.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Παραπλανητική αναφορά στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραπλανητική αναφορά στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων

Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και σε ρεπορτάζ για τη διαφθορά στους Δήμους, αναφέρθηκε ότι «στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος οι υπηρεσίες ξέχασαν να εισπράξουν μισθώματα 8 ετών από τους ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται το κυλικείο και το ανθοπωλείο στο νεκροταφείο». Επειδή η είδηση με τον τρόπο που παρουσιάστηκε δημιουργεί σύγχυση και λειτουργεί παραπλανητικά ως προς τους καταγγελόμενους, τους χρόνους, τις δράσεις και τις ευθύνες εν τέλει των εκάστοτε διοικήσεων, ενημερώνουμε τα εξής για τα οποία και απαιτούμε άμεση επανόρθωση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1:

Την περίοδο 2009 – 2014 κατά την οποία ο Δήμος διέθετε προς εκμετάλλευση τα δημοτικά ακίνητα Κυλικείο (εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου) και Ανθοπωλείο (σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο πλησίον του Κοιμητηρίου) υπέστη απώλεια εσόδων της τάξεως των 1.163.528,53 € (χωρίς προσαυξήσεις) από τη μη καταβολή των σχετικών μισθωμάτων.

Η αδράνεια των προηγούμενων Διοικήσεων ήταν καταστροφική για τα συμφέροντα του Δήμου οδηγώντας σε απώλεια εσόδων πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Η παρούσα Διοίκηση προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου προχώρησε στις εξής ενέργειες :

1.      Αποβολή του μισθωτή από το μίσθιο του κυλικείου κατόπιν καταγγελίας μας στην αστυνομία στις 3/10/2014, αποβολή του από το μισθίο του ανθοπωλείου και γκρέμισμα του αυθαίρετου κτίσματος.

2.      Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στις 6/10/2014 ενώπιον του εισαγγελέως Πλημ/κων Αθηνών κατά του μισθωτή για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας και αυτοδικία.

3.      Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση, λήψη απόφασης και υποβολή αιτήματος διεξαγωγής έρευνας  στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ελένη Ράικου τον Ιούνιο του 2015 προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση ποινικών αδικημάτων. 

4.     Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς – μήνυσης – έγκλησης τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώπιον του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Ηλία Κουρή και κατά παντός υπευθύνου.

5.      Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του μισθωτή, της εγγυήτριας και εμπλεκόμενων προσώπων για καταδολίευση μισθωτή τον Ιούνιο του 2015.

6.      Κατάθεση αγωγής για διάρρηξη γονικής παροχής τον Σεπτέμβριο του 2015.

7.      Κλήση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τον Φεβρουάριο του 2016, το οποίο στην Έκθεσή του διαπιστώνει πειθαρχικές ευθύνες για τους τότε εμπλεκόμενους υπαλλήλους. Το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης αυτής έχει ήδη παραπεμφθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

8.      Κλήση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2016, προκειμένου να ασκήσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο. Στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε σε καταλογισμό του ποσού των 491.870,32 ευρώ σε δύο υπαλλήλους του Δήμου. 

Είναι επομένως προφανές ότι η παρούσα Διοίκηση, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου και να φωτίσει υποθέσεις με οσμή διαφθοράς, έχει προβεί σε κάθε δυνατή νόμιμη ενέργεια, απευθυνόμενη τόσο στις Δικαστικές Αρχές, όσο και σε Ελεγκτικά όργανα της Δημόσιας Διοίκησης. 

Γι’ αυτό και καλούμε την ΕΡΤ να επανορθώσει, αφαιρώντας οποιαδήποτε σκιά που μπορεί να θίξει την προσπάθειά μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου