.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Πως ονειρεύεται ο Μελισσανίδης το δήμο μέσω των φαντομάδων του υποτιθέμενου νέου ξεκινήματος…


 
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε γράψει σχετικά με τα… νέα φρούτα που δήθεν ξεφυτρώνουν στη πόλη. Τα οποία είναι γέννημα των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αν δεν υπήρχαν δηλαδή τα τελευταία, δε θα υπήρχαν και αυτές οι δήθεν κινήσεις. Όλα αυτά τα κατασκευάσματα δείχνουν κάποια πράγματα. 

Πρώτο πως η πολύχρονη προσπάθεια τους να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τη πόλη και το δήμο, έχει αποτύχει παταγωδώς. 

Δεύτερο πως προχωράνε σε παρόμοιες μαϊμουδιές και προσπάθειες επηρεασμού  των κατοίκων, γιατί παρόλα όσα έχουν επιχειρήσει με την αμέριστη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ, μη εξαιρουμένης της κρατικής ΕΡΤ, έχουν πετύχει τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Τρίτο γιατί εκτιμούν πως οι τραμπουκισμοί σε πολίτες και αιρετούς, οι διαλύσεις συγκεντρώσεων και δημοτικών συμβουλίων, και οι αποκλεισμοί αυτοδιαχειριζόμενων χώρων όπως η Στρούγκα και η Λαϊκή Συνέλευση, δεν απόδωσαν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Η κατά περίπτωση ταύτιση μάλιστα αυτών των χώρων με το δήμο, σε συνδυασμό με το συνεχιζόμενο αποκλεισμό τους και τα μπογιατίσματα στα χρώματα της ΑΕΚ, συνιστούν ότι καλύτερο για την αποτυχία των σχεδίων τους. 

Τέταρτο γιατί ελπίζουν πως θα πιέσουν τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, ή θα πετύχουν να δημιουργήσουν τέτοιους συσχετισμούς στη κοινωνία, που θα τους σπρώξουν με μεγαλύτερη μαχητικότητα ως τις εκλογές να υποστηρίξουν τα συμφέροντα τους. Μετά υπολογίζουν πως θα έχουν καεί τόσο, που δε θα τους χρειάζονται άλλο…

Πέμπτο γιατί ετοιμάζονται για τις εκλογές που θα γίνουν σε δυο χρόνια, και προσπαθούν να οργανώσουν ένα «θερμοκήπιο» στο οποίο θα φυτέψουν ιδέες και πρόσωπα από τη πόλη μας, που αφελώς η σκοπίμως θα προστρέξουν να συμβάλλουν. 

Βεβαίως καθίσταται φανερό πως η προσπάθεια δεν έχει βρει ως τώρα ανταπόκριση, και συνεχίζουν να… εμφανίζονται ανώνυμα, δημιουργώντας όμως το πλαίσιο που επιθυμούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το οποίο φυσικά είναι αδιαπραγμάτευτο, αφού συνιστά την αιτία για την οποία επιχειρείται η δημιουργία της δήθεν κίνησης. 

Αν έγραφαν ονόματα μπορεί να βλέπαμε μόνο το συντάκτη των κειμένων. Άντε και κανένα δυο πολιτικούς φίλους του, που όμως δε τολμούν να φύγουν από τους συνδυασμούς που ανήκουν. Γιατί δε ξέρουν αν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας στο εγχείρημα, ή θα αποτύχει όπως τα άλλα που προηγήθηκαν. Γιατί επίσης πρόκειται για πρόσωπα που έχουν παρελθόν, και δεν εκπροσωπούν τίποτα καινούριο. Κυρίως όμως γιατί θα χάσουν αναλογικά τεράστια ποσοστά από την εκλογική τους βάση. Οπότε προχωράνε με την ελπίδα που πάντα πεθαίνει τελευταία, για να βρουν αφελείς «μπροστινούς». Έχουν εξασφαλισμένους για τις εκλογές, αυτούς που θα έρθουν πακέτο από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κι ευελπιστούν πως πλησιάζοντας στις εκλογές θα έχουν αποκτήσει τέτοια επιρροή, που θα δούμε το γνωστό φαινόμενο των αποχωρήσεων από τον ένα συνδυασμό, και των προσχωρήσεων στο δικό τους.

Αυτό που επιχειρείται να εξελιχτεί στη πόλη μας, είναι το ανάλογο με αυτό που έχει προηγηθεί σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Η κυβέρνηση με την ενεργή ή παθητική συνεργασία της αντιπολίτευσης, κάνουν νόμους τις επιθυμίες των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η (α)Ρένα Δούρου και η περιφέρεια της σπαταλούν αφειδώς δημόσιο χρήμα και κάνουν τα στραβά μάτια. Τι απομένει να συμβεί; Ένας δήμος απολύτως πειθαρχημένος, με κατοίκους υποταγμένους και η σίγαση κάθε αντίθετης φωνής.  

Το πνεύμα του κειμένου τους, είναι κατευθείαν εμπνευσμένο από τη κατοχή και την εποχή των μνημονίων που ζούμε. Βρίσκεται στη λογική του αν πέσεις θύμα απόπειρας βιασμού, μην αντισταθείς. Συνεργάσου και φρόντισε να το ευχαριστηθείς… Είναι η λογική των πάσης φύσης και αιτιολογίας δειλών,  αδύναμων και συμφεροντολόγων, που στη πρώτη δυσκολία υποτάσσονται - συνεργάζονται. Και για να μην είναι μόνοι, προσπαθούν να υποτάξουν και τους υπόλοιπους. Αν φτωχαίνουμε σαν πολίτες και σαν ελληνικό δημόσιο τα 7 τελευταία χρόνια, είναι ακριβώς γιατί υπερισχύει αυτή η λογική. Συνεργαζόμαστε, δίνουμε ότι ζητάνε, κάνουμε ότι επιθυμούν, κι ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα δείξουν έλεος. Αν η γερμανική κατοχή κράτησε λιγότερα χρόνια, ήταν γιατί υπήρξε αντίσταση.

Με λίγα λόγια μας προτείνουν να… διαπραγματευτούμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα τη παράδοση μας. Όπως ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι προηγήθηκαν στις κυβερνήσεις, με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ότι αποτελέσματα έχουμε από αυτές τις διαπραγματεύσεις, θα έχουμε και από ετούτη, που δήθεν αθώα μας προτείνουν. 4 για την ώρα μνημόνια συν μερικά τοπικά!

Από το περιεχόμενο του κειμένου, προκύπτει εκτός από το αυτονόητο της σαφούς τοποθέτησης υπέρ του σχεδίου Μελισσανίδη, ότι στρέφεται και κατά του συνόλου συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης. Χρησιμοποιεί τον όρο δημοτική αρχή, κι όχι δημοτική πλειοψηφία. Με τον τρόπο αυτό χώνει μέσα και την αντιπολίτευση του δήμου, την οποία επέκρινε στο προηγούμενο κείμενο.

Ο Δ. Μελισσανίδης 4 χρόνια μετά, συνεχίζει να μην έχει διαθέσει σεντς για το επιχειρηματικό σχέδιο του. Επειδή δεν είναι κορόιδο να πετάξει λεφτά σε κάτι που δεν είναι βέβαιος πως θα καταφέρει, ή μπορεί και να μην είναι βέβαιος πως θέλει. Και η πραγματικότητα λέει, πως πιο πιθανό είναι για πολλούς και διάφορους λόγους, να μη μπορέσει ποτέ. Αν μάλιστα αυτό γίνει αντιληπτό πριν τις δημοτικές εκλογές, τότε να δω που θα πάνε όσοι έχουν πάρει θέση υπεράσπισης του. Αν βρεθούν φυσικά…

Ακολουθεί το κείμενο εκφραστών των επιχειρηματικών συμφερόντων: 


Η θέση μας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια


Σύμφωνα με το άρθρο 42, παράγραφος 1 του Νόμου 4277/2014, έκταση 29.121 τμ έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» για την ανέγερση στην παραπάνω έκταση, Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια».

Από την πλευρά μας ως κάτοικοι και δημότες αυτής της περιοχής, τονίζουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ότι στο συγκεκριμένο χώρο η «Ένωση» δικαιούται να στεγάσει τα όνειρα όλων των ΑΕΚτζήδων.

Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα, ότι αν το προηγούμενο διάστημα καθόταν στο τραπέζι των συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μία δημοτική αρχή, με ειλικρινή διάθεση συνεννόησης, χαμηλούς τόνους και πραγματική αγάπη για την πόλη μας, τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι πολλαπλά για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, κάτι που κατά καμία έννοια δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν… παρακάμπτεσαι..!

Η θέση του γηπέδου της ΑΕΚ ήταν για δεκαετίες, είναι και θα παραμείνει στη Νέα Φιλαδέλφεια!

"παρέμβαση πολιτών-νέο ξεκίνημα" για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

 



1 σχόλιο:

  1. Ο καημένος ο Νικολάκης, χρόνια τώρα θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, γιατί ξέρει από το βάζο με το μέλι και έχει γλυκαθεί. Το κακό είναι ότι σε όποιον προσκολλάται, λίγο μετά εκείνος φεύγει σε τόπο χλοερό. Καντεμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή