.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία – Για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο κάνουν λόγο τα ΜΜΕ των ΗΠΑ



Την δυνατότητα να επιτεθούν σε ρωσικούς στόχους, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.


Μετά την κατάρριψη, την Κυριακή, από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, που επεμβαίνουν στη Συρία, πολεμικού αεροπλάνου των Συριακών ένοπλων δυνάμεων, ρώσοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι η παράνομη εμπλοκή των ΗΠΑ, στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, δεν θα μείνει αναπάντητη από εδώ και πέρα.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωνε, την επόμενη μέρα, ότι οι «αντι-κουβανικές ενέργειες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον είναι λυπηρές, ότι η Μόσχα επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της στην Αβάνα και ότι οι κυρώσεις Trump προς την Κούβα αποτελούν ψυχροπολεμική ρητορική».


Το σίγουρο είναι ότι περνάμε σε ένα νέο κύκλο όξυνσης στη Συρία, με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό να επιχειρεί να αναβαθμίσει τη στρατιωτική του παρέμβαση, σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσει τις στρατιωτικές ήττες των, χρηματοδοτούμενων και εξοπλιζόμενων από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ισραήλ, συμμάχων  της στη περιοχή.

Η ελευθερία εμπλοκής εναντίον δυνάμεων της Ρωσίας που παρέχει πλέον το Πεντάγωνο στις δυνάμεις των ΗΠΑ, δημιουργεί ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, τόσο στη Συρία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο άμεσο παρελθόν είχαν υπάρξει και άλλες προκλήσεις των ΗΠΑ, σε βάρος των συριακών και των, συμμαχικών σε αυτές, ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Όμως αυτή τη φορά η απάντηση της Ρωσίας ήταν πολύ λιγότερο διπλωματική και συνοδεύεται από αποφάσεις άμεσης απάντησης στο στρατιωτικό επίπεδο.

Στις 19 Μαΐου είχε χτυπηθεί convoy του συριακού στρατού, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Τότε η Ρωσία είχε προβεί σε σκληρές δηλώσεις , μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Gennady Gatilov .

Είχε προηγηθεί , τον Απρίλιο, πυραυλική επίθεση των Αμερικανών σε αεροπορική βάση της Συρίας. Ρωσία και Τεχεράνη είχαν αντιδράσει έντονα, με τον Ρώσο πρωθυπουργο Ντμίτρι Μενβέντεφ να δηλώνει, τότε, πως «η κατάσταση έφτασε μία ίντσα, μίας πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας».

«Αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ ήταν να αγγίξουν τις κόκκινες γραμμές μας. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε παραβίαση των κόκκινων γραμμών στη Συρία, θα λάβει δυναμική απάντηση, από όποιον και αν προέρχεται. Η Αμερική γνωρίζει ότι μπορούμε να αντιδράσουμε πολύν δυναμικά» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος των ρωσικών και συριακών στρατευμάτων.

Στις 11 Μαΐου είχε σημειωθεί επεισόδιο κοντά στη Κριμαία, όταν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε «ανησυχητικά κοντά», σύμφωνα με το Πεντάγωνο, σε αναγνωριστικό αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού του Η.Π.Α. Το αναγνωριστικό σκάφος είχε κατεύθυνση προς την κριμαϊκή χερσόνησο.

Με δεδομένο ότι σύντομα ξεκινούν μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, σε ζώνες συνοριακές με τη Κριμαία και το Ντονμπας, με δεδομένη την άμεση εμπλοκή της βάσης της Σούδας στη Συρία, είναι αυτονόητο, ότι η ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιΝΑΤΟικού κινήματος στη χώρα μας έχει ήδη καθυστερήσει.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου