.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Όλα κανονικά με υπογραφή και σφραγίδα

***Η πρώτη φορά που ο Σαββίδης μπήκε σε διαδικασία καθαρής και σκληρής αντιπαράθεσης με έντονα αγοραία και πολιτικά στοιχεία ήταν ο ΔΟΛ και ως γνωστόν έχασε
***Μήπως κατέθεσε την πρόταση των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα επειδή τόσα μπόρεσε να συγκεντρώσει και για τόσα εγγυήθηκε η τράπεζα;
***Υπήρξαν και εκτιμήσεις πως η ως άνω πρόταση ήταν, στην ουσία, συμφωνημένη με την πλευρά Μελισσανίδη, ώστε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ να παρουσιαστεί αιφνιδιαστικά στη διαδικασία με μια ανταγωνιστική, όντως, πρόταση, να επικρατήσει και στη συνέχεια να προκύψει "διαμοιρασμός των ιματίων του ΔΟΛ με τον Σαββίδη να παίρνει τη συμμετοχή στο MEGA και τον Μελισσανίδη να πορεύεται με τα υπόλοιπα".
Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο, όμως...

Γεννήτωρ αποριών για τις πραγματικές προθέσεις του η στάση που κράτησε  ο Ιβάν Σαββίδης στη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τον ΔΟΛ και ανάλογες των αποριών οι απαντήσεις που επιχειρήθηκε να δοθούν από στελέχη της αγοράς και οικονομικούς ( ή και πολιτικούς) αναλυτές. Ενδιαφέρουσες στο σύνολό τους οι προσεγγίσεις για τις αιτίες που διαμόρφωσαν την πρόταση των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ, τρίτη κατά σειρά αξιολόγησης και κατώτερη ακόμη και της αποτίμησης των εκπλειστηριαζομένων αξιών.


Πολιτικές ερμηνείες με έντονο το επιχειρηματικό στοιχείο συνδυασμένο με ευρύτερες γεωπολιτικές αναφορές για την πάγια σύνδεση της χώρας με τη Δύση επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την εξέλιξη που σημειώθηκε και να αποκωδικοποιήσουν την πρόταση - έκπληξη (με αρνητικό πρόσημο), ενώ υπήρξαν και εκτιμήσεις πως η ως άνω πρόταση ήταν, στην ουσία, συμφωνημένη με την πλευρά Μελισσανίδη, ώστε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ να παρουσιαστεί αιφνιδιαστικά στη διαδικασία με μια ανταγωνιστική, όντως, πρόταση, να επικρατήσει και στη συνέχεια να προκύψει "διαμοιρασμός των ιματίων του ΔΟΛ με τον Σαββίδη να παίρνει τη συμμετοχή στο MEGA και τον Μελισσανίδη να πορεύεται με τα υπόλοιπα".
Εκτίμηση που είναι πιθανό να ακουμπάει ένα μέρος της αλήθειας, συνάδει με την επιθυμία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να αποκρούσει την επικοινωνιακή επίθεση που δέχθηκε μετά τη συμφωνία με τον υιό Μπόμπολα αλλά έχει μεγάλα κενά και κυρίως δεν ερμηνεύει το γεγονός πως ο Μελισσανίδης συμφωνεί πάντα έχοντας το πάνω χέρι στις υποθέσεις και πολύ δύσκολα δέχεται να παραστήσει τον κολαούζο, ειδικά μάλιστα σε μια ιστορία γενικευμένης επιχειρηματικής κόντρας, της οποίας είναι σαφή γνώση ως άνθρωπος του επιχειρείν και της αγοράς.
Κι ενώ η συζήτηση φούντωνε, βοηθούντος και του οίνου εκλεκτής ποιότητας που γαργαλούσε ουρανίσκους κυρίων και κυριών, ο αμίλητος της παρέας έριξε στο τραπέζι την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, όπως λέμε στην καθομιλουμένη ... "Κύριοι μήπως κατέθεσε πρόταση έντεκα εκατομμυρίων ευρώ και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα επειδή τόσα μπόρεσε να συγκεντρώσει και για τόσα εγγυήθηκε η τράπεζα;" και συνέχισε " μήπως δεν εκτιμήθηκε ορθά η κίνησή του να αμφισβητήσει τη διαδικασία δυο μέρες πριν την διεξαγωγή της με αιχμή του δόρατος την εγγυητική τραπέζης με έδρα την Κύπρο;"
Την αρχική αμηχανία διαδέχθηκε βουητό αμφισβήτησης με έντονες τις παραπομπές σε προηγούμενες επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Σαββίδη, ειδική αναφορά στην τελευταία εμπλοκή του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αποσπασματικές υπενθυμίσεις προηγούμενων επενδυτικών κινήσεων του. Κάποιος μάλιστα με ευρύτερες ανησυχίες που ακουμπάνε και το ποδόσφαιρο κατέθεσε φήμες και διαδόσεις για μια πολιορκητική τακτική που εδράζεται σε πολλές (εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ διαμοιρασμένα ανά την επικράτεια...
"Τα είδε κανείς;" αναρωτήθηκε ο σιωπηλός της παρέας και συνέχισε ' μπορείτε να μου πείτε έως τώρα το συνολικό ποσό των επενδύσεων (εξαγορές κ.λ.π.) του Σαββίδη στην Ελλάδα και, πλην του λιμανιού της πόλης του κάποια άλλη επένδυση ή εξαγορά στην οποία να υπήρξε η παραμικρή αντιπαράθεση με άλλο επενδυτικό σχήμα;"
Νέα βουβή διακοπή, πρόσωπα απορημένα, βλέμματα σκεφτικά και σκόρπια λόγια συμπάθειας προς τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ., αλλά επί της ουσίας απάντηση καμία.
" Για να τελειώνουμε. Η πρώτη φορά που ο Σαββίδης μπήκε σε διαδικασία καθαρής και σκληρής αντιπαράθεσης με έντονα αγοραία και πολιτικά στοιχεία ήταν ο ΔΟΛ. Εκεί όπου η μπάλα έκαιγε και κάθε σουτ ήταν ζωής και θανάτου. Εκεί όπου ο αντίπαλος ήταν πολύ μεγάλος παίκτης, οι συμμαχίες του γνωστές και καθαρές, η διαδικασία πάνω στο τραπέζι, τα λεφτά πολλά και "πληρωτέα άμα τη εμφανίσει" και οι τράπεζες παρούσες. Δηλαδή όλα κανονικά..." Και μ΄αυτό το "όλα κανονικά" ΄έκλεισε τις ερωτο- απαντήσεις του και σήκωσε το ποτήρι του σε μια πρόποση ειδικής αξίας.

Όλα κανονικά κυρίες και κύριοι. Όλα κανονικά και γραμμένα σε επιστολές με σφραγίδα και υπογραφή".

πηγή: sfyrigmata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου