.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΕΚ

από ...Το φως του φεγγαριού...
 
Είναι ποτέ δυνατόν, κάτι το οποίο δραστηριοποιείται σε ένα σιχαμερό περιβάλλον, να διαφοροποιηθεί ; Μεγάλη κουβέντα, που μπορεί να έχει τριπλή απάντηση. Θετική, αρνητική και ίσως. Όμως εγώ δεν μπαίνω σε διλήμματα φιλοσοφικά, ούτε σε παπαρολογίες. Ο τεχνοκρατισμός μου και η δουλειά μου, που με κάνει να παίρνω αποφάσεις επιχειρηματικές κι όχι κρατικοδίαιτα χαρτζηλίκια, δεν με οδηγεί σε αδιέξοδα. Η απάντηση λοιπόν, είναι ξεκάθαρα ναι. Ναι, μπορεί κάτι υγιές να λάμψει.

Η εταιρεία ΑΕΚ 2013 όμως, είναι καταδικασμένη στην μοίρα του περιβάλλοντος. Διότι και αυτή συμβάλει στην σιχαμάρα του περιβάλλοντος. Είναι σε ένα σπηράλ θανάτου, και σαν γνήσια Συριζαία προσπαθεί να παπαρολογήσει και να καλλιεργήσει μπούρδες ελπίδες σε όσους ακόμα ικανοποιούνται με την κατάκτηση κάποιου φευγαλέου τίτλου.



Να το κάνω χειροπιαστό; Τι είναι η ΑΕΚ πρακτικά; Μια εταιρεία παραγωγής θεάματος. Η χρονιά μόλις τέλειωσε. Υπάρχει έστω ένας που να παραδέχεται οτι η ΑΕΚ προσέφερε θέαμα; Υπάρχει έστω ένας που να θεωρεί οτι ο κάποιος σκοπός επετεύχθη, κι άρα στον βωμό κάποιας σκοπιμότητας, θυσιάστηκε το θέαμα; Μην βιάζεστε να απαντήσετε. Σας λέω οτι υπάρχουν πολλοί και είναι μάλιστα όλοι αυτοί συγκεντρωμένοι μέσα στην εταιρεία ΑΕΚ. Και μάλιστα έχουν και επιχειρηματολογία. Οτι η ομάδα ανέβηκε από χαμηλή κατηγορία κι οτι θέλει χρόνο το χτίσιμο. Περιμένετε προκοπή; Εγώ όχι.
Μιλάμε για το τημ των ανθρώπων, που τρέχουν την ομάδα. Που την έβλεπαν φέτος, που άλλαξαν τρεις προπονητές και που κάνανε και scouting και που είχαν και λίστα μεταγραφών έτοιμη για να καλύψουν τα κενά. Που ακόμα δεν έχουν ξεσκαρτάρει το ρόστερ – γλεντάει ο Πατίτο που την μια φεύγει και την άλλη δίνει κανονικά το παρόν, γλεντάει ο Αλμέιδα εις υγειάν των ελπίδων, ο Ντίντακ φεύγει αλλά έρχεται όμως αριστερό μπακ πήραμε για καλό και για κακό -, και που φυσικά ούτε και ξέρει πώς να ενισχύσει την ομάδα.

Βέβαια υπάρχει η Οσασούνα και η Λας Πάλμας – νάναι καλά ο Μιλοβάνοβιτς που άνετα μπορεί να έρθει πίσω σαν τον Ζήκο -, που έχουν μπόλικους κατιμάδες να διώξουν, όπως υπάρχουν και τα sites, που την μια στέλνουν στην Βενεζουέλα, την άλλη στον Χιμένεθ που δίνει και συμβουλές και την τρίτη όπου στο διάολο του πλανήτη υπάρχει κάποιος ελεύθερος παίκτης. Αυτό δεν είναι λίστα, αλλά ο χάρτης του Μαγγελάνου που είπε να βρει τίποτα νησιά.

Η προχειρότητα βασιλεύει, αλλά η ελπίδα πουλιέται αβέρτα. Champions league, γήπεδο και ενίσχυση. Ρύθμιση χρέους, αντίμετρα και ανάπτυξη. Την ώρα που κι ο τελευταίος αδαής ήξερε πού πονάγαμε και πού θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει οι μεταγραφές, οι οποίες και θα έκαναν προετοιμασία μπας και γίνει κανά θαύμα και μπαίναμε στους ομίλους του Europa league. Για το άλλο, άστε το καλύτερα. Από πότε ο πέμπτος δικαιούται champions league; Επειδή έχουμε την μόδα των μπαράζ, κι επειδή ξέρουμε να πουλάμε κύπελλα;

Το δε σανό, είναι ξεκάθαρο στις περιπτώσεις των Σκόκο και Αραούχο, που είναι για να ρίξουν τα τσιμέντα. Σώπα ρε. Σιγά τα καλσόν. Η περίπτωση του Αραούχο θα κλείσει τέλος Ιουλίου, και η περίπτωση του Σκόκο μόλις πέσει ενάμιση μύριο. Για να ξεμπερδεύουμε με τις γελοιότητες που αραδιάζονται καθημερινά. Στις οποίες δίπλα θα πρέπει να μπαίνουν και οι στατιστικές των παικτών που καλοβλέπουμε. Κι όχι απλά ξένα ονόματα που εντυπωσιάζουν ακόμα τους ηλίθιους, λες κι έχουμε γυρίσει στην εποχή του 1970 με τους Πολέτι, τους Αλτσιμπάρ και τους Ερέα και Βιτσέντε.

Στα αγωνιστικά όμως, ένα ρόστερ θα γίνει. Μέχρι κι ο Πανιώνιος θα ξαναέχει. Εκεί που δεν θα γίνει τίποτα, είναι στο περιβάλλον της ομάδας, ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΕΛΑΤΕΣ. Όπως είπε και το χοιρογούρουνο, << οι νοικοκυραίοι Αεκτζήδες έφυγαν από το γήπεδο, αηδιασμένοι και φοβισμένοι από τα δακρυγόνα που πέταγε η αστυνομία. >> Μιλούσε για τον τελικό του κυπέλλου. Οι νοικοκυραίοι φύγανε λόγω αστυνομίας, κι όχι από τον φόβο μην τους μαχαιρώσουν οι στρατοί στους οποίους οι ιδιοκτήτες των ομάδων διοχέτευσαν τα εισιτήρια. Πάλι καλά που ο Δημάτος δεν τους είπε και προδότες τύπου Καζάκου, που μίλησε για τους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό.

Να πω κι άλλα; Τα λόγια μου χάνω εν όψει θέσης, αλλά δεν βαριέσαι. Σοβαρολογούμε οτι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να κόψει τα ξενύχτια του Μάνταλου με την γκόμενα του Σκάι; Σοβαρολογούμε οτι δεν υπάρχει προπονητής τερματοφυλάκων και γυμναστής; Σοβαρολογούμε οτι θέλουν champions league την ώρα που είναι όλοι στις παραλίες ενώ οι αντίπαλοι – που έχουν καλύτερη ούτως ή άλλως φυσική κατάσταση – ήδη δίνουν φιλικά; Ή μήπως σοβαρολογούμε οτι ολόκληρος Μελισσανίδης δεν μπορεί να κάνει ζάφτι κάποιον μαλάκα που το παίζει δήμαρχος;

Η φετινή χρονιά ήταν λυτρωτική για εμένα. Σαν να είδα το φως. Θες να πουλάς ελπίδα; Πούλα την. Εγώ δεν την παίρνω. Θες να με κάνεις ίδιο με τον μαχαιροβγάλτη; Δεν θα μπορέσεις. Θες να μου πεις οτι θα πάρουμε πρωτάθλημα; Μακάρι να το πάρουμε, αλλά θα είναι με εμένα απόντα από το γήπεδο. Στην τηλεόραση, και πολύ είναι αν σκεφτώ τα έμμεσα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Φυσικά ομάδα δεν αλλάζουμε, οπότε άνετα σε μη σιχαμερό περιβάλλον, εδώ είμαστε για να τα ξαναπούμε όταν θα με αναγκάσεις να ξαναγίνω πελάτης. Πρώτα δρόμος, και μετά διόδια. Πρώτα επένδυση, και μετά απόσβεση. Χωρίς βέβαια ΑΕΚ, να έχεις πει κάποιο ψέμμα. Όσα λεφτά βγάζεις, αυτά και θα ξοδεύεις. Υγεία μέσα σε νοσηρό περιβάλλον; Είπαμε, όλα γίνονται.
 
πηγή: dailytripes.gr/blog

1 σχόλιο:

  1. Αφού δεν σας βγήκε η αντιπολίτευση στο γήπεδο, κάντε τώρα αντιπολίτευση στις μεταγραφές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή