.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και τη συνάντηση Τσίπρα-ΠΟΕ ΟΤΑ και ΚΑΛΕΣΜΑ για την απεργία στις 29-06-17



ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2017
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ,
ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αιχμή των διεκδικήσεων τη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους και τη μετατροπή των -όμηρων του συστήματος- συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάτω από το βάρος των μαζικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τον πανικό που έχουν μεταφέρει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, επιστρατεύτηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναγκάστηκε να καλέσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καταστείλει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία και να εκτονώσει την κρίση που με ευθύνη της η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει.

Τελικά, όμως, το σκηνικό που είχε στήσει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη αποδείχθηκε μια κακοστημένηεπικοινωνιακή φούσκα, με ανούσιες, επαναλαμβανόμενες για άλλη μια φορά, δεσμεύσεις και υποσχέσεις.


Αλλά πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν και αυτή η κυβέρνηση αποδέχτηκε και εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων με την ψήφιση του 3ου και 4ου, εκτελεί μέχρι κεραίας τις εντολές των «θεσμών». Και όσο συνεχίζει να τις εκτελεί παραδίδοντας τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας στους δανειστές, μόνιμη και σταθερή λύση υπέρ των εργαζομένων δεν πρόκειται να δώσει.

Η πολύκροτη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση, ευρισκόμενη σε πανικό και σύγχυση, αποτελεί απορρύθμιση για τους εργαζόμενους, τις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων αλλά και την κοινωνία, ενώ είναι μακριά από τα αιτήματα των εργαζομένων.

Δεν διασφαλίζει τη συνέχεια των εργαζομένων στην εργασίας τους, αλλά ούτε και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας.

Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση περί της εναντίωσης της στις ιδιωτικοποιήσεις, τελικώς, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων. Δεν προχωράει στην «αφόπλιση» του νομοθετικού οπλοστασίου των αιρετών της Τ.Α. και δεν καταργεί το άρθρο 61 του Ν.3979/2011, ενώ ακόμα και η «βελτίωση» που πρότεινε ο πρωθυπουργός, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στην τροπολογία - απορρύθμιση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας και συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε, συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά και ενωτικά, χωρίς καμία έκπτωση στο δίκαιο αίτημα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, για όλους.

Αθήνα, 28-06-17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου