καθορίζει τις εξελίξεις. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτοί διαμορφώνουν τους συσχετισμούς. Όχι εκείνοι που ψηφίζουν νόμους ή βάζουν πλάτη για την εφαρμογή τους, ούτε οι άλλοι που σπαταλούν το δημόσιο χρήμα για να ενισχύουν τη κεφαλαιοκρατία, κι ούτε βεβαίως οι λοιποί καναπεδάτοι.

Ο Σταύρος Κόντος πριν τις εκλογές που έχασε ενώ ήταν δήμαρχος, είχε κάνει ένα καθοριστικό λάθος που τον άφησε έξω από το β΄ γύρο των εκλογών και φυσικά του κόστισε τη καρέκλα του δημάρχου. Δήλωσε αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και προσχώρηση στη ΔΗΜΑΡ, δημιουργώντας ένα σημαντικό κενό στα αριστερά του. Κάτι ανάλογο φαίνεται να δρομολογείται τώρα. Η Δύναμη Πολιτών γέρνει εμφανώς δεξιά και επιστρέφει στην αγκαλιά των γιέσμεν του ΣΥΡΙΖΑ. Του υποταγμένου στο νεοφιλελευθερισμό ΣΥΡΙΖΑ των 2 μνημονίων, και της εμφανούς συνεργασίας με το μεγάλο κεφάλαιο.

Όλα δείχνουν καταρχήν, πως πρόκειται για μια πορεία που στο βαθμό που θα συνεχιστεί, δρομολογεί ή επιταχύνει ευρύτερες εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου