.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

TASS: Μαχητικό του ΝΑΤΟ παρενόχλησε αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας (βίντεο)

Ένα μαχητικό F-16 του ΝΑΤΟ επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αλλά αναχαιτίσθηκε από ρωσικό μαχητικό Su-27, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, το αμερικανικό μαχητικό επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, ενώ πετούσε πάνω από τα διεθνή ύδατα της Θάλασσας της Βαλτικής με προορισμό το Καλίνινγκραντ. Το αεροσκάφος συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της Αεροπορίας Ναυτικού.

Ένα από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιχείρησε τότε να προσεγγίσει το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ρώσος υπουργός, αλλά εμποδίστηκε από ένα ρωσικό μαχητικό SU-27 της συνοδείας, το οποίο «έδειξε» στο F-16 τον οπλισμό του, κουνώντας τα φτερά του. Μετά τον ελιγμό αυτό το F-16 απομακρύνθηκε.


Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης, μιλώντας εξάλλου σήμερα σε σύσκεψη του υπουργείου Αμύνης, δήλωσε ότι η κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας επιδεινώνεται εξαιτίας της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής, βελτιώνει τις υποδομές της σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες στρατιωτικές μονάδες.

Λίγο αργότερα, όλως τυχαίως, έγινε γνωστό, ότι προχθές ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 κατά την διάρκεια πτήσης που πραγματοποιούσε σε διεθνή εναέριο χώρο προσέγγισε ένα σουηδικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Το περιστατικό έσπευσε, μάλλον διατεταγμένα με ένα είδος αντιπερισπασμού να επιβεβαιώσει σήμερα το Σουηδικό Υπουργείο Αμύνης στο πρακτορείο Tass.

«Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα στον διεθνή εναέριο χώρο (σσ. αλλά δεν θεωρήθηκε σοβαρό για να κοινοποιηθεί τότε, παρά μόνο όταν έγινε το κρίσιμο επεισόδιο με τον Ρώσο υπουργό άμυνας). Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε και να πούμε σε ποιά απόσταση έφθασαν τα δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Αμύνης Γιέσπερ Τενγκρούτ.

Στη ιστοσελίδα του υπουργείου Αμύνης της Σουηδίας αναφέρονται τα εξής σε σχέση με το περιστατικό: «Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στο γεγονός ότι τα σουηδικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν ασκήσεις αναγνωρίζονται από τα ρωσικά. Ωστόσο αυτή τη φορά οι ενέργειες του ρώσου πιλότου μπορούν να χαρακτηριστούν ‘ιδιαίτερες’ και λόγω της απόστασης στην οποία βρέθηκαν τα δύο αεροσκάφη, η οποία ήταν άκρως ασήμαντη». Το σουηδικό υπουργείο ενημέρωσε την κυβέρνηση για το περιστατικό αυτό.

        

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου