.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

από Πίσσα και πούπουλα

Ως ΑΕΚτζίδικο-κατά βάση- blog δεν μας ενδιαφέρει και τόσο,αλλά εδώ πρέπει να κάνουμε μια «στάση». Μια αναφορά στον νέο-μέχρι να φύγει- προπονητή του γάυρου.Τον κο Χάσι(ει). Ο οποίος είναι θύμα μιας προτοφανούς επίθεσης ρατσιμού από τα ποδοσφαιρικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εθνικότητα του εν λόγω προπονητή. Γιατί πάντα,συνηθίζεται,στα αθλητικά ρεπορτάζ να γράφεται  και να λέγεται π.χ. «ο Ολλανδός κόουτς έρχεται στην «χ» ομάδα» ή  «ο Ισπανός «τάδε» είναι ο εκλεκτός της «ψ» ομάδας» ή  «έρχεται και υπογράφει ο Βραζιλιάνος «χ» παίκτης» ή  «καταφθάνει και πιανει δουλειά ο Γερμανός «τάδε» για λογαριασμό της «Ψ» ομάδας», κλπ-κλπ.


Εδώ,σε αυτήν την περίπτωση έχουμε απόκρυψη στοιχείων καταγωγής. Γιατί; Γιατί είναι Αλβανός. Και λοιπόν; Γιατι ρε παιδιά δεν συμπεριφέρεστε το ίδιο,παρά μιλάτε σκέτο για τον-κάποιον- Χάσι; Αυτό δεν είναι ρατσισμός,για να μη πούμε πως είναι εθνικιστικό «μπούλιγκ»; Και επειδή είναι Αλβανός και μάλιστα Κοσοβάρος,πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπηση; Δεν είναι άνθρωπος αυτός; Απαράδεκτον.

Συνήθως,για δύο λόγους αποκόπτουμε τα βασικά στοιχεία κάποιου: Πρώτον είτε γιατί είναι πολύ λαοφιλής και έχει αποκτηθεί μέγιστη οικειότητα μεταξύ αυτού και του κόσμου (λαού),δεύτερον είτε γιατί θέλουμε να «ξεχάσουμε» το χαρακτηριστικό εκείνο,που μας θυμίζει κάτι άσχημο. Π.χ. ο κόσμος -και τα μέσα- προσφωνούσαν τον Ανδρ. Παπανδρέου σκέτο «Αντρέα». «Ενας από μας. Δικός μας. Φιλαράκι μας». Το «Παπανδρέου» εξυπακούεται. Δεν χρειαζόταν.

Καμιά εφημερίδα δεν αναγράφει την χώρα καταγωγής του Χάσι. Λες και είναι η  Λάσυ. ‘Η ο Ταρζαν.
Μας λένε λοιπόν «έρχεται ο Χάσι». «Συμφώνησε ο Χάσι». «Ναι του Χάσι». Λες και είναι ο Μουρίνιο. ‘Η ο Κλοπ. Λες και έρχεται ο πολύφερτος,ο πολύξερος, ο υπέρλαμπρος και διασημότατος. Δεν είναι κάτι από όλα αυτά. Ενας προπονητάκος της μιας δραχμής είναι, που αν δεν τον έδιωχναν οι Πολωνοί εγκάιρως,θα έριχνε την-πρωταθλήτρια κατόπιν – Λέγκια στη Β κατηγορία. Γιατί «ξεχνούν»  να γράψουν αι φυλλάδαι πως είναι «ο Αλβανός προπονητής του Ολυμπιακού»; Γιατί ντρέπονται ίσως; Γιατί αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο,ακόμα χειρότερα; Γιατί η καταγωγή του δεν χρειάζεται να υπενθυμίζεται; Ισως όλα μαζί. Το  βέβαιο είναι πως με αυτόν,θα έχουν ντράβαλα και μπερδέματα. Και αγωνιστικά εννοώ αλλά και από τα «άλλα». Kalo kouragio Vangelis.

Και τέλος,μια κουβέντα για τα δικά μας «κατορθώματα», με ύστατο αυτό της πρεμούρας της ΠΑΕ (τάχα μου) και κατ’επέκταση και των φυλλάδων-κίτρινων ή μη- για την περίπτωση-λαχείο του Σκόκο.
Νέα μεταγγραφική περίοδος ξεκινά,καλοκαίρι είναι,τα προγράμματα έφτασαν στο τέλος τους,να μη βάλουμε καμιά επανάληψη,να γεμίσουμε το χρόνο τον καλοκαιρινό,ως τον Σεπτέμβριο; Σκοκιάδα λοιπόν. Ο οποίος στο τέλος-φέτος,του χρόνου,κάποια στιγμή τέλος πάντων-θα ξαναφορέσει την κιτρινόμαυρη με το «32» στην πλάτη. Οσο σίγουρο ήταν ότι θα ξανάρθει ο Μπάγεβιτς,ότι θα ξανάρθει ο Μελισσανίδης, ότι θα ματαεπιστρέψει ο Τζεμπούρ ( ο «ΑΕΚάρας»),άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι θα ξανάρθει ο «υδραυλικός».

«έρχεται ο Σκόκο με 900»  διαβάζω σε μια φυλλάδα. Το ίδιο διάβασε και ο Μελισσανίδης. Παίρνει τηλέφωνο την αίθουσα σύνταξης της φυλλάδος ο Μήτσος. «Τι έννοείτε έρχεται με 900; Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να τρέχει με 900 χιλόμετρα; Μη ξαναγράψετε σας παρακαλώ ανακρίβειες». Σωστός.

Στα 32 του πια,πιο τεμπέλης από ποτέ. Σε μια ΑΕΚ που κάνει σχεδιασμούς σε χαρτοπετσέτες κάθε καλοκαίρι. Οπως κάθε χρόνο λοιπόν,έτσι και φέτος «χτίζουν» την ομάδα,έχοντας-λένε- ως κύριους στόχους έναν τελειωμένο,αλλά με»γκελ» στον κόσμο Σκόκο και έναν δανεικό που θα χρειαστεί να τον επαναδανειστεί για την επόμενη χρονιά,μιλάω για τον Αραούχο.   Σχεδιασμός: «..δος ημίν σήμερον».

Με αυτούς λοιπόν-προς το παρόν- και βέβαια με σημαία την επικείμενη και ολοένα εις  το διηνεκές πορευόμενη έκδοση γηπεδικής άδειας,με αυτά ως όπλα,θα προσπαθήσει να ξαναμαντρώσει όσα κορόιδα μπορεί ο μίστερ Μελισσανίδης και το υπόδουλο παρεάκι του εκεί στην ΠΑΕ.

Και γενικά έτσι θα (ξανα)προσπαθήσουν εκεί μέσα να μοστράρουν την-ξανά-μανά- «νέα ΑΕΚ» της σεζόν 2017-18. Μπορεί να σκαρφιστούν κι άλλα πιασάρικα. Να  βελτιώσουν το ιριδίζον έμβλημα στις φανέλες βάζοντάς του και από μια λάμπα  «neon». ‘Η να βελτιώσουν την εξωτερική εμφάνιση του πούλμαν,προσθέτοντας εικόνες από σαφάρι στο Σερεγκέτι. ΄Η να ενημερώσουν την καμπάνια για τα διαρκείας, με εκέινη την πέριφημη φωτο με το ποδοσφαιράκι,όπου γύρω του βρίσκονταν όλοι όσοι έφυγαν (εκτός φυσικά από τον χρήσιμο ηλίθιο Σέρβο). Αφού  έκαναν το «αγροτικό» τους και λάκισαν οι Λυμπερόπουλοι,Μπορμπόκιδες,Δέλλες κλπ να βάλουν μερικούς κελεμπίες από το Κατάρ,το οποίο είναι και της μόδας, ώς «ιδανικός εχθρός». Ως «επενδυτές» και ενισχυτές της προσπαθειας του «μεγιστάνος» να φτιάξει μια ΑΕΚ «που θα τρίβουμε τα μάτια μας» και «θα γίνει παγκόσμια». Παγκοσμίως άχρωμη,άγευστη και αδιάφορη.

Αλλωστε πια, αυτήν την πολυτέλεια την έχει. Την οικονομική έννοώ.Κατά «Κεφτετζόγλου». Αφού όπως γράφει χαρακτηριστικά «…η παλιά ΑΕΚ έχασε τον Σκόκο λόγω οικονομικής αδυναμίας,ενώ η τωρινή μπορεί να τον φέρει,λόγω οικονομικής ισχύος». Αλλωστε είπαμε: «φέρνει όποιον θέλει».  Γιατί όχι;

Μνημόνια  μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

πηγή: dailytripes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου