.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μια πόλη, μια ομάδα στο… Σαββιδιστάν

του Δημήτρη Γκάζη

Οι δουλειές στην Κολομβία των Βαλκανίων γίνονται πια με νέο τρόπο. Φανερά πλέον, οι ολιγάρχες, μιντιάρχες και ιδιοκτήτες ΠΑΕ, σφάζονται για το μοίρασμα της πίτας και απο κοντά και τα κόμματα που υιοθετούν ή υιοθετούνται απ’ την παλιά και νέα διαπλοκή. Ο ιδιοκτήτης του Noor 1 στον Πειραιά, ο Τίγρης λαθρέμπορος στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο λούμπεν υπόδικος Μπέος στο Βόλο και τώρα τελευταία, στο Βορρά, ο Ιβάν ο Τρομερός που ήρθε να κάνει μπίζνες σε τιμή ευκαιρίας, με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάπως έτσι έχουμε τις ΠΑΕ και τους οπαδούς να παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου, προσδίδοντας της μια πιο έντονη εσάνς. Μια τέτοια, γεμάτη ένταση, ήταν και η προηγούμενη βδομάδα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Κ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την πόλη, έγινε αποδέκτης αντιδράσεων μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, σε συνέχεια της σύγκρουσης στη βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την υπόθεση ΣΕΚΑΠ, το γενικότερο «σπρώξιμο» του Σαββίδη απ’την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο όνομα της μάχης με την διαπλοκή, αλλά και την ανοιχτή στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακο κ. Μαρινάκη. Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σ.Φ. ΠΑΟΚ:


«Πρώτη φορά απο τα χρονικά ιδρύσεως του κρατιδίου με σημαία την Βρετανική Εταιρία Ανατολικών Ινδιών, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και όμως ο Κούλης, εκτός από Κούλης, έχει και θεσμικό ρόλο) καταφέρεται ανοικτά κατά ενός Αθλητικού Συλλόγου με τέτοιο μένος, και συστηματικότητα. Γνωρίζουμε και για τις κουμπαριές και για τα γλέντια στα Χανιά, γνωρίζουμε οτι ο εκλεκτός της Siemens και φανατικός της οικοσκευής της οφείλει ανταποδοτικότητα στον Ευεργέτη Χορηγό.»

Στις μάχες βέβαια αυτές υπάρχουν και παράπλευρα θύματα. Τέτοια είναι και η περίπτωση του Ηρακλή, που για τρίτη φορά στην ιστορία του, εξαναγκάζεται σε υποβιβασμό, για εξωαγωνιστικούς λόγους, ακριβώς επειδή δεν εντάσσεται σε κάποιο απ’ τα στρατόπεδα των ισχυρών. Έχει έτσι, ακόμη ένα λόγο ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, υιός Σαββίδης, να πανηγυρίσει στα σόσιαλ μίντια που κατάφερε να κάνει πράξη το σύνθημα των οπαδών της ομάδας «Μια πόλη, μια ομάδα…» δίνοντας τους έναν ακόμη λόγο να υποστηρίξουν, με φανατισμό, τα επενδυτικά σχέδια του επίδοξου μονοκράτορα στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

Κλείνουμε με την ανακοίνωση στήριξης προς τον Ηρακλή που εξέδωσε ο Super 3 των οπαδών του Άρη, και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχετε συμμαχήσει με το κεφάλαιο στο όνομα του επενδυτή της Μακεδονίας. Και αυτός σας το ανταποδίδει με δικές του δηλώσεις. [..] Με τις δικές σας ευλογίες, προσπαθεί να γίνει και ο μοναδικός αθλητικός ηγέτης της Μακεδονίας, με τους κανόνες της οικονομίας της αγοράς που λένε ότι πρέπει να καταστραφεί ο οικονομικά ασθενέστερος».

πηγή: e-dromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου