.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Και ενώ όλοι περίμεναν τον Μελισσανίδη χτύπησε με ένσταση για τον ΔΟΛ ο Σαββίδης


Ανατροπή δεδομένων, προβληματισμός και δάκτυλο της κυβέρνησης βλέπουν στη Μιχαλακοπούλου

Και ενώ άπαντες θεωρούσαν δεδομένο ότι αν υπάρξει ένσταση στη διαδικασία εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Β.Μαρινάκη αυτή θα προέρχεται από την πλευρά του Δ.Μελισσανίδη που είχε τη δεύτερη προσφορά και είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα τους, τελικά εκείνος που χτύπησε ξαφνικά χωρίς κανείς να το περιμένει είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έκανε μια χαμηλή προσφορά η οποία θεωρήθηκε ότι έγινε για να γίνει και στην ουσία ο ομογενής επιχειρηματίας δεν θέλησε να μπει στη διεκδίκηση του ΔΟΛ. Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που κατέβηκε στο διαγωνισμό έκανε ένσταση υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε στο πακέτο της εξαγοράς να είναι και οι μετοχές του Mega. Η αντίδραση των εργαζομένων του ΔΟΛ ήταν άμεση και με ανακοίνωση τους (εδώ) κάνουν λόγο για ύποπτα παιχνίδια. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ καταγγέλλουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει (όπως υποστηρίζουν) η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό για να κλείσει τον ΔΟΛ από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να ελέγξει με κάποιο τρόπο τα έντυπα του.


Το λόγο έχουν τώρα οι νομικοί και οι δικαστές για να δούμε αν υπάρχει πλέον περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι ή θα πάμε πλέον για το φθινόπωρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους. Λίγη ώρα πριν τη βόμβα Σαββίδη οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ στη συνέλευση που έγινε ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν κάποιες πληρωμές τις επόμενες μέρες και ότι ο εκκαθαριστής έχει ζητήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες για να καλυφθεί χωρίς προβλήματα η μισθοδοσία τους επόμενους δύο μήνες. Επισημάνθηκε επίσης ότι η πλευρά Μαρινάκη δεν προτίθεται να συνδράμει οικονομικά στον ΔΟΛ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς.

Τέλος η εξέλιξη αυτή δικαιώνει όσους λίγους έλεγαν ότι δεν είναι βέβαιο ότι οι τράπεζες θα πιέσουν να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία για να πάρουν τα λεφτά της εξαγοράς και για να ξεμπερδεύουν με τον ΔΟΛ όπως πίστευαν οι περισσότεροι. Οπως φαίνεται οι τράπεζες έχοντας αποδεχθεί πλέον ότι από τα 200 εκ. ευρώ των δανείων του ΔΟΛ θα πάρουν μόλις καμιά 15αριά εκ από την εξαγορά των τίτλων και των κτιρίων δεν είχαν κανένα λόγο να ασχοληθούν περαιτέρω. Ετσι και αλλιώς χαμένες είναι, τι 15 εκ. τον Ιούλιο τι τον Σεπτέμβριο; Δεν κάνει κάποια διαφορά για αυτές και έτσι όπως όλα δείχνουν άφησαν το πράγμα στην τύχη του.

Ενδιαφέρον θα έχει πλέον η αντίδραση του Β.Μαρινάκη σε όλα αυτά.

πηγή; enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου