.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Πανικός για τη δημοσιογραφική έρευνα του Γεράσιμου Λιόντου



Χτεσινή ανάρτηση του aek365.com είναι αφιερωμένη στο Γεράσιμο Λιόντο, δημοσιογράφο με άποψη της βδομαδιάτικης έκδοσης «ΚΟΝΤΡΑ». Από όσα γράφει προκύπτουν κάποια συμπεράσματα. Γνωρίζουν πολύ καλά την ενασχόληση του συγκεκριμένου εντύπου και του δημοσιογράφου, με το θέμα του γηπέδου Μελισσανίδη. Γνωρίζουν επίσης πως η ιστοσελίδα www.eksegersi.gr είναι η έκφραση της στο διαδίκτυο. Προσπαθούν όμως ως συνήθως να μειώσουν το εύρος της απήχησης της εφημερίδας, αναφέροντας την ως τοπική.

Με την ευκαιρία επιδιώκουν να ασκήσουν πιέσεις περισσότερο στη ΛΑΕ και το Λαφαζάνη, παρά στο Λιόντο και τη «ΚΟΝΤΡΑ», σε μια αστεία προσπάθεια να τους ταυτίσουν… Δε παραλείπουν όμως να συνδέσουν το δημοσιογράφο με τη Στρούγκα, αποκαλύπτοντας έμμεσα άλλη μια φορά προς τι ο αποκλεισμός του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου.


Ο συστημικός και ο οπαδικός τύπος στη πλειονότητα του είναι μαθημένος σε διαρροές και παραγγελιές. Δε κάνει δηλαδή δημοσιογραφική έρευνα, δεν ελέγχει την εξουσία ή τη πλειοψηφία κυβερνήσεων, ούτε αντίστοιχα τις ΠΑΕ και ΚΑΕ των ομάδων. Αντίθετα επειδή η σχέση είναι πελατειακή, γράφουν αναλόγως…

Όταν διαβάζει κανείς στη συγκεκριμένη οπαδική ιστοσελίδα το άρθρο στο οποίο αναφερόμαστε, και στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε, εύκολα μπορεί να καταλάβει ορισμένα πράγματα.

Πρώτα πως η δημοσιογραφική δουλειά και η τεκμηρίωση των ισχυρισμών του με στοιχεία, πολλές φορές αποκαλυπτικά,  προκαλεί ενόχληση. Αυτή τη φορά όμως πανικό. Γι΄  αυτό και η δημοσιοποίηση της ενόχλησης. Αλλιώς θα το είχαν κάνει και στο παρελθόν. Αβίαστα προκύπτει το ερώτημα τι συμβαίνει, και γιατί;




Όλο το πρόβλημα βρίσκεται στο σχέδιο Μελισσανίδη, το οποίο αντίθετα με τους ισχυρισμούς τους, μονίμως κινείται στα όρια της παρανομίας. Γι΄ αυτό χρειάζεται ειδικούς νόμους και ντροπολογίες. Αυτή είναι και η βάσιμη αιτία να μην ολοκληρωθεί ποτέ! Αυτοί λοιπόν που καμαρώνουν για τις προνομιακές σχέσεις των επικεφαλής επιχειρηματιών και στελεχών τους, με κυβερνήσεις, υπουργούς και το τρέξιμο που κάνουν στο προσωπικό αρμόδιων υπηρεσιών, δηλώνουν ενόχληση γιατί ένας δημοσιογράφος ερευνά. Τα ιδιωτικά συμφέροντα που ανακοινώνουν μήνες πριν τι θα υπογράψει ο κάθε υπουργός, ή τι θα ψηφίσει η βουλή, εκνευρίζονται με το δημοσιογράφο που αναζητά και αποκαλύπτει την αλήθεια!

Υπάρχει κάποιος που υποβάλλει νόμιμο αίτημα στο κράτος, και είναι του οικονομικού μεγέθους και ρόλου του Δ. Μελισσανίδη, που δε θα εξυπηρετηθεί πάραυτα; Όλα τα κόμματα της βουλής εμπράκτως, ενεργά ή παθητικά, υποκλίνονται στην ισχύ του. Τι δύναμη μπορεί να έχει ένας τόσο δα δημοσιογράφος, ώστε να πανικοβάλλεται ένα ολόκληρο σύστημα; Την αλήθεια και το δίκιο με το μέρος του. Δεύτερος φόβος ότι δεν ανήκει στο ελεγχόμενο κύκλωμα, και άρα δε θα το «μαζέψει» ο εργοδότης του.

Το άρθρο όμως δείχνει και κάτι ακόμη. Πως μπορεί το σχέδιο να μη προχωρά, γιατί το αφεντικό δε θέλει ή δε βρίσκει τα λεφτά, και πάντως πως μπορεί να αργεί. Τηρουμένων των αναλογιών εμφανίζουν μια τίγρη  να στριγγλίζει, «πάρτε το από μπροστά μου», γιατί στο δρόμο της βρίσκεται ένα μυρμήγκι. Δεν είναι κωμική μια τέτοια εικόνα;  
Εδώ κόμματα εξουσίας, πρωθυπουργοί και υπουργοί δέχονται να ξευτιλιστούν για χατίρι του, πιστεύει κανείς σοβαρός πως εδώ και 4 χρόνια θέλει να προχωρήσει και δε τον αφήνουν; 

Ένα νόμιμο σχέδιο δε φοβάται προσφυγές και δημοσιογράφους. Ένας μεγιστάνας στην ελληνική μπανανία, επίσης. Δικό του είναι το κράτος, η δικαιοσύνη, τα σώματα ασφαλείας, για να προστατεύουν και προωθούν τα συμφέροντα του και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του. 

Ίσως ο Γ. Λιόντος παίρνει τη θέση του «δαίμονα» Βασιλόπουλου με… σύμβαση ορισμένου ή και αορίστου χρόνου, γιατί το σχέδιο δε περπατά και χρειάζεται νέες ντροπολογίες. Απαραίτητες για να αποκτήσει το αφεντικό τη δυνατότητα να βρει κορόιδα, να πετάξουν τα λεφτά τους στο σχέδιο του. Και στο μεταξύ να «ταϊστούν» οι αφελείς για εχθρούς και εμπόδια που τους βάζουν…

Σε κάθε περίπτωση ο πανικός μπροστά στα αδιέξοδα είναι πανικός!


Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το aek365.com


Ο Γεράσιμος Λιόντος και οι κινήσεις του κατά του γηπέδου της ΑΕΚ





Οι πιέσεις προς τα στελέχη Υπουργείων, η... κάλυψη Λαφαζάνη και η προσπάθεια να παίξουν τα ρέστα τους στην τελική ευθεία

Το θέμα της έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ έχει μπει κυριολεκτικά στην τελική ευθεία πλέον, καθώς έπειτα από την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, η Ένωση μετρά αντίστροφα τις μέρες για να πάρει στα χέρια της το έγγραφο που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει τα έργα για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Ωστόσο, ακόμη και τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι, αλλά και φυσικά πρόσωπα που προσπαθούν να φρενάρουν ή να καθυστερήσουν τις εξελίξεις. Μάλιστα, φαίνεται να παίζουν... τα ρέστα τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται σταθερά η τοπική εφημερίδα «Κόντρα», η οποία λειτουργεί και την ιστοσελίδα eksegersi.gr και έχει άμεση σχέση με την «Στρούγκα». Στα αυτιά των ανθρώπων της ΑΕΚ έφτασε η πληροφορία ότι δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας, ο Γεράσιμος Λιόντος, κάνει κινήσεις για την καθυστέρηση των διαδικασιών, ασκώντας πιέσεις στους ανθρώπους του ΥΠΑΠΕΝ και κυρίως τα στελέχη των υπηρεσιών!

Ο κ. Λιόντος δεν είναι... νέος πολέμιος του γηπέδου της ΑΕΚ. Οι πληροφορίες τον θέλουν να «ασχολήθηκε» και με την έγκριση της υψομετρικής μελέτης, κάνοντας ανάλογες κινήσεις προς το Υπουργείο Υποδομών (οι οποίες έπεσαν στο κενό), ενώ στο παρελθόν είχε... εμπλακεί και στο θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ.

Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο από παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε παραδέχεται δημόσια ότι είχε... κάνει παρέμβαση στο ΥΠΑΠΕΝ, μαζί με έναν συνάδελφό του για το θέμα της ΜΠΕ, ενώ συστήθηκε ως δημοσιογράφος «της εφημερίδας Κόντρα, που έχει ανοίξει ένα μέτωπο ενάντια στο γήπεδο της ΑΕΚ, το λέμε καθαρά»!

Τη δική του σημασία, δε, έχει το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο βίντεο είχε επιχειρήσει να καλύψει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (στα... μάτια των αντιφρονούντων), λέγοντας ότι η ΜΠΕ στάλθηκε στην Περιφέρεια Αττικής αφού εκείνος είχε φύγει από το Υπουργείο. Κάτι που όλοι ξέρουν πως δεν ισχύει, αφού την εντολή να προχωρήσει η διαδικασία την είχε δώσει ο ίδιος ο Λαφαζάνης λίγα 24ωρα πριν από την αποχώρηση του. Αφού, βέβαια, πρώτα την είχε κρατήσει επί μήνες στο συρτάρι του χωρίς κανένα λόγο και κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν για τις συγκεκριμένες κινήσεις των τελευταίων ημερών, όμως είναι αλήθεια τους έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό το γεγονός πως ακόμη και την ύστατη στιγμή, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις προς τα στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να καθυστερήσουν νόμιμες διαδικασίες, για ένα καθόλα σύννομο σχέδιο...


     

2 σχόλια:

  1. Κανεις δεν πανικοβαλλεται απο εναν πρεζακια αληταρα μελος τρομοκρατικης οργανωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και πες στον τρομοκρατης της 17Ν οτι οι απειλες σε δημοσιους υπαλληλους δεν ειναι δημοσιογραφικη ερευνα. αρχιλαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή