.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ανελέητος πόλεμος συμμοριών

Στην Κρήτη υπάρχει εδώ και εφτά μήνες ένα καράβι που στ' αμπάρια του βρέθηκαν εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα. Και ξαφνικά, ο Λοβέρδος ξεσηκώνει μεγάλη φασαρία ρωτώντας αν το καράβι έχει και τσιγάρα ΣΕΚΑΠ (Σαββίδης). Η κυβέρνηση δεν απαντά, μέχρι που πιάνεται ένα άλλο καράβι, στην ίδια περιοχή, να ξεφορτώνει λαθραία τσιγάρα. Οπότε ο Κουρουμπλής επιβεβαιώνει ότι και το πρώτο καράβι είχε τσιγάρα ΣΕΚΑΠ, αλλά δεν τίθεται θέμα  λαθρεμπόριου, γιατί ρυμουλκήθηκε από διεθνή χωρικά ύδατα!

Πάνω στην τούρλα του Σαββάτου, αποκαλύπτεται ότι ο Καμμένος ζητούσε από τον ισοβίτη ιδιοκτήτη του «Noor 1» (που πιάστηκε με 2,5 τόνους ηρωίνης) να καταθέσει την αλήθεια και θα έχει προστασία, θα βγει από τη φυλακή. Η αλήθεια, όπως λέει ο ισοβίτης, είναι πως ήθελαν να τους «δώσει» τον Μαρινάκη. Στην υπόθεση εμπλέκονται ο γνωστός Ζούγκλας (κατά κόσμον Μάκης Τριανταφυλλόπουλος), ένας λιμενικός που ασκούσε χρέη ανακριτικού υπαλλήλου, μια εισαγγελέας που πήγε νυχτιάτικα στον Κορυδαλλό για να πάρει κατάθεση από τον ισοβίτη και ο… Μελισσανίδης. Ο οποίος ισοβίτης έκανε μια θεαματική κωλοτούμπα και αντί να «δώσει» τον Μαρινάκη, «έδωσε» τον Καμμένο και τους υπόλοιπους. Στήσιμο στο στήσιμο, δηλαδή.


Ο Μαρινάκης είναι ήδη ιδιοκτήτης του ΔΟΛ (και του 22% του Mega). Ο Σαββίδης «πρόλαβε» και πήρε το 19,6% του Mega από τον Μπόμπολα, μέσα από διαδικασίες που μπορεί και να κηρυχτούν άκυρες, ενώ ο Μπόμπολας βλέπει την εκδοτική του «αυτοκρατορία» να ακολουθεί το δρόμο της εκποίησης, όπως έγινε με τον ΔΟΛ. Ο Μελισσανίδης έχασε στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ από τον Μαρινάκη (η κυπριακή εταιρία «Vegata Holdings», που φέρεται να είναι δικιά του, έδωσε 1,8 εκατ. λιγότερα από τον νικητή Μαρινάκη και ήρθε δεύτερη) και τώρα οι άνθρωποί του λένε στην πιάτσα ότι είναι έτοιμος να «χτυπήσει» τον ΠΗΓΑΣΟ του Μπόμπολα, όταν τον βγάλουν σε δημοπρασία οι τράπεζες.

Ο Μαρινάκης ήταν ένας από τους «προσωρινούς υπερθεματιστές» που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και συνέτρωγε με τον Παππά, μέχρι που το σχέδιο για τα κανάλια έγινε κομμάτια και θρύψαλα. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί ότι από «ευϋπόληπτος επιχειρηματίας» που συνεργαζόταν με τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έγινε υποστηρικτής του Μητσοτάκη και της ΝΔ και απεργάζεται την πτώση της σημερινής κυβέρνησης. Κι αφήνει υπόνοιες ότι μπορεί να είναι και μπλεγμένος στο πρεζεμπόριο με το «Noor 1». Κι ο Μαρινάκης δε βγάζει τις αποκαλύψεις του από τα «Νέα» ή το in.gr, αλλά από το… αριστερό «Unfollow» με τις άλλοτε πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.*

Ο Σαββίδης, από αγαπημένος καπιταλιστής του Σαμαρά, έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός της ΝΔ του Μητσοτάκη και ο φανατικότερος οπαδός του Τσίπρα, τον οποίο συγκρίνει με τον Πούτιν!

Ο Μελισσανίδης, άλλος αγαπημένος καπιταλιστής του Σαμαρά, έγινε κολλητάρι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ελέω Καμμένου, λέει η πιάτσα, μπορεί και ελέω κυρ-Αλέκου Φλαμπουράρη, συμπληρώνουμε εμείς.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, υπήρχε ένας συνασπισμός Μελισσανίδη-Αλαφούζου-Σαββίδη ενάντια στον Μαρινάκη, τον οποίο ήθελαν να αναγκάσουν να φύγει από την Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο ήταν, φυσικά, το πρόσχημα. Σήμερα, η συμμαχία έχει διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Σαββίδης και Μελισσανίδης έχουν χωριστές σχέσεις με τη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, αλλά μεταξύ τους ο πόλεμος είναι πια μέχρις εσχάτων. Σαββίδης και Μαρινάκης, από ασυμφιλίωτοι εχθροί, έχουν γίνει συνεργαζόμενοι για το καλό του ποδοσφαίρου. Ο Αλαφούζος που έδινε μάχες για να εκθέσει τον Μαρινάκη, οργανώνοντας τηλεοπτικές δίκες στο κανάλι του, τώρα δίνει αγώνα ενάντια σ' αυτούς που προσπαθούν να «στήσουν» τον Μαρινάκη. Και βέβαια, οι λυκοσυμμαχίες μπορεί ν' αλλάξουν πολλές φορές ακόμα. Η δουλειά γίνεται στο παρασκήνιο κι εμείς συνήθως την παίρνουμε χαμπάρι εκ του αποτελέσματος.

Τελικά, οι πιο… αθώοι είναι οι χουλιγκάνοι στις εξέδρες, που φωνάζουν συνθήματα για τον «πρεζέμπορα» και τον «λαθρέμπορα», επαναλαμβάνοντας σαν κύμβαλα αλαλάζοντα αυτά που τους λένε οι αρχηγοί της κερκίδας: «ο δικός μας πρόεδρος είναι καθαρός, ο άλλος είναι πρεζέμπορας ή λαθρέμπορας ή μαφιόζος» (ανάλογα με την περίπτωση).

Μπόχα! Καπιταλιστές, μαφιόζοι, μιντιάρχες, αστοί πολιτικοί και αστικά κόμματα, διωκτικοί μηχανισμοί (αστυνομικοί και δικαστικοί) έχουν γίνει ένα κουβάρι κι έτσι όπως κυλιούνται στο βούρκο και τυλίγονται με τα βρομερά λύματα αναδίδουν μια ολοένα και πιο ανυπόφορη μπόχα.

Η μάχη δε γίνεται, βέβαια, για τη δόξα των ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι ομάδες είναι απλά ένα εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών ιδιοκτητών τους, με τους οργανωμένους οπαδούς να χρησιμοποιούνται σαν ιδιωτικός στρατός. Η διαμάχη δε γίνεται για την κυκλοφορία των εφημερίδων και την ακροαματικότητα και θεαματικότητα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Τα ΜΜΕ είναι απλώς εργαλεία για την άσκηση πίεσης πάνω στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και πάνω σε αντίπαλους. Οι εφημερίδες δεν πουλάνε φύλλα, τα ραδιοκάναλα έχουν πολύ λιγότερη διαφήμιση από το παρελθόν, επομένως από καθαρά οικονομική άποψη δεν έχουν ενδιαφέρον για έναν καπιταλιστή, για να δεσμεύσει κεφάλαια σ' αυτά. Εχουν, όμως, τεράστιο ενδιαφέρον σαν εργαλεία. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι δε βρισκόμαστε σε κάποια περίοδο ομαλής καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά σε μια περίοδο κρίσης και πλιάτσικου επί της δημόσιας περιουσίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το πραγματικό αντικείμενο αυτού του πολέμου.

Και βέβαια, όταν πρόκειται για πλιάτσικο και για καπιταλιστές με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο πόλεμος θα γίνεται και με μεθόδους μαφίας. Κι όποιος αντέξει, μέχρι να μπουν στη μέση οι «ειρηνοποιοί» (άλλοι καπιταλιστές, ενδεχομένως με μεγαλύτερη δύναμη, που έμειναν αλώβητοι από τον πόλεμο) και να οδηγήσουν τα πράγματα σε μια συμφωνία, που αναγκαστικά θα έχει κερδισμένους και χαμένους, όμως θα είναι προς το συμφέρον του συστήματος ως συνόλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν (και εξακολουθεί να ισχυρίζεται) ότι δεν κρύβει σκελετούς στα ντουλάπια του, ότι δεν τον κρατάει κανένας. Οσο ήταν ένα μικρό αντιπολιτευόμενο κόμμα, αυτό μπορεί να ίσχυε. Το πολύ να έπαιρνε τίποτα «σπόρια» από τους καπιταλιστές, όπως συμβαίνει συνήθως με τα μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα. Από τη στιγμή που έγινε κόμμα εξουσίας, τα πράγματα άλλαξαν. Τα στελέχη του βούτηξαν με το κεφάλι στο βούρκο, αναζητώντας χρυσό στον πάτο του. Και πλέον, αυτό αρχίζει να φαίνεται. Η μπόχα αναδύεται πλέον και από τη δική τους πλευρά. Οταν -όντας ακόμα στην αντιπολίτευση- ο Φλαμπουράρης με τον Στρατούλη έκαναν μυστικές συζητήσεις στα γραφεία του Μελισσανίδη και έκλειναν συμφωνία υποστήριξης του καταστροφικού επιχειρηματικού του σχεδίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, τι έκαναν; Υπερασπίζονταν την… ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία; Οταν ο Παππάς συναντιόταν κατ' επανάληψη με τον Μαρινάκη, συναντιό-ταν με έναν εκπρόσωπο της… υγιούς επιχειρηματικότητας ή με έναν… ύποπτο για πρεζεμπόριο, η εμπλοκή του οποίου πρέπει να διερευνηθεί με την αποφασιστική συνδρομή ενός ισοβίτη καταδικασμένου για πρεζεμπόριο; Οταν ο ίδιος ο Τσίπρας παίρνει πάνω του το σβήσιμο του προστίμου που έπρεπε να πληρώσει ο Σαββίδης για παλαιότερο λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ, για ποιο λόγο το κάνει; Οταν ο Φλαμπουράρης ασκεί ωμό εκβιασμό στον Δασάρχη Πειραιά προκειμένου να αποχαρακτηρίσει τα περιμετρικά δάση της περιοχής Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, ποιους εξυπηρετεί, το περιβάλλον και τους κατοίκους της Αττικής ή τους πλιατσικολόγους καπιταλιστές;

Δε συνηθίζουμε να ξεπερνάμε τα διάφορα σκάνδαλα με αναφορές στον καπιταλισμό, γενικά και αόριστα. Πάντοτε προσπαθούμε να μπούμε στην ουσία τους, για να μην μένει ο λαός έρμαιο στη διαχείριση των αστικών ΜΜΕ, που δρουν για λογαριασμό του ενός ή του άλλου καπιταλιστή, του ενός ή του άλλου κόμματος. Για τα σκάνδαλα του εν εξελίξει πολέμου ανάμεσα σε ομάδες καπιταλιστών-κομμάτων δεν έχουμε προς το παρόν πρωτογενή πληροφόρηση. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να συστηματοποιήσουμε και να σχολιάσουμε αυτά που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

υ Για πάνω από μισό χρόνο παραμένει δεσμευμένο στο λιμάνι της Παλιόχωρας Χανίων ένα ουκρανικό αλιευτικό, που πιάστηκε όταν έμεινε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα. Και ξαφνικά, ο Λοβέρδος (γνωστός για τις φιλικές σχέσεις του με τον Θ. Αναστασιάδη και τον Β. Μαρινάκη) αρχίζει να ξεσηκώνει φασαρία με ερωτήσεις. Εκείνο που κυρίως ρωτάει είναι αν στ' αμπάρια του πλοίου υπάρχουν και τσιγάρα ΣΕΚΑΠ. Η κυβέρνηση δεν του απαντάει κι αυτός δηλώνει στα φιλόξενα «Νέα» (του Μαρινάκη πλέον), που του δίνουν ολόκληρη σελίδα, ότι αν δεν του δοθεί απάντηση θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Την ίδια μέρα (Παρασκευή 16 Ιούνη), πιάνεται στις παραλίες των Σφακίων άλλο πλοίο, την ώρα που πάει να ξεφορτώσει λαθραία τσιγάρα, μεταξύ των οποίων και τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ.

Και ξαφνικά, η μουγκή κυβέρνηση αποκτά φωνή. Ο Κουρουμπλής (αρμόδιος μόνο για το Λιμενικό και όχι για το Τελωνείο ή για την Εισαγγελία), δηλώνει για το πρώτο πλοίο ότι πιάστηκε σε διεθνή ύδατα και σ' αυτές τις περιπτώσεις «είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί κατηγορία περί λαθρεμπορίου». Εχει και συνέχεια: «Από τον έλεγχο που έκαναν οι τελωνειακές Αρχές (σ.σ. για τις οποίες είναι παντελώς αναρμόδιος) φαίνεται ότι τα τσιγάρα εξήχθησαν από τη ΣΕΚΑΠ στο Μαυροβούνιο με νόμιμο τρόπο. Τώρα, αν υπάρχουν ζητήματα λαθρεμπορίου στο Μαυροβούνιο, η Ελλάδα δεν εμπλέκεται. Εύκολα μας αρέσει να λέμε διάφορα. Οι πληροφορίες που έχει το ΥΝΑΝΠ και από το τελωνείο είναι ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο»!

Η αντιπολίτευση ανεβαίνει στα κάγκελα (ο Κουρουμπλής της δίνει την κυβέρνηση στο πιάτο, με τη χοντροκομμένη υπέρ Σαββίδη παρέμβασή του), όμως μια μέρα μετά ο Κουρουμπλής γίνεται ο αγαπημένος υπουργός και των φυλλάδων του Μαρινάκη και της ΝΔ. Τον διαχωρίζουν ευθέως από τον Καμμένο και τον Κοντονή, επειδή δήλωσε ότι το δικό του υπουργείο δεν έχει καμιά ανάμιξη στο αλισβερίσι με τον Για-νουσάκη. Δηλώνει στα «Νέα» ότι έκανε έρευνα και βρήκε ότι ο αξιωματικός του Λιμενικού Π. Χριστοφορίδης (αυτός που ο Γιαννουσάκης λέει ότι τον έχει γράψει σε σπαρταριστό διάλογο, να τον προτρέπει να «δώσει» τον Μαρινάκη) «λειτουργούσε ανεξάρτητα από την υπηρεσιακή του ιδιότητα» και «δεν εκτελούσε εντολές του Λιμενικού» (τίνος εντολές εκτελούσε;). Σύμφωνα με τον Κουρουμπλή, ο Χριστοφορίδης «μπορεί να είχε κάποια διασύνδεση με την Εισαγγελία Πειραιά, η οποία ενδεχομένως να τον ενεργοποίησε»! Το αντίθετο βγαίνει από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (ο Χριστοφορίδης φέρεται να είναι «παιδί» του Καμμένου και η εισαγγελέας Τζίβα απλώς να στάλθηκε να διεκπεραιώσει ανακριτικά μια υπόθεση που είχαν στήσει ο Καμμένος με τον Χριστοφορίδη), αλλά για το «σύστημα Μαρινάκη» δεν έχουν σημασία αυτά. Σημασία έχει ότι ένας υπουργός τραβάει την ουρά του έξω από την υπόθεση.

Την ίδια μέρα, όλως… τυχαίως, εξαφανίζονται τα δημοσιεύματα για τα τσιγάρα ΣΕΚΑΠ που βρέθηκαν στα λαθρεμπορικά τσιγαράδικα στην Κρήτη καθώς και για τη χοντροκομμένη ανάμιξη του Κουρουμπλή, που τον είχαν καρφώσει στον πάσσαλο της ατίμωσης μόλις πριν από μια μέρα! Επαίνους προς τον Κουρουμπλή επιδαψίλευσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, μια μέρα μετά από τη «γραμμή» που έδωσαν τα «Νέα»!

υ Για την υπόθεση με την ανάμιξη Καμμένου δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά (οι λεπτομέρειες είναι ήδη γνωστές). Ενας υπουργός τηλεφωνιέται μ' έναν ισοβίτη και του λέει «να πει την αλήθεια». Ενας Λιμενικός, που εμφανίζεται σαν «παιδί» του υπουργού, τα κάνει «νιανιά» στον ισοβίτη: δώσε μας τον Μαρινάκη και καθάρισες. Εμείς μόνο αυτό θέλουμε. Αλλιώς, θα σαπίσεις στη φυλακή. Μια εισαγγελέας πηγαίνει νυχτιάτικα στη φυλακή, τη βάζουν μέσα χωρίς να υπάρχει η εντολή που απαιτείται κι αυτή προσπαθεί να πάρει από τον ισοβίτη την κατάθεση. Οπως λέει ο τελευταίος, την άμεση άφιξη της εισαγγελέα τού την είχε ανακοινώσει από το τηλέφωνο ο Καμμένος. Μόνο που ο ισοβίτης, που σε συνέντευξή του στον Ζούγκλα παλιότερα είχε «δώσει» τον Μαρινάκη, τώρα τους την έχει στημένη και «δίνει» αυτούς ότι προσπαθούν να «στήσουν» τον Μαρινάκη. Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Αντί να πιάσουν τον Μαρινάκη στη φάκα, τους έπιασε αυτός στην ίδια τους τη φάκα!

Ο Καμμένος δηλώνει ότι «ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε διά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του “Noor 1“. Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό». Από τα στοιχεία που βγάζει το «σύστημα Μαρινάκη» προκύπτει ότι τηλεφωνήθηκε ο ίδιος τρεις τουλάχιστον φορές με τον ισοβίτη! Και υποψιαζόμαστε ότι σε δεύτερο χρόνο ο Μαρινάκης θα βγάλει και κασέτες   με   διαλόγους Καμμένου-Γιαννουσάκη και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Ο Κοντονής πηγαίνει στη Βουλή  για κάποιο νομοσχέδιο που εισηγούνταν και η συζήτηση αναλώνεται αποκλειστικά στο ζήτημα Γιαννουσάκη. Ο Μπουμπούκος κυριολεκτικά τον γλεντάει, συνεπικουρούμενος από βουλευτές της υπόλοιπης μνημονιακής αντιπολίτευσης. Διαβάστε τα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής στις 21 Ιούνη και θα διαπιστώσετε με τα μάτια σας τον απόλυτο πανικό του Κοντονή, που ενώ έχει παραδεχτεί ότι ο Καμμένος έκανε τα τηλεφωνήματα στον ισοβίτη, μετά καταλαβαίνει τη γκάφα του και προσπαθεί να ισχυριστεί ότι δεν είπε κάτι τέτοιο!

Παρά τον πανικό του, ο Κοντονής είναι απόλυτος στην υπεράσπιση του Καμμένου. Δεν αφήνει τον παραμικρό υπαινιγμό, δείγμα του ότι είναι και ο ίδιος στο «κόλπο» και το Μαξίμου. Λέει πράγματα «τρελά» για έναν υπουργό. Οτι δεν είναι καθόλου κακό ένας υπουργός να τηλεφωνεί σ' έναν ισοβίτη καταδικασμένο για πρεζεμπόριο και να του λέει να πει την αλήθεια. Πρόβλημα θα υπήρχε αν του ζητούσε συγκάλυψη! Λες και δεν υπάρχουν οι αποκαλύψεις της τηλεφωνικής επικοινωνίας    Χριστοφορίδη-Γιαννουσάκη, με τον δεύτερο να ζητάει επιμόνως από τον ισοβίτη να «δώσει» τον Μαρινάκη. Αλλιώς ενεργούσε ο Χριστοφορίδης και αλλιώς ο Καμμένος; Το αποκορύφωμα είναι όταν ο Κοντονής προσπαθεί να αντιγυρίσει τις κατηγορίες, λέγοντας στη ΝΔ ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Μαρινάκη, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι έτσι η ΝΔ συγκαλύπτει μια υπόθεση πρεζεμπόριου. Λες και δεν ξέρει όλος ο κόσμος πως όσον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καλά με τον Μαρινάκη, δεν κούνησε το δαχτυλάκι του για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, ακόμα κι όταν επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυο μάρτυρες της υπόθεσης του «Noor 1» πέθαναν, ο ένας στη φυλακή και ο άλλος στη διαδρομή μεταξύ κρατητήριου και νοσοκομείου. Ο Κοντονής μιλάει τώρα για τους «μυστηριώδεις» θανάτους, ενώ οι δύο απ' αυτούς έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς κανένας κυβερνητικός να ασχοληθεί.

Το σίριαλ θα έχει και άλλα επεισόδια μαφιόζικης μπόχας. Μένει να μάθουμε πόσο «αίμα» θα χυθεί και ποιος θα είναι ο χαμένος. Δεν νομίζουμε, πάντως, ότι θα είναι ο Μαρινάκης.

* Το ότι ο Μαρινάκης είναι πίσω από τις αποκαλύψεις  το συμπεραίνει κάθε νοήμων άνθρωπος. Φαίνεται όμως καθαρά και από τη συνέντευξη του ισοβίτη Γιαννουσάκη στον Χαραλαμπόπουλο του «Unfollow». Κάποια στιγμή ο Γιαννουσάκης αναφέρεται σε κάποιο ηχητικό που έστειλε σε κάποιους και ο δημοσιογράφος του απαντά «θα το πάρω το ηχητικό, μην ανησυχείτε». Απόλυτη σιγουριά…


KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 ΙΟΥΝΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου