.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Και αυτός κατηγορείται για σχέσεις με τον Γκιουλέν | AP PHOTO / LEFTERIS PITARAKIS
Τη σύλληψη του Τάνερ Κίλιτς, προέδρου του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, καταγγέλλει η οργάνωση, η οποία έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν για τις μαζικές διώξεις που έχει διατάξει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ο γραμματέας της οργάνωσης Σαλίλ Σέτι δήλωσε «Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σύρθηκε από το κύμα διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο έχουν επεκταθεί και πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις αυτές», ανέφερε ο Σέτι.

«Ο Τάνερ Κίλιτς έχει μια μακρά και διαπρεπή ιστορία υπεράσπισης ακριβώς αυτών των ελευθεριών τις οποίες τώρα οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να πατάξουν», σημείωσε.


Η σύλληψη του Κίλιτς δεν φέρεται να συνδέεται με την δουλειά του στην Διεθνή Αμνηστία, ούτε θεωρείται πιθανό να συνδέεται με τις εργασίες οργανώσεων προάσπισης δικαιωμάτων στην Τουρκία, υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Η εντολή κράτησης κάνει λόγο για ύποπτα μέλη της οργάνωσης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος, αναφέρει η οργάνωση.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου