.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ (Η «ΝΟΘΑ» ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΗ)


Όσα συμβαίνουν στην Α.Ε.Κ. (από τις εκκαθαρίσεις των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. ως το γηπεδικό), τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποτελούν «σχολείο», για όλους μας. Ειδικά, για όσους νόμιζαν, ότι ήξεραν, πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Είδαμε και βλέπουμε πράγματα, για πρώτη φορά, τα οποία, πολλές φορές, ΔΕΝ έχουν ουσία, παρά μόνον αν μας/σας κοροϊδεύουν. Γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων, οι οποίες ΔΕΝ θα στέκονταν, ούτε στα δικαστήρια, ούτε στις Δημόσιες Υπηρεσίες, αν αυτές λειτουργούσαν σοβαρά. Όταν, δε, ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ό,τι τους ζητούν, τότε κάνουν, απλά, ό,τι μπορούν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η έγκριση των υψομετρικών του γηπέδου. Μια υπόθεση, η οποία, εξαιτίας των χειρισμών (ή μήπως των μη χειρισμών) της «επίσημης Α.Ε.Κ.», είναι σε εκκρεμότητα, σχεδόν, από την αρχή. Την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε τους πανηγυρισμούς της A.E.K.-Π.Α.Ε. και της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», για την έγκριση των υψομετρικών. Τη δημοσίευση της απόφασης περιμέναμε ΟΛΟΙ, με αδημονία, προκειμένου να δούμε τι ακριβώς αφορούσε, καθώς, σύμφωνα με τις φήμες, η απόφαση αφορούσε άλλα υψομετρικά, απ’ αυτά που ζητούσε η «επίσημη Α.Ε.Κ.», από το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

Τελικά, το Υπουργείο ενέκρινε την υψομετρική μελέτη δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων δηλαδή, της συνέχειας της οδού Ατταλείας (πίσω από το πέταλο της Θύρας 21) και του πεζόδρομου επί του άλσους, ανατολικά του οικοπέδου, ο οποίος θα συναντά την οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στο σημείο, περίπου, των παλαιών θυρών 5-6-7 του κατεδαφισθέντος γηπέδου και η οποία οδός Πατριάρχου Κωνσταντίνου θα είναι η μια από τις δύο, που θα υπογειοποιηθούν. Ωστόσο, η απόφαση κάνει λόγο για υψομετρική μελέτη, που είναι συμβατή, με την κατατεθειμένη και μη εισέτι αδειοδοτηθείσα περιβαλλοντική μελέτη της υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου - Φωκών. Η απόφαση ΔΕΝ ξεκαθαρίζει, αν η μελέτη αυτή είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ (και ΔΕΝ είναι), αφού ΔΕΝ έχει συνταχθεί, από την Περιφέρεια Αττικής ή άλλο ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ. 

Εδώ ξεκινούν οι απορίες:

  • Η εγκριτική απόφαση, για τα υψόμετρα των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων, δικαιώνει ή όχι τον Δήμο, για τη στάση που κράτησε;
  • Ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση;
Στο τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι απλή. Με την έγκριση των υψομέτρων των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων, η «επίσημη Α.Ε.Κ.» πέτυχε δύο στόχους:
  • Να έχει στα χέρια της ένα αμφιβόλου χρησιμότητας χαρτί, σε σχέση πάντα με την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο θα επιδεικνύει, όπως μέχρι τώρα έκανε, με την απόφαση του ΣτΕ.
  • Να δημιουργήσει νέο μέτωπο, με τον Δήμο και την Κυβέρνηση. Ένα μέτωπο, που, αν ΔΕΝ ξεκαθαρίσει, σύντομα, από μόνο του θ’ αποτελέσει το σήριαλ της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σημείο 9 της 6ης σελίδας της εγκριτικής απόφασης (βλέπε εδώ όλη την απόφαση): «Η εφαρμογή της υπόψη μελέτης προϋποθέτει την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας». Άρα, πρέπει να απομακρυνθούν, οριστικά, τα απορριμματοφόρα του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Μόνο, που, μέχρι πρόσφατα, ούτε τα λεφτά, ούτε ο νέος χώρος είχαν βρεθεί. Υποτίθεται, ότι, στα πλαίσια εξευμενισμού του Δημάρχου, από την Κυβέρνηση και, πάντως, πριν ψηφιστεί η τελευταία τροπολογία, είχαν βρεθεί (μεταξύ άλλων ανταλλαγμάτων), τόσο τα λεφτά, όσο και ο χώρος. Το ζήτημα είναι: «Έχουν και πόσο προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες»;
Από δω και πέρα και επειδή ο Δήμαρχος έχει και άλλα να δώσει, στην υπόθεση της μη κατασκευής του γηπέδου, θα ξεκινήσει ένα νέο σήριαλ, που, τούτη τη φορά, θα αφορά την μετεγκατάσταση της παράνομης (και με απόφαση του ΣτΕ) εγκατάστασης των απορριμματοφόρων του Δήμου. Βέβαια, καθώς το ζήτημα ΔΕΝ αφορά μόνο τον Δήμο, μένει να δούμε, αν και πως θα μπουν στο «κάδρο», η Περιφέρεια (η οποία, έντεχνα, έχει κρατηθεί απέξω) και η Κυβέρνηση. Πιθανόν, το επόμενο διάστημα, ν’ ανακαλύψουν κάποια κωλυσιεργία, από πλευράς Δήμου, ο οποίος ΔΕΝ εκτελεί(;) την κυβερνητική απόφαση.

Από κει και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη απορία:
  • Πόσο σκοπεύουν να σας κοροϊδεύουν, σχετικά με την διπλή υπογειοποίηση, η οποία, για να είναι τυπικά σωστή, προκειμένου να ξεκινήσει, απαιτεί 39 υπογραφές διαφόρων υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Δήμος; Πως είναι δυνατόν, να γράφουν για υπογραφή, από τον Σκουρλέτη, της Μ.Π.Ε. της υπογειοποίησης, αφήνοντας να εννοηθεί, πως, όπου να ‘ναι, ξεκινούν τα σχετικά έργα, όταν η Μ.Π.Ε. της υπογειοποίησης ΔΕΝ έχει τεθεί, σε τρίμηνη Δημόσια Διαβούλευση και το έργο ΔΕΝ έχει καν δημοπρατηθεί, αλλά και ούτε έχουν βρεθεί και δεσμευτεί τα σχετικά κονδύλια; Εκτός και ανα αναφέρονται στο γεγονός ότι η προμελέτη της υπογειοποίησης όπως και η αντίστοιχη Μ.Π.Ε. είχαν επισυναφθεί ως Παράρτημα στην Μ.Π.Ε. του γηπέδου. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι η αυτόνομη Μ.Π.Ε. της υπογειοποιησης ΔΕΝ θα περάσει από την τρίμηνη Δημόσια Διαβούλευση με όσα αυτή συνεπάγεται
Τέλος, την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε την προσθήκη ακόμη ενός «εχθρού» του γηπεδικού project. Είχαμε την αναφορά, στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου, ο οποίος στοχοποιήθηκε, σχετικά με τις δυσκολίες που συναντά το γήπεδο. Η απορία μας, επ’ αυτού, είναι : «Γιατί τώρα»; Γιατί επελέγη η συγκεκριμένη συγκυρία, για να γίνει γνωστό τ’ όνομά του και ο «ρόλος» του;
Την απάντηση την γνωρίζουμε, αλλά ΔΕΝ θα σας την δώσουμε ακόμα.
Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι:
  • Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφοςγνωρίζει πολλά, σε σχέση με τη σχετική νομοθεσία και, απ’ ό,τι φαίνεται, όταν θέτει ένα ερώτημα, στις αρμόδιες υπηρεσίες, γνωρίζει την απάντηση, από πριν.
  • Ό,τι και αν έκανε ή συνεχίσει να κάνει ΔΕΝ θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα, αν η «επίσημη Α.Ε.Κ.» ΔΕΝ ήταν τόσο τσαπατσούλα και ΔΕΝ του έδινε η ίδια τα όπλα, που αυτός χρησιμοποιεί.
Ωστόσο, έχει αξία να γίνει αναφορά, σ’ ένα μόνο από τα σημεία, που το ΑΕΚ365 ανέφερε, στο σχετικό κείμενο. Εκεί αναφέρεται, ότι ο εν λόγω κύριος «τρομοκρατεί» υπαλλήλους κάποιων Υπουργείων. Η αλήθεια είναι, ότι τους υπαλλήλους (και ειδικά τους Μηχανικούς) τρομοκρατούν οι ελλείψεις και οι «παρανομίες» του συγκεκριμένου έργου. Γι’ αυτό και όσοι μπορούν προσπαθούν, μ’ όποιο τρόπο τους φαίνεται πρόσφορος, ν’ αποποιηθούν κάθε ευθύνη (ακόμα και αν χρειαστεί να «κάνουν καθυστερήσεις). Όμως, το «ωραίο» είναι, ότι, μέσω του ΑΕΚ365, η «επίσημη Α.Ε.Κ.» μιλά για «τρομοκρατία». Για να μην αναφερθούμε στην τρομοκράτηση μαρτύρων, για να μην καταθέσουν ή στον τρόπο, που αντιμετωπίστηκε ο Δήμαρχος, από ένα σημείο και μετά και, γενικά, όλοι οι «διαφωνούντες» (που άκριτα «τσουβαλιάστηκαν», γιατί έτσι τους συνέφερε) θα ρωτήσουμε μόνο το εξής:

«Η μήνυση των «21 ΑΕΚτζήδων», σε στελέχη του Δήμου, είναι κάτι διαφορετικό, απ’ αυτό, για το οποίο κατηγορούν τον «εξεγερμένο», που πάει «ΚΟΝΤΡΑ» στο γήπεδο»;

Αντί επιλόγου κλείνουμε με τα νεότερα από το μέτωπο της Οικοδομικής Άδειας.

Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αποφασίσει να (εκ)δώσει μια Οικοδομική Άδεια για να κάνει το χατήρι του Μελισσανίδη. Για τον σκοπό αυτλό έχει δώσει εντολή να βγεί η Άδεια παρακάμπτοντας το ζήτημα της ιδιοκτησίας με βάση το οποίο ΔΕΝ θα έβγαινε ποτέ. Φυσικά γνωρίζουν ότι η Άδεια αυτή θα έχει τεράστια νομικά προβλήματα και θα καταπέσει στο ΣτΕ (όπου και θα προσβληθεί), αλλά ΔΕΝ τους νοιάζει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να δείξουν πως έκαναν ότι τους ζήτησε ο «Τίγρης».

Ο οποίος «Τίγρης» ΔΕΝ ήθελε να βγάλει ΣΩΣΤΑ την Άδεια, αλλά με τον «τσαμπουκά». Έτσι εντός των ημερών θα πάρει στα χέρια του ένα χαρτί με το οποίο θ’ αρχίσει να κάνει «για τα μάτια του κόσμου» κάποιες εργασίες. Λέμε «για τα μάτια του κόσμου» γιατί αν ΔΕΝ αρχίσουν οι εργασίες της υπογειοποίησης -όπως η ίδια η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει παραδεχτεί) ΔΕΝ μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες για το γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι οι κυρίως εργασίες για το γήπεδο ΔΕΝ θα έχουν ξεκινήσει μέχρι την εκδίκαση στο ΣτΕ των νέων προσφυγών. 

Προσφυγών, οι οποίες πλέον θα θίγουν το ίδιο το έργο και όχι το ζήτημα της παραχώρησης των 3 στρεμμάτων της «τακτοποίησης» που έκρινε τότε το ΣτΕ. Από κει και πέρα οι δικαστικές περιπέτειες για όσους βάλουν την υπογραφή τους πρέπει να θεωρούνται κάτι παραπάνω από δεδομένες. 

Αυτό όμως δεν αφορά όσους τις επόμενες μέρες ξεκαβλώσουν στο διαδίκτυο μεθώντας με την «επιτυχία» του «Τίγρη». Κάποιοι απ’ αυτούς (οι πιο κομπλεξικοί) θα κερνάνε διαδικτυακό ξύδι όλους τους «περίεργους» και τους «πουθενάδες» που τόσο καιρό μιλάνε για ζητήματα που ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ. Εμείς τους προτείνουμε να μεθύσουν υπεύθυνα (που λένε και στις διαφημίσεις αλκοολούχων) γιατί η έκδοση αυτής της «νόθας» Άδειας εξαιτίας των πολλών και σοβαρών προβλημάτων της ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Έχουμε ακόμη πολλά χρόνια μέχρι ν’ αφήσουμε το Ο.Α.Κ.Α.

Όσο για τον χρόνο έκδοσης της, αυτός θα ταυτίζεται με την κυκλοφορία των νέων εισιτηρίων διαρκείας. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο μπορείτε να εμπιστευτείτε τον «έγκυρο» Κετσετζόγλου ο οποίος έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 5η Ιουλίου.  

Αυτά για την ώρα… Από βδομάδα θα έχουμε νεότερα….
26 Ιούνη 2017παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου