.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τσιράκια των Αμερικανών


Την ώρα που ο Τσίπρας υποδεχόταν τον σφαγέα Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη, παρέα με τον Αναστασιάδη, στην Κύπρο κορυφωνόταν η μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και επίλεκτων μονάδων της δολοφονικής μηχανής των σιωνιστών, ενώ συνεχιζόταν στα μουλωχτά το αλισβερίσι για την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα. Γεγονότα που πιστοποιούν ότι ο άξονας Αθήνας-Λευκωσίας λειτουργεί ως πιστό τσιράκι των Αμερικανών, υπηρετώντας πιστά τα στρατηγικά τους σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Στην κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ πήραν μέρος 400 καταδρομείς του σιωνιστικού στρατού, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων, τα σενάρια της άσκησης είχαν κυρίως να κάνουν με κατάληψη και απελευθέρωση χωριών και με διαβίωση υπό δύσκολες συνθήκες. Δε χρειάζεται πολλή… φιλοσοφία για να καταλάβουμε ότι η κυπριακή φρουρά χρησιμοποιείται για να εκπαιδευτούν οι σιωνιστές δολοφόνοι σε τακτικές ανταρτοπολέμου, προκειμένου να διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στα μουλωχτά οι συζητήσεις για την επέκταση των αμερικανικών «διευκολύνσεων» στην Ελλάδα. Οπως γράφτηκε στον ελληνικό αστικό Τύπο, οι Αμερικανοί έχουν καταλήξει στη δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης υποβρύχιων καταστροφών (Navy Seals) στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

Η «Καθημερινή» θεώρησε… ενθαρρυντικό σημάδι τη δήλωση του Τσίπρα στο «Concordia Europe Summit» περί ανάγκης «εμβάθυνσης» της σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ. Αναφέρεται στις επαφές του Καμμένου στις ΗΠΑ και σε επαφές «που ακολούθησαν σε χαμηλότερο επίπεδο, εντός και εκτός Ελλάδος». Αναφέρει, ακόμα, ότι οι Αμερικανοί ζητούν πρόσβαση στην αεροπορική βάση του Καστελλίου (133 Σμηναρχία Μάχης), αίτημα το οποίο είχε διατυπωθεί και παλαιότερα (επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου). Δεν ενδιαφέρονται διόλου για την πρόταση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο και, αντιθέτως, προτιμούν το Καστέλλι κυρίως για τη στάθμευση μοίρας Drones και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV). Επί Σαμαροβενιζέλων το σχετικό αμερικανικό αίτημα είχε απορριφθεί (ήταν 2014 και η τότε συγκυβέρνηση δεν ήθελε να επιβαρυνθεί και με αυτό το πρόβλημα), φαίνεται όμως πως ήρθε ο καιρός να ικανοποιηθεί επί Τσιπροκαμμένων, οι οποίοι -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- ζητούν ως αντάλλαγμα πώληση στην Ελλάδα αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με λίζινγκ, καθώς και δύο πλοίων, φρεγατών ή κορβετών, που θα μπορούν να επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε όλ' αυτά εμπλέκονται οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, που δεν μπορούν να υπάρξουν ερήμην της Τουρκίας, αλλά και το αμερικανικό στρατηγικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός «τετραγώνου» Αθήνας-Λευκωσίας-Τελ Αβίβ-Καΐρου. Σχέδιο που υπηρετεί σαν πιστό σκυλάκι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως φαίνεται από τις πυκνές επίσημες επαφές ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών, αλλά και σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο. Εδώ ο Κοτζιάς έφτασε να αποδεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου να αναλάβει η ελληνική πρεσβεία την εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ, με το οποίο η κυβέρνηση Σίσι αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις. Ενέπλεξε, δηλαδή, το ελληνικό κράτος στους ανταγωνισμούς των χωρών του Κόλπου.


KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17 ΙΟΥΝΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου