.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός πρωτοφανούς ιστορικά προσφυγικού δράματος, ως συνέπεια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ο λαός μας, παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση και τη φτώχεια που μαστίζει τη χώρα μας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στο δράμα του ξεριζωμού αυτών των ανθρώπων.  Ανέδειξε έτσι τις ξεχασμένες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ως απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων, οι κάτοικοι του Δήμου μας, όλοι εμείς, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο προσφυγικό και  μεταναστευτικό ζήτημα.


Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η στέγαση προσφύγων σε κατοικίες βοηθά στην ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες και λειτουργεί αποτρεπτικά στην περιθωριοποίηση αυτών και ότι προβλήματα προκύπτουν από αυτή. Για αυτό προτείνουμε την υλοποίηση προγράμματος  στέγασης προσφύγων σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. (Σας επισυνάπτουμε πληροφοριακό υλικό για τις προδιαγραφές υλοποίησης του προγράμματος). 

Για την καλύτερη ενημέρωση όλων, την ανταλλαγή απόψεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικών με το πρόγραμμα, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε ανοιχτή συζήτηση- διαβούλευση που οργανώνουμε την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας (Νικ. Τρυπιά 45).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου