.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο αντιφασιστικός μονόλογος “Βρομιά”, το Σάββατο 10/06 στις 8μμ στην Εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας


Το Σάββατο 10/06 στις 20.00 η θεατρική ομάδα “Σελίδα 231” θα παρουσιάσει τον αντιφασιστικό μονόλογο “Βρομιά” του Robert Schneider στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας-υδραγωγείο, Ελ.Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας, Νέα Ιωνία

To έργο

“Mε λένε Σαντ. Σαντ στα αγγλικά θα πει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι, κι ας ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω…» Ο Σαντ ήταν φοιτητής. Τώρα πουλάει κόκκινα τριαντάφυλλα. Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείται, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται πως: «…δεν έχω αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου. Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το’ χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω. Ξέρω ποιος είμαι…» Το έργο γράφτηκε από τον Robert Schneider to 1991 στην Αυστρία. Ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, βρίσκονταν σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η «Βρομιά» εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση, για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Η παράσταση
Η παράσταση Βρομιά, ξεκίνησε το ταξίδι της στις αρχές του 2015. Παρουσιάστηκε στο Τρίκυκλο για δέκα παραστάσεις,  στο αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στο ΕΜΠΡΟΣ, σε κοινωνικούς ανεξάρτητους χώρους, κινήσεις αλληλεγγύης, καταλήψεις, εργατικές λέσχες, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και φεστιβαλ. Στήριξε και θα στηρίζει ανεξάρτητες δράσεις αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες, κινήσεις πολιτών, συνεργατικά καφενεία κ.α. Η Είσοδος είναι ελεύθερη και η οικονομική συνεισφορά προαιρετική και καλοδεχούμενη. Η ομάδα θεάτρου σελίδα 231 δεν επιχορηγείται/χρηματοδοτείται από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Όλα τα έσοδα της προέρχονται αποκλειστικά από τα έργα της.

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου. Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια/παραγωγή: Oμάδα σελίδα 231 Διάρκεια: 60 λεπτά.

Η ομάδα
Η ομάδα θεάτρου σελίδα 231 είναι μια ανεξάρτητη αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα. Γεννήθηκε το 2011. Έκτοτε δημιουργεί έργο για το θέατρο με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Έχει στο ενεργητικό της 7 παραγωγές.  Μακριά από κάθε λογική “αυθεντίας”, η ομάδα διαρκώς αναζητάει τρόπους επικοινωνίας – δημιουργίας – συνεργασίας – διαλόγου τόσο του ίδιου του έργου με την κοινωνία, όσο και του τρόπου αυτοοργάνωσης διαχείρισης και λειτουργίας της θεατρικής ομάδας. Είμαστε ακόμη στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου