.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Σπίρτζης και υπηρεσιακοί παράγοντες: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη! Ποιος έχει σειρά;


Πριν καν ανέβει στη «Διαύγεια» η απόφαση έγκρισης των υψομετρικών μελετών από τον Σπίρτζη, η εταιρία του Μελισσανίδη αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει δημόσια «θερμότατες ευχαριστίες» προς τον υπουργό Υποδομών και τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του, που «μέσα σε χρόνο-ρεκόρ» από την υπογραφή της γνωστής (ν)τροπολογίας έβαλαν την υπογραφή τους σ' αυτό το έκτρωμα. Ισως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι, γιατί με τις δημόσιες ευχαριστίες μάλλον «δίνουν» τον υπουργό που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την εντολή του Μαξίμου.

Οτι πρόκειται περί εντολής δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Οι ιταμές δημόσιες δηλώσεις του Φλαμπουράρη εδώ και καιρό, δηλώσεις που θύμιζαν δικτατορίσκο λατινοαμερικάνικης μπανανίας και όχι υπουργό μιας δυτικοευρωπαϊκής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έδειχναν πως η γραμμή που ερχόταν από τα έγκατα του Μαξίμου ήταν «ό,τι θέλει ο Μελισσανίδης». Εκτίμηση που ήρθε να επιβεβαιωθεί και από τις… σπαρταριστές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Χριστοφορίδη, να συζητά με τον ισοβίτη, Γιαννουσάκη, και να του λέει ότι εκείνοι που θέλουν να τελειώσουν τον Μαρινάκη είναι η κυβέρνηση παρέα με τον Μελισσανίδη!


Ο Σπίρτζης είναι μέλος μιας κυβέρνησης, υπηρετεί τις επιλογές της και δεν πολυανησυχεί για την ποινική του μεταχείριση. Εχει την υπουργική ασυλία. Οι υπάλληλοι, όμως, που πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη», δεν έχουν καμιά ασυλία. Αυτοί θα πρέπει να ξεμπλέξουν μόνοι τους με εισαγγελείς και δικαστήρια (αν μπλέξουν). Κι αυτό έχει γίνει πολλές φορές, όχι μόνο στο απώτερο αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν. Η συμπεριφορά του yesman που δέχεται να παρανομήσει επειδή αυτό ζητά η πολιτική ηγεσία δεν μένει πάντοτε ατιμώρητη.

Πολύχρονο φρένο

Στην εγκριτική απόφαση για την υψομετρική μελέτη των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων του «γηπέδου Μελισσανίδη», πέρα από τη σωρεία των διοικητικών παραβάσεων (αγνόηση της γνωμοδοτικής αρμοδιότητας του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, έγκριση υψομετρικής μελέτης αδιάνοικτων πεζοδρόμων, χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη κύριων οδικών αρτηριών, των οποίων τροποποιείται η υψομετρική μελέτη και με τις οποίες διασταυρώνονται οι αδιάνοικτοι πεζόδρομοι κ.ά.), υπάρχει μια καραμπινάτη ποινική παρανομία: για πρώτη φορά νομιμοποιείται η εταιρία «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ ως φορέας υλοποίησης του έργου, φορέας υλοποίησης του οποίου δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος εκτός από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Αυτή η παράνομη νομιμοποίηση, η οποία ποινικά τυποποιεί σωρεία αδικημάτων (σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος) φέρει την υπογραφή του Σπίρτζη, με εμπλεκόμενους τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, Δημήτριο Τασιόπουλο, τον προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών Μελετών, Εμμανουήλ Παπαδόπουλο, ενδεχομένως και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Θυμίζουμε εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης.

♦ Από την πρώτη στιγμή που η «Δικέφαλος 1924» υπέβαλε έναν άδειο φάκελο με μια αίτηση για τη χορήγηση Εγκρισης Δόμησης για το γήπεδο, υπογεγραμμένη από τον γενικό διευθυντή της, Νίκο Στράτο, η νομιμοποίησή της αμφισβητήθηκε υπηρεσιακά, με έγγραφο του τότε διοικητή της τότε ΔΟΚΚ, Γ. Μανούρη. Εκτοτε, αυτή η νομιμοποίηση ουδέποτε υπήρξε σε διοικητικό επίπεδο, ενώ πλέον εκκρεμεί και σε δικαστικό επίπεδο.

♦ Στις 16.9.2014 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ απέστειλε κάποιο έγγραφο, με το οποίο ενημέρωνε ότι εκχωρεί τα δικαιώματά του επί του οικοπέδου (το οποίο του έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, για συγκεκριμένο κοινωφελή σκοπό) στην «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ. Το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, στο οποίο είχε απευθύνει ερώτημα ως προς τη νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924», η προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, Θ. Γαλάνη, δεν εξέτασε καν αυτό το έγγραφο, το οποίο θεώρησε απλώς ενημερωτικό. Στο έγγραφό του με αρ. πρωτ. 5522/6.2.2015, το Αυτοτελές Τμήμα προδιαγράφει την αδυναμία νομιμοποίησης της Δικέφαλος 1924».

♦ Στις 3.2.2015 η πλευρά Μελισσανίδη οργάνωσε τη γνωστή γενική συνέλευση-παρωδία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η οποία ενέκρινε το παράνομο παραχωρητήριο, το οποίο δε δόθηκε στα μέλη. Μέλη του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΕΚ άσκησαν αγωγή, επί της οποίας έγινε και πρόσθετη παρέμβαση, κατά του κύρους αυτής της γενικής συνέλευσης και κατά της εγκυρότητας και νομιμότητας του παραχωρητηρίου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – Τακτική Διαδικασία. Μετά από τρεις αναβολές, η αγωγή εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 02.03.2017 και βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου (περιττεύει να θυμίσουμε ότι στο μεταξύ τα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έκαναν αυτές τις μεθοδεύσεις, έχουν βρεθεί κατηγορούμενα σε βαθμό κακουργήματος για την οικονομική διαχείριση του σωματείου).

♦ Το Αυτοτελές Τμήμα (η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΝ, επί της ουσίας) αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τη  «Δικέφαλος 1924», βάσει του παραχωρητηρίου. Δεν πείστηκε ούτε όταν η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία κατέθεσε (Σεπτέμβρης 2016) δύο ιδιωτικές νομικές γνωματεύσεις, που υποστήριζαν (με νομικά αστεία επιχειρήματα), ότι το παραχωρητήριο μετατρέπει τη «Δικέφαλος 1924» σε φορέα υλοποίησης του έργου.

♦ Προκειμένου να αποφύγει τη συνεχή πίεση να νομιμοποιήσει τη «Δικέφαλος 1924», το Αυτοτελές Τμήμα εισηγήθηκε στον υπουργό, Γ. Σταθάκη, να υποβληθεί σχετικό Ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μετά από μερικούς μήνες, ο Σταθάκης υπέγραψε ανυπόγραφο το Ερώτημα. Οι σύμβουλοί του τον ενημέρωσαν πως έτσι και υποβληθεί τέτοιο Ερώτημα στο ΝΣΚ, θα πρέπει ν' ακολουθήσει η αποβολή της «Δικέφαλος 1924». Γιατί το ΝΣΚ έχει γνωμοδοτήσει από το 2006 (Γνωμοδότηση 112), ότι τα ακίνητα που παραχωρούνται από το Ελληνικό Δημόσιο στα αθλητικά σωματεία είναι πράγματα εκτός συναλλαγής και απαγορεύεται να παραχωρηθούν σε οποιονδήποτε τρίτον, πολλώ δε μάλλον σε ένα κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η «Δικέφαλος 1924»).

Καραμπινάτη παρανομία

Μέχρι τώρα, καμιά υπηρεσία, απ' αυτές που (κακώς) ενεπλάκησαν σε διαδικασίες έγκρισης μελετών που υπέβαλε η «Δικέφαλος 1924» δεν την νομιμοποίησαν ως φορέα υλοποίησης του έργου. Επέλεγαν ρόλο Πόντιου Πιλάτου, παρακάμπτοντας -ρητά ή άρρητατο ιδιοκτησιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων), που υπέγραψε ο Σκουρλέτης αναφέρει ότι «έχει εκδοθεί χωρίς να εξεταστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας του χώρου υλοποίησης του έργου».

Κι ενώ η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» εκκρεμεί διοικητικά ενώπιον της αρμόδιας για την έκδοση Αδειας και Εγκρισης Δόμησης Υπηρεσίας του ΥΠΕΝ (ΔΑΟΚΑ), καθώς επίσης εκκρεμεί και δικαστικά ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, να νομιμοποιήσουν –ως μη όφειλαν- την «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου, γεγονός που αποτελεί πράξη όχι μόνο αντιβαίνουσα στις αρχές της χρηστής διοίκησης, αλλά ευθέως παράνομη, διότι με την απόφασή τους –πέραν της παράκαμψης της αρμόδιας για την αδειοδότηση υπηρεσίας, ενώπιον της οποίας επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα- έρχονται να προκαταλάβουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η υπόθεση.

Στα «επειδή» της εγκριτικής απόφασης Σπίρτζη επιχειρείται η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» με την επιχειρηματολογία που επικαλείται η ίδια η εταιρία! Επιχειρηματολογία που δεν έχει γίνει δεκτή από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, ενώ εκκρεμεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η απόφαση του οποίου δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί. Η «Δικέφαλος 1924» είναι νομίμως ο φορέας υλοποίησης του έργου -αναφέρει η απόφαση Σπίρτζη- γιατί έχει παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ!

Ξέχειλος δόλος

Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, Δημήτριος Τασιόπουλος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών Μελετών, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, ήταν πλήρως ενήμεροι και για το ότι το ζήτημα της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» ως φορέα υλοποίησης του έργου εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων και για το ότι το ίδιο ζήτημα εκκρεμεί και ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Τους ενημερώσαμε καταρχάς προφορικά και στη συνέχεια και γραπτά, με αιτήσεις μας που καταθέσαμε στην υπηρεσία τους.

Επομένως, ενήργησαν με δόλο και όχι από άγνοια ή αμέλεια. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που μας είπε ο Ε. Παπαδόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας το πρωί της Δευτέρας 19.06.2017: αν το Πρωτοδικείο κάνει δεκτή την αγωγή των μελών της ΑΕΚ, η εγκριτική απόφαση του υπουργείου Υποδομών θα είναι άκυρη, όμως δεν είναι δυνατόν μια υπηρεσία να περιμένει μια δικαστική απόφαση!

Μεθόδευση

Το σχέδιο των κυβερνητικών παραγόντων έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Εβαλαν τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών να μην περιοριστούν στην έγκριση των υψομετρικών μελετών των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων, αλλά να γνωμοδοτήσουν και ως προς το ιδιοκτησιακό (δυο μηχανικοί ανέλαβαν και ρόλο νομικών!), με σκοπό να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση ως πολιορκητικό κριό στο ΥΠΕΝ.

Οχι στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, το οποίο έχουν αποφασίσει να παρακάμψουν, αφού δεν τους έβγαλε τη γνωμοδότηση που ήθελαν, αλλά κατευθείαν στη ΔΑΟΚΑ, η προϊσταμένη της οποίας, Θ. Γαλάνη, καλείται «να βάλει το κεφάλι της στο ντορβά», όπως έκαναν οι συνάδελφοί της στο υπουργείο Υποδομών. Καλείται να κάνει «γαργάρα» το ερώτημά της προς το Αυτοτελές Τμήμα σχετικά με το αν νομιμοποιείται η «Δικέφαλος 1924» και να γνωματεύσει η ίδια πλέον σε ένα νομικό ζήτημα, παραβιάζοντας ευθέως το νόμο (η Γνωμοδότηση 112/2006 του ΝΣΚ) δεν αφήνει καμιά αμφιβολία…
 

Συμπαιγνία Βασιλόπουλου-Σπίρτζη-«Δικέφαλος 1924»

«Αφού λάβαμε υπόψη (…) το με αρ. πρωτ. 10268/28-4-2017 έγγραφο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με το οποίο διαβιβάζει στην ΓΓΥ/ΔΟΥ την Υψομετρική Μελέτη Πεζοδρόμων μαζί με το αρ. 200/25-4-2017 συνοδευτικό έγγραφο της “Δικέφαλος 1924“ κατασκευαστική ΑΕ για ενέργειες λόγω αρμοδιότητας (…) Εγκρίνουμε την Υψομετρική Μελέτη των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων του οικοδομικού τετραγώνου» κτλ. κτλ.

Η παράνομη απόφαση Σπίρτζη, με την οποία εγκρίθηκαν οι «υψομετρικές μελέτες» της εταιρίας Μελισσανίδη, ξεμπροστιάζει τη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που απεμπόλησε τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του Δήμου, που απεμπόλησε τα συμφέροντα των δημοτών και έκλεισε το μάτι στη συγκυβέρνηση να εγκρίνει την παράνομη υψομετρική μελέτη.

Είτε υπήρξε προσυνεννόηση (που δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, ειδικά ενθυμούμενοι τη συνάντηση Βασιλόπουλου-Χαρίτση) είτε όχι, στην πράξη λειτούργησε ένα αμαρτωλό τρίγωνο Δήμου-«Δικέφαλος»-υπουργείου Υποδομών. Μετά την ψήφιση της γνωστής     (ν)τροπολογίας, εν γνώσει της ότι δεν έχει παρακαμφθεί η γνωμοδοτική αρμοδιότητα του Δήμου (παρακάμφθηκε μόνο η εγκριτική αρμοδιότητα της Περιφέρειας), η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έστειλε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μελέτη υψομέτρων για τον ανατολικό αδιάνοικτο πεζόδρομο, ζητώντας να συσχετιστεί με τον υπόλοιπο φάκελο. Ο Δήμος -διαψεύδοντας έμπρακτα αυτά που κορυφαία στελέχη του δήλωναν- απεμπόλησε τη γνωμοδοτική του αρμοδιότητα και έστειλε τη μελέτη στο υπουργείο, δηλώνοντας… αναρμοδιότητα! Εκ παραδρομής στάλθηκε σ' εμάς αυτή η μελέτη, είπε ο Δήμος! Μιλήσαμε τότε για λιγοψυχία. Τώρα, μπορούμε να μιλήσουμε για συμπαιγνία. Η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έγινε το χαλί για να περάσει η εταιρία του Μελισσανίδη και να έχει ένα πρόσχημα ο Σπίρτζης να υπογράψει την παράνομη απόφαση για τα υψόμετρα. Αν ο Δήμος δεν είχε απεμπολήσει τα δικαιώματά του, αν έλεγε ότι «πρώτα θα ασκήσω εγώ το γνωμοδοτικό μου δικαίωμα και μετά θα πάρετε απόφαση έγκρισης», τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ακολουθώντας τη γραμμή «σκορπώ καπνό παραλλαγής για να κρυφτώ», η δημοτική αρχή εξέδωσε την περασμένη Τρίτη μια κατάπτυστη ανακοίνωση με τίτλο «Δικαίωση για το Δήμο η έγκριση των υψομέτρων του γηπέδου από το ΥΜΕ»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει πως αυτά που ενέκρινε ο Σπίρτζης θα μπορούσε να τα εγκρίνει και ο Δήμος, αν η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ περιοριζόταν σε υψομετρικές μελέτες μόνο για τους δύο αδιάνοικτους πεζόδρομους και δε ζητούσε και για τους κύριους δρόμους και ιδίως για τους δρόμους που θα υποστούν βύθιση!

Πέρα από τον αποπροσανατολιστικό της χαρακτήρα και το γλείψιμο προς τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του, η ανακοίνωση αυτή έρχεται να νομιμοποιήσει -διά της πλαγίας- την απόφαση του Σπίρτζη για την έγκριση των υψομετρικών μελετών, πετώντας στα σκουπίδια την παλαιότερη εμπεριστατωμένη τοποθέτηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ρωτάμε ευθέως: είναι τεχνικά σωστή και νόμιμη η μελέτη που ενέκρινε ο Σπίρτζης; Πέραν του ότι οι υψομετρικές μελέτες πρέπει να είναι «πακέτο» για όλους τους δρόμους, συνδέεται ή όχι ο ανατολικός πεζόδρομος με την υπό βύθιση οδό Φωκών (ο κεντρικός δρόμος μπροστά από το γήπεδο); Πώς μπορούν να καθοριστούν υψόμετρα για τον πεζόδρομο, όταν δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη  για τη βύθιση της Φωκών;

Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ υπέβαλε στο Δήμο μελέτη υψομέτρων για το σύνολο των οδών, όπως ήταν επιβεβλημένο. Γιατί δεν μπορείς να διαχωρίσεις τους δύο αδιάνοικτους πεζόδρομους από το σύνολο των υπόλοιπων δρόμων που περιβάλλουν το γήπεδο, για πολλούς από τους οποίους πρέπει να αλλάξει η υφιστάμενη υψομετρική μελέτη. Δύο δρόμοι θα βυθιστούν εν μέρει (Φωκών και Χρ. Σμύρνης) και από τη βύθισή τους θα γίνεται η υπόγεια είσοδος στο γήπεδο.  Επομένως, όλοι οι άλλοι δρόμοι εξαρτώνται από τη βύθιση αυτών των δύο. Γι' αυτό και το έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, έγραφε: «Προκειμένου να προβούμε σε έλεγχο των Υψομετρικών Μελετών των οδών, που εξαρτώνται στο πλαίσιο του Ν. 4277/2014 (σ.σ. δηλαδή των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων) και της εκπονηθείσας και εγκριθείσας από τη Γενική Δ/νσηΑναπτυξιακού Προγραμματισμού & Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής οριστικής μελέτης του συγκοινωνιακού έργου με θέμα “Ταπείνωση και κάλυψη οδού Πατρ. Κων/νου στη Νέα Φιλαδέλφεια“, θα πρέπει να υποβληθεί στο Δήμο μας από τον επισπεύδοντα πλήρης φάκελος».

Ολ' αυτά πετάχτηκαν τώρα στα σκουπίδια και η δημοτική αρχή αποφαίνεται ότι ορθώς εγκρίθηκαν υψομετρικές μελέτες μόνο για τους αδιάνοικτους πεζόδρομους! Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έχουμε να πούμε πολλά ακόμα για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου.


Οι άνθρωποι του Μελισσανίδη
Αποκάλυψαν τον πανικό τους




Την περασμένη Τρίτη, η ναυαρχίδα του «στόλου Μελισσανίδη» στο Διαδίκτυο, το aek365.gr, έχοντας προφανώς φτάσει σε κατάσταση απελπισίας, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Ο Γεράσιμος Λιόντος και οι κινήσεις του κατά του γηπέδου της ΑΕΚ» και υπότιτλο: «Οι πιέσεις προς τα στελέχη Υπουργείων, η... κάλυψη Λαφαζάνη και η προσπάθεια να παίξουν τα ρέστα τους στην τελική ευθεία».

Το δημοσίευμα συνοδευόταν από φωτογραφία του συντάκτη της «Κόντρας» και… βίντεο από μια παρέμβασή του σε συνέντευξη Τύπου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Εγραφε δε, ότι «η τοπική εφημερίδα “Κόντρα“, η οποία λειτουργεί και την ιστοσελίδα eksegersi.gr και έχει άμεση σχέση με την “Στρούγκα“» βρίσκεται «σταθερά» ανάμεσα σ’ εκείνους που «προσπαθούν να φρενάρουν ή να καθυστερήσουν τις εξελίξεις». Και συνέχιζε: «Στα αυτιά των ανθρώπων της ΑΕΚ έφτασε η πληροφορία ότι δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας, ο Γεράσιμος Λιόντος, κάνει κινήσεις για την καθυστέρηση των διαδικασιών, ασκώντας πιέσεις στους ανθρώπους του ΥΠΑΠΕΝ και κυρίως τα στελέχη των υπηρεσιών!».

Μα καλά, ο συντάκτης μιας… τοπικής εφημερίδας είναι σε θέση να σαμποτάρει την… τίμια και… νόμιμη δουλειά ενός πανίσχυρου καπιταλιστικού ομίλου, εμποδίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να του δώσουν την άδεια που… δικαιούται; Πόσο κατσίκα πρέπει να είναι κανείς για να φάει τόσο σάπιο σανό;

Ποια είναι η ουσία; Μετά την παράνομη έγκριση των κουτσουρεμένων υψομετρικών μελετών από τον Σπίρτζη και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες (αναλυτικά γράφουμε στις διπλανές στήλες), η υπόθεση περιορίζεται πλέον αποκλειστικά στο ΥΠΕΝ. Κι εκεί έχει κολλήσει από το 2014, καθώς ζητήθηκε νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Αυτή η νομιμοποίηση δεν έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, που η μέγιστη παραχώρηση που έκανε ήταν να εισηγηθεί στον Σταθάκη να υποβάλει Ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το οικόπεδο (που δεν είναι δικό της, αλλά της το έχει παραχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο για την ανάπτυξη κοινωφελούς σκοπού, άρα είναι πράγμα εκτός συναλλαγής) στη συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία.

Ο Σταθάκης, μαθαίνοντας ότι το ΝΣΚ έχει αποφανθεί από το 2006 ότι τέτοια παραχώρηση δεν επιτρέπεται, δεν υπέγραψε την υποβολή Ερωτήματος. Είναι, όμως, αποφασισμένοι να «βολέψουν» τον Μελισσανίδη, ακόμα κι αν χρειαστεί να ισοπεδώσουν κάθε έννοια νομιμότητας. Αυτή είναι η γραμμή από το Μαξίμου. Αφού, λοιπόν, η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΝ (το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου) δεν έστερξε να υπογράψει την παρανομία, χρίζοντας την «Δικέφαλος 1924» ΑΕ νόμιμο φορέα υλοποίησης του έργου, αποφάσισαν να την παρακάμψουν και να πιέσουν την προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, Θ. Γαλάνη, να πάρει αυτή την ευθύνη, να βάλει το κεφάλι της στο ντορβά και να εκδώσει την Εγκριση Δόμησης, αποφαινόμενη ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είναι ο νόμιμος φορέας υλοποίησης του έργου. Θυμίζουμε ότι η κ. Γαλάνη (όπως και ο προκάτοχός της Γ. Μανούρης) είναι αυτοί που ζήτησαν από την αρμόδια υπηρεσία να τους πει αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να παραχωρήσει το οικόπεδο στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Για να το πούμε όσο γίνεται πιο απλά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, λειτουργώντας ως υπηρέτης των συμφερόντων του Μελισσανίδη, ζητά από μια υπηρεσιακή παράγοντα να πάρει αυτή την ευθύνη, να κάνει «γαργάρα» το ερώτημα που η ίδια έχει υποβάλει από τα τέλη του 2014 (και απάντηση δεν πήρε ποτέ) και να πάρει την ευθύνη να υπογράψει η ίδια τη νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως νόμιμου φορέα υλοποίησης του έργου.

Επειδή, λοιπόν, δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι αυτή η υπογραφή θα μπει, βγάζουν όλο τον πανικό τους στοχοποιώντας την «Κόντρα» και το σύντροφο Γεράσιμο Λιόντο, που κάνει το σχετικό ρεπορτάζ. Μετά τον Βασιλόπουλο, που πλέον «τους τελείωσε», αφού έβαλε την ουρά στα σκέλια, απεμπολώντας τα δικαιώματα του Δήμου και συμπράττοντας παθητικά στο ανοσιούργημα των υψομετρικών μελετών, είναι αναγκασμένοι να στοχοποιήσουν τον πραγματικό εχθρό τους, αυτόν που ξέρουν ότι από την πρώτη στιγμή δίνει αγώνα για να μην συντελεστεί αυτό το περιβαλλοντικό και πολεοδομικό έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γι’ αυτό και «υποβιβάζουν» κουτοπόνηρα την «Κόντρα» σε… τοπική εφημερίδα, γι’ αυτό και γράφουν διάφορα φαιδρά περί σχέσεων με τον Λαφαζάνη (με τη βεβαιότητα ότι οι «ούγκανοι» δεν έχουν ιδέα απ’ αυτά, ούτε και δίνουν καμιά σημασία, αλλά καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρουν οι επαγγελματίες προβοκάτορες).

Επαναλαμβάνουμε: με τέτοια δημοσιεύματα το μόνο που αποκαλύπτουν είναι ο πανικός τους, μπροστά στην επερχόμενη συντριβή. Γι’ αυτό και παίζουν το τελευταίο προβοκατόρικο χαρτί τους.

ΥΓ. Είναι περιττό να γράψουμε ότι δεν μας φοβίζουν. Και δυο φορές περιττό να το γράψουμε για τον σ. Γεράσιμο Λιόντο. Δεν τον φόβισαν τα μπουντρούμια της χούντας, θα τον φοβίσουν οι φυλακές και οι έμμεσες απειλές μιας χούφτας «υπαλλήλων»; Αυτός ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε…


ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 ΙΟΥΝΗ

πηγή: eksegersi.gr

2 σχόλια:

  1. απο λαμογια υπερασπιστες της 17Ν δεν περιμενουμε τιποτα.δολοφδονοι ειστε και λαμογια ξεφτυλισμενοι.ετσι καργιοληδες θα σας ποναει το γηπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για ιδιοφυΐα τρομερή! Άριστος γνωστής νομικών, τεχνικών, μηχανικών, υδραυλικών, περιβαλλοντολογίας, αρχιτεκτονική και δεν ξέρω τι άλλο ξέχασα! Ρε αδερφέ πραγματικά χαραμίζεις πολύ ταλέντο, με το αζημίωτο πάντα έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή