.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Ο στρατός παρέμεινε πιστός στο Μαδούρο

Οι δυνάμεις του Ιμπεριαλισμού, πρώτα απ’ όλα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της εσωτερικής αντίδρασης της Βενεζουέλας, εκμεταλλευόμενες και τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης Μαδούρο, κλιμακώνουν την επίθεση τους με όλα τα μέσα για την πλήρη αποσταθεροποίηση και την αντιδραστική παλινόρθωση στη Βενεζουέλα.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας της Βενεζουέλας άνοιξε πυρ κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου και κυβερνητικού υπουργείου χθες, κλιμακώνοντας την πολιτική κρίση στη χώρα, με τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο να χαρακτηρίζει το περιστατικό επίθεση «τρομοκρατών» που ήθελαν να κάνουν πραξικόπημα. 

Το ελικόπτερο έκανε 15 βολές κατά του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες άνθρωποι για κοινωνική εκδήλωση, ενώ έριξε τέσσερις βομβίδες στο δικαστήριο, όπου συνεδρίαζαν οι δικαστές, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


«Σύντομα θα πιάσουμε το ελικόπτερο και αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν την ένοπλη τρομοκρατική επίθεση στους θεσμούς της χώρας», δήλωσε ο κ. Μαδούρο. «Θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει δεκάδες θανάτους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ελικόπτερο κατέλαβε ένας αξιωματικός του στρατού της Βενεζουέλας.
Ο αξιωματικός εμφανίστηκε στο Instagram πλαισιωμένος από ένοπλους, μασκοφόρους άνδρες, δήλωσε πως ονομάζεται Όσκαρ Πέρες και κάλεσε τους Βενεζουελάνους να αντισταθούν «σε αυτή την τυραννική κυβέρνηση».

«Είμαστε ένας συνασπισμός στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτών που αναζητούν ισορροπία και τάσσονται εναντίον αυτής της εγκληματικής κυβέρνησης. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, δεν έχουμε πολιτική κατεύθυνση. Είμαστε εθνικιστές, πατριώτες και υπέρ της Συνταγματικής τάξης» είπε στο μήνυμά του, προσθέτοντας ότι ο αγώνας τους «δεν είναι εναντίον των αρχών ασφαλείας, αλλά εναντίον της ατιμωρησίας αυτής της κυβέρνησης. Εναντίον της τυραννίας», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός.

Στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter βλέπουμε ένα ελικόπτερο να πετάει πάνω από το Κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ταυτόχρονα ακούγονται ριπές πολυβόλου.

Λίγο πριν το ελικόπτερο εμφανιστεί στον ουρανό του Καράκας και ο Μαδούρο βγει για να μιλήσει για τους “τρομοκράτες” που επιτέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, είχε κυκλοφορήσει στο internet ένα video που δείχνει έναν άνδρα, τον Όσκαρ Πέρες, ντυμένο με στολή παραλλαγής και πίσω του τέσσερις οπλισμένους και μασκοφόρους άνδρες.




Ο Πέρες, πιλότος της αστυνομίας, υποστηρίζει στο μήνυμα που διάβασε στον λαό της Βενεζουέλας πως είναι μέλος μιας ομάδας αστυνομικών, πολιτών και στρατιωτικών που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Μαδούρο και να κάνουν επανάσταση κόντρα στην τυραννία του.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου