.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Το δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας επαναβεβαίωσε την απόφαση που είχε παρθεί και το 2013 για τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Στρούγκας και της Λαϊκής Συνέλευσης



Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, για απόφαση του δημοτικού συμβούλιου που θα επαναβεβαιώνει τη θέση που είχε πάρει και το αντίστοιχο σώμα το 2013, σε σχέση με τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Στρούγκας και της Λαϊκής Συνέλευσης.

Παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι που είναι υπέρ του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη, χωρίς να έχουν την ίδια μεταξύ τους στάση, κάνουν «κορδελάκια» ή απουσιάζουν. Ο Κώστας Ντάτσης όπως κάνει πάντα στα θέματα που εμπλέκονται ή ενδιαφέρουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού δε μπορούσε να κάνει τίποτε πιο αποτελεσματικό, προσπάθησε με ερωτήσεις να στρέψει αλλού τη κουβέντα. Βεβαίως τουλάχιστον αυτός ήρθε και πήρε την ευθύνη των λεγομένων του. Άλλοι είτε ήρθαν κι έφυγαν όπως ο Γιώργος Αράπογλου, ή δεν ήρθαν καθόλου, όπως ο Νίκος Παπανικολάου που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Το παρόν της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) δεν αιφνιδίασε κανένα οπότε καλύτερα να μη το σχολιάσουμε...



Δε θα σταθούμε αναλυτικά στο τι είπαν αυτοί που ήρθαν, ποιοι έλειπαν κλπ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί με όλη τη συζήτηση του θέματος.

Στο τέλος υπάρχει ολόκληρη η συζήτηση που έγινε το 2013 με διοίκηση Ε. Γαϊτανά. Πρόκειται για τη δήμαρχο που έλεγε στα επιχειρηματικά συμφέροντα μόνο ναι. Αλλά ακόμη τότε δεν είχαν αποφασίσει πως είναι ενόχληση η Στρούγκα και η Λαϊκή Συνέλευση. Τώρα που διαπίστωσαν πως τους ενοχλεί, έφεραν τις… μπουλντόζες να ισοπεδώσουν όσους έχουν διαφορετική γνώμη. Και το πολιτικό προσωπικό του δήμου που δεν αντέχει, δε μπορεί ή δε θέλει να πει όχι, εξαφανίζεται ή κάνει «ακροβατικές» τοποθετήσεις. Για να κρύψει από τους πολίτες οι οποίοι στη συντριπτική πλειονότητα τους δε θέλουν το γήπεδο, πως αυτοί είναι υπέρ των επιδιώξεων των επιχειρηματικών συμφερόντων.


Ακολουθεί το βίντεο με τη πρόσφατη συζήτηση:


   



Ακολουθεί η αντίστοιχη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το 2013:




O    επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Κλεομένης-Αθανάσιος Μάλλιος εισηγούμενος, βάσει των ανωτέρω διατάξεων, το 1ο Θέμα Ε.Η. .

στη σημερινή Συνεδρίαση ζήτησε να αναγνωσθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας (Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης) που κατέθεσαν παρευρισκόμενοι στο .Σ. εκπρόσωποι αυτής και ακολούθως να ληφθεί απόφαση έγκρισης του εν λόγω ψηφίσματος.


Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και οι ειδικοί αγορητές αυτών καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι ανέπτυξαν τις απόψεις, τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις τους.

Ειδικότερα ειπώθηκαν τα εξής :


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, αν έχετε την καλοσύνη, περάσετε σε ένα μικρόφωνο και πέστε το όνομά σας,.

Γ. ΠΑΝΟΣ: Μια ανακοίνωση μόνο και σας καλούμε να την ψηφίσετε γιατί είναι ουσιαστικό για μας.


«Προς την κα Δήμαρχο,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Μετά τις τελευταίες επεμβάσεις της Αστυνομίας στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τη στοχοποίηση των χώρων της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο να μην επιτρέψει να επέμβει η Αστυνομία στους χώρους αυτούς. Οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας.

Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στη δημοκρατική και ήσυχη προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας η καταδρομή των ράμπο του κράτους.


Λαϊκή Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης



Και σας καλούμε και πιστεύουμε ότι θα ψηφίσετε την συμπαράστασή σας στο κείμενο αυτό, διότι είναι ουσιαστικό για μας μέσα στην επικαιρότητα που τρέχει. Σας ευχαριστώ.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Βαλασσάς έχει τον λόγο.

Β. ΒΑΛΑΣΣΑΣ: Έχουμε γίνει μάρτυρες διαμαρτυριών Επιτροπής Γονέων Παιδικών Σταθμών. Εδώ και ένα με ενάμιση μήνα έχουν καταθέσει ένα υπόμνημα στη Δήμαρχο στο Προεδρείο. Αυτό το υπόμνημα, δεν ήταν για να κρατηθεί στα συρτάρια του δημαρχείου, έπρεπε για μας να δοθεί στους δημοτικούς συμβούλους το υπόμνημα για τους Παιδικούς Σταθμούς.

Κάναμε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις για το «Δια Βίου Μάθηση». Δεν θα μπορούσε να έρθει το υπόμνημα μέσα στις προηγούμενες συνεδριάσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς; Το ότι θέλουμε να αποδυναμώσουμε το αστικό κράτος και η κεντρική Διοίκηση η συγκυβέρνηση τις κοινωνικές δομές και αυτές τις υποτυπώδεις δομές που υπήρχαν στην τοπική Διοίκηση, είναι γνωστό. Σιγοντάρουμε κι εμείς σε αυτό;

Ποιος έχει ευθύνη που δεν μοιράστηκε στους δημοτικούς συμβούλους και στο Δημοτικό Συμβούλιο;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κύριε Βαλασσά, είπατε ότι ήρθε και στο Προεδρείο. Δεν έχει έρθει σε εμάς τίποτε.

Β. ΒΑΛΑΣΣΑΣ: Πρωτοκολλήθηκε στο Δημαρχείο. Ποιος έχει την ευθύνη που κρατάει το υπόμνημα και δεν έχει έρθει στους δημοτικούς συμβούλους;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Πολίτης έχει τον λόγο.

ΣΤ. ΠΟΛΙΤΗΣ: Ήθελα να πω το ίδιο με τον κ. Βαλασσά όσον αφορά τα υπομνήματα. Πριν τέσσερις μήνες έκανε υπόμνημα το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης για να διορθωθεί, να ξαναφτιαχτεί το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Χαλκηδόνα. Δεν ξέρω, τεχνηέντως ενώ μας είχατε πει προφορικά ότι θα το φέρετε σε ένα Συμβούλιο, δεν το φέρατε. Παρακαλώ πολύ στο επόμενο Συμβούλιο να το φέρετε.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι αυτό πρέπει να το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ας το δει και ας επιληφθεί του θέματος. Ο κ. Μάλλιος έχει τον λόγο.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Σε ό,τι αφορά το θέμα που έβαλε ο κ. Βαλασσάς νομίζω ότι πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη κ. Πρόεδρε να κοιτάξετε που βρίσκεται αυτό το υπόμνημα και να μας το δώσετε. Αναλαμβάνετε δηλαδή εσείς την ευθύνη, αυτό θέλω να πω.







ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι κ.  Μάλλιο θα αναλάβω.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα θα ήθελα να πω ότι το να αναλύσει κανείς τα πολιτικά πράγματα και να δει ότι αυτές οι πράξεις αυτές οι ενέργειες αυτές οι καταλήψεις, οι ανακαλύψεις εν τω μεταξύ πραγμάτων που οδηγούν σε προετοιμασία πολέμου, είναι μια κατάσταση που θα πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ.

Νομίζω ότι σε ό,τι αφορά το χώρο μας και θα σταματήσω εδώ δεν θα επεκταθώ δηλαδή πολιτικά, απλώς ανέφερα ότι γίνεται μια ολόκληρη κατάσταση για λόγους καθαρά πολιτικούς. Βέβαια συμφωνώ με την άποψη που εξέφρασε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος.

Ήθελα να πω σε ό,τι αφορά εδώ ότι αυτός ο χώρος, ο αυτοδιαχειριζόμενος που εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι κατάληψη είναι μια χρησιμοποίηση χώρου που θα έμενε κενός, που θα ήταν όπως είναι η MAVA τώρα και το μόνο που θα έκανε θα ήταν με σκουπίδια και ποντίκια. Αυτός ο χώρος είναι ένα χώρος που προσφέρει πολιτιστικά και όχι μόνο αλλά και αισθητικά και βέβαια μέσα από προβληματισμούς θέματα που μπαίνουν στην κοινωνία και που σίγουρα προσφέρουν. Και που εδώ που τα λέμε, τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πολύ μεγάλη κάμψη αυτού του κομματιού.

Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι το Δημοτικό Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους χώρους αυτούς και με τους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν το χώρο αυτό. Έτσι δεν δικαιολογεί καμία επέμβαση από την πολιτεία ή από τα όργανά της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν θα συναινέσει.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Βεβαίως σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω, εγώ το θέτω για ψηφοφορία, μάλλον εσείς θα το θέσετε όχι εγώ, αλλά το προτείνω για ψηφοφορία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Τομπούλογλου έχει τον λόγο.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα ξεκινήσω από το θέμα που έθεσε ο κ. Βαλασσάς επειδή έχουμε πάρει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω ότι το θέμα των Παιδικών Σταθμών δεν θα πάψουμε να το φέρνουμε και να το ξαναφέρνουμε και να το επαναφέρουμε όσες φορές κι αν χρειαστεί. Και φυσικά όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουμε πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα που επέβαλλε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς παρά τις τρεις αντίθετες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει εκεί όλοι






να σταθούμε προ των ευθυνών μας και να ψηφίσουμε τα πρόσωπα εκείνα που εγγυώνται τουλάχιστον να ακολουθούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που τους όρισε στη συγκεκριμένη αυτή θέση.

Έρχομαι τώρα στο θέμα που έθεσαν κατ' αρχήν τα παιδιά από τη "Στρούγκα" και επειδή εγώ δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου, ούτε να έχω δυο απόψεις ή να είμαι δίγλωσσος, εγώ θα πω το εξής: δεν έχω καμία σχέση πολιτική με αυτά που εκφράζουν τα συγκεκριμένα αυτά άτομα. Πιστεύω όμως ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι αρνητικός, με την έννοια του εάν δεν είχε γίνει η συγκεκριμένη κατάληψη και η συγκεκριμένη χρησιμοποίηση του χώρου, θα ήταν ένα ακόμη άντρο περιθωριακών τύπων, ή ναρκομανών, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλων, όπως πολλά εγκαταλειμμένα κτήρια που υπάρχουν σήμερα στη Φιλαδέλφεια.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό κανενός ότι θα επιτρέψουμε να γίνει ο Δήμος μας θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων μεταξύ Αστυνομίας και των ανθρώπων που είναι εκεί και μιλώ ξεκάθαρα, απόλυτα ειλικρινά και βεβαίως εάν τυχόν κάποια στιγμή ο Δήμος έχει τη δυνατότητα με ευρωπαϊκά πρόγραμμα ή με άλλους πόρους να αξιοποιήσει το χώρο που είναι δημοτικός, τότε πραγματικά νομίζω ότι κανείς δεν θα έχει αντίρρηση να είναι ένας άλλος κοινωνικός χώρος εκεί στον ίδιο συγκεκριμένο αυτό χώρο και να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών και προς όφελος του Δήμου.

Αλλά όσο αυτός ο χώρος δεν υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιηθεί, νομίζω ότι δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό κανενός ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση και ειδικά της Αστυνομίας.

Όσον αφορά το θέμα που έθεσε η Λαϊκή Συνέλευση νομίζω ότι ακριβώς τα ίδια έχω να πω και για εκεί. Νομίζω ότι εκεί επειδή ακριβώς πρόκειται περί δημοτικού χώρου, δεν είναι κάποια ιδιοκτησία κάποιου τρίτου, είναι δημοτικός χώρος που έχει απαλλοτριωθεί για να γίνει εκεί ένα από ό,τι ξέρω κτήριο πολλαπλών χρήσεων και μάλιστα το ΚΑΠΗ και κάποιες άλλες χρήσεις εκεί να στεγαστούν. Νομίζω ότι το αίτημα το οποίο προβάλλεται από τους εκπρόσωπους της Λαϊκής Συνέλευσης είναι δίκαιο, λογικό και δεν έχει να στερήσει το Δήμο σε καμία περίπτωση από κάτι, το οποίο έχει αυτή τη στιγμή.

Αν αύριο έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι, νομίζω ότι κανείς και πάλι και από εκεί δεν θα έχει αντίρρηση να το αξιοποιήσει ο Δήμος. Αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική, γιατί έχουν υπάρξει και στο παρελθόν παρόμοιες προθέσεις,







δηλώσεις, παρεμβάσεις δεν καταλαβαίνω τη λογική κάποιων ο χώρος αυτός να παραμένει κλειστός και να παραμένει έρμαιο των οποιοδήποτε τυχαίων που θα έρθουν εκεί να κάνουν ό,τι είναι να κάνουν.

Εγώ προσωπικά και η Παράταξή μας τίθεται υπέρ της ψήφισης του συγκεκριμένου κειμένου που έχουν θέσει οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συνέλευσης με το σκεπτικό που σας ανέφερα.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Κάπως έτσι κ. Τομπούλογλου θα καταντήσει και ο «Κένταυρος».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κανταρέλης έχει τον λόγο.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα κ. Τομπούλογλου, όσον αφορά το κομμάτι της κατάληψης της "Στρούγκας" από την ομάδα αυτή των νέων που ήρθε εδώ σήμερα και παρουσιάστηκε ενώπιόν μας. Πράγματι προσφέρουν ένα έργο πολιτιστικό, αν θέλετε κοινωνικο-πολιτικό με μια έννοια η οποία δεν είναι ούτε παρεξηγήσιμη ούτε τίποτε. Θεωρώ ότι όσο πράγματι ο χώρος δεν χρησιμοποιείται, από το να ήταν έρμαιο ανθρώπων που κάνουν χρήση ουσιών ή οτιδήποτε άλλο, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι αρκεί βέβαια όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει ο χώρος αυτό που πρέπει να γίνει, να συναινέσουν και τα ίδια αυτά τα παιδιά, ή να τους δοθεί ένας άλλος χώρος -κάτι, το οποίο έλεγε ο αείμνηστος Γιώργος Αποστολάκης- να μπορούν να κάνουν τις δράσεις αυτές.

Όμως διαχωρίζω απόλυτα αυτό το είδος της κατάληψης με το θέμα της Λαϊκής Συνέλευσης. Η Λαϊκή Συνέλευση τι είναι αγαπητοί φίλοι; Είναι υποκινούμενη από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και παίζει ένα τελείως διαφορετικό ρόλο. Θέλετε να κάνετε πολιτική Οργάνωση κύριοι; Να πάτε να βρείτε γραφεία όπως κάνουν όλες οι πολιτικές και κομματικές Οργανώσεις. Το να παίρνουμε ρεύμα από τη ΔΕΗ από το Δήμο, το να κάνουμε πολιτικές Οργανώσεις και παιχνίδια υπέρ κάποιου πολιτικού Κόμματος, είναι εντελώς απαράδεκτο.

ΠΟΛΙΤΗΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Άκουσε να δεις, να σέβεσαι το χώρο που βρίσκεσαι. Σου μίλησα στον πληθυντικό, ακούς τι σου λέω; Και δεν θα μου μιλάς εμένα με αυτό τον τρόπο!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ κ. Κανταρέλη.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Είσαι συκοφάντης.










. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Και εσύ κύριε είσαι απαράδεκτος. Να πας να πληρώσεις χώρο να κάνεις τα πολιτικά σου παιχνίδια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ μην χαρακτηρίζετε τους δημοτικούς συμβούλους. Λέει την άποψή του, σας παρακαλώ κύριοι.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ κύριοι, σεβαστείτε την άποψη  του δημοτικού συμβούλου.

Έχει το δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την άποψή μου.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε αυτό το πράγμα που γίνεται με αυτούς εδώ, είναι απαράδεκτο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ κ. Κανταρέλη ηρεμήστε.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Εδώ ερχόμαστε εμείς να λέμε την άποψή μας, δεν θα με αναγκάζει ο καθένας να λέω αυτά που θέλει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κανταρέλη σας παρακαλώ θα απευθύνεστε προς το Προεδρείο.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Σας παρακαλώ κ. Πρόεδρε διαφυλάξτε

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προς το Προεδρείο κ. Κανταρέλη δεν χρειάζεται να οξύνουμε την κατάσταση.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Θεωρώ απαράδεκτο και όσον αφορά το κομμάτι της Λαϊκής Συνέλευσης είμαι απόλυτα αντίθετος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κουτσάκης έχει τον λόγο.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι το θέμα των καταλήψεων πανελλαδικά έχει πάρει μια διάσταση τέτοια, που για εμένα ειλικρινά σας μιλώ, μου εντελώς ξένη. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι που κάνουν τις καταλήψεις θα μπορούσαν εύκολα ή με το Δήμο ή με αυτούς οι οποίοι διαχειρίζονται τα κτήρια αυτά όχι μόνο να τα ζητήσουν, αλλά να τα δώσουν κιόλας. Γιατί το να τα κλείνουμε και να μην τα δίνουμε, αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο καιρό λειτουργούν τα γραφεία αυτά, εγώ έχω δει πολιτικό και κοινωνικό έργο πάρα πολύ. Δεν έχω δει να είναι ένα Κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή να τη Γενική Συνέλευση και εγώ ήμουν εκεί και ο κ. Τομπούλογλου ήταν εκεί και όλοι ήταν εκεί όταν χρειάστηκε να πάμε σε αυτό το σημείο και δεν βρίσκω τον λόγο χωρίς να το χρειαστεί ο Δήμος, γιατί αν το χρειαστεί ο Δήμος να κάνει ΚΑΠΗ ή οτιδήποτε εκεί, θα πούμε στους





κυρίους «Κύριοι ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε το κτήριο να δούμε που θα βρούμε ένα άλλο κτήριο και να πάτε κι εμείς να αξιοποιήσουμε το κτήριο».

Χωρίς αυτό το λόγο δεν βρίσκω κανένα λόγο, μα κανένα λόγο να φύγουν από εκεί που είναι χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Καραβίας έχει τον λόγο.

Γ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ: Καλησπέρα σας. Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω για τα καλά λόγια και τις ευχές που μας δώσατε, πιστεύω να το παλέψουμε όλοι μαζί και να καταφέρουμε ο Δήμος να κάνει κάτι.

Όσον αφορά το θέμα με την κατάληψη. Κατ' αρχήν εμένα με ενοχλεί και η λέξη «κατάληψη», δηλαδή δεν έχει τύχει να πάω στη "Στρούγκα", αλλά αν πήγαινα θα μου απαγόρευαν να μπω οι άνθρωποι; Δεν νομίζω. Το γνωρίζω, απλά την ερώτηση κάνω. Άρα ξεκινάμε ότι η λέξη κατάληψη με στενοχωρεί, για να μην πω τίποτε παραπάνω.

Σίγουρα δεν νομίζω ότι κάποιος από εδώ μέσα να θέλει να δημιουργηθεί ένταση στο Δήμο μας, αλλά νομίζω ότι είναι και τόσα τα προβλήματα που αυτό όχι πρόβλημα δεν είναι, αντίθετα οι άνθρωποι προσφέρουν στην κοινωνία. Δεν θέλω να συνεχίσω, την άποψή μου την καταλάβατε, θα ήθελα απλά να πάω σε ένα δεύτερο θέμα που είπε ο κ. Τομπούλογλου με τους Παιδικούς Σταθμούς που αναφέρθηκε όχι από τον κ. Τομπούλογλου μόνο.

Θα ήθελα να υποσχεθώ ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους και με τον Πρόεδρο του Ενιαίο Φορέα να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει στους Παιδικούς Σταθμούς. Ειλικρινά σας μιλώ θα κάτσουμε κάτω να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν ξέρω αν θα είναι η κατάργηση των τροφείων, ή αν θα είναι κάτι καλύτερο. Θα γίνει πάντως μια μεγάλη προσπάθεια.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε ένα συνδημότη μας περαστικά τον Απόστολο Κόντο που πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως του ευχόμαστε όλοι ολόψυχα περαστικά. Η κα Αγαγιώτου έχει τον λόγο.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Θέλω να πω κι εγώ ότι ζούμε στη χώρα μας πρωτόγνωρες στιγμές. Δεν μιλάμε μόνο για μια οικονομική κρίση, αλλά μιλάμε για μια κοινωνική και μια ανθρωπιστική κρίση και μέσα σε αυτές τις συνθήκες φυσικά και αναπτύχθηκαν Κινήματα όπως είναι καταλήψεις σε διάφορους χώρους, όπως είναι τα Κινήματα των







Λαϊκών Συνελεύσεων κι αν αυτά δεν μπορέσουμε να τα δούμε και όχι μόνο εμείς αλλά και τα οργανωμένα Κόμματα κάτω από αυτό το πρίσμα της μεγάλης ανάγκης να εκφραστεί ο απλός, ο μη οργανωμένος άνθρωπος απέναντι σε αυτή την κρίση, τότε θα έχουμε χάσει το τρένο.

Και νομίζω ότι κάποια Κόμματα γι' αυτό έχουν χάσει το τρένο σήμερα και βρίσκονται στα όρια μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας επειδή δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτά τα φαινόμενα.

Φυσικά και δεν μας ενοχλεί καθόλου, όχι απλώς δεν μας ενοχλεί είναι μια πηγή. Εγώ κάθε εβδομάδα βλέπω μια σειρά από δραστηριότητες στη "Στρούγκα" και δεν είναι σημερινό φαινόμενο, δεν έγινε σήμερα. Εγώ θυμάμαι ήμουν Αντιδήμαρχος στη Χαλκηδόνα και υπήρχε εκδήλωση για κάποιο κοινωνικό θέμα και πήγαμε μετά από πρόσκληση. Δεν μπόρεσε ο τότε Δήμαρχος να έρθει και πήγαμε με κοινωνικούς λειτουργούς. Δηλαδή οι άνθρωποι παράγουν ένα έργο πραγματικά και αυτό πρέπει να τους αναγνωριστεί.

Δεν είναι σήμερα σε θέση ο Δήμος ούτε να φτιάξει εκεί τίποτε άλλο, θα ήταν ένας ερειπωμένος χώρος θα ήταν όπως είναι το «Τσιπουράδικο» σήμερα που
ο  διπλανός ιδιοκτήτης του κινηματογράφου παραπονιέται ότι παίρνουν χρήστες και μπορεί να πιάσει και φωτιά. Θα είναι ένας σαν όλους τους παρατημένους χώρους της πόλης. Νομίζω ότι δεν πρέπει καν να γίνεται συζήτηση.

Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση απέναντι σε όλους αυτούς τους χώρους γιατί θέλει από τη μια να πάρει τα μάτια από το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα που είναι η οικονομική ανέχεια του κόσμου και από την άλλη να βρει θύματα και να δημιουργήσει πάλι εξιλαστήρια θύματα γι' αυτή την κρίση. Και συνήθως αυτά οι Κυβερνήσεις της Δεξιάς στρέφονται προς τα Κόμματα της Αριστεράς και προσπαθούν να δημιουργήσουν μπαμπούλες και εξιλαστήρια θύματα.

Νομίζω ότι ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης δεν θα πρέπει να αφήσει να γίνει αυτό. Είμαστε αντίθετοι, δεν θέλω να σκεφτώ καν την πιθανότητα να δώσει οποιαδήποτε άδεια και πιστεύω και μετά από τις διαβεβαιώσεις και των Αντιδημάρχων ότι και η Διοίκηση θα σταθεί.

Ένα άλλο θέμα που θέλω να φέρω είναι το θέμα των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς.








ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Αγαγιώτου αν θέλετε σας παρακαλώ αν θέλετε μην ανοίγετε για τα τροφεία τώρα.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Δεν θα το ανοίξω, θα πω μια κουβέντα. Χαίρομαι που τώρα θα ξανασκεφτεί η Διοίκηση τρόπους που δεν είχε σκεφτεί για να μην υπάρχουν τροφεία, επιτέλους πρέπει να καταλάβει ότι αυτή ήταν η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και οι προηγούμενοι δεν το είχαν καταλάβει χαίρομαι που το καταλαβαίνουν οι σημερινοί Αντιδήμαρχοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Και ένα τρίτο θέμα που θέλω να θέσω κ. Πρόεδρε είναι το θέμα του προϋπολογισμού. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι γίνεται; Γιατί βλέπω σε ένα μήνα, έχετε αμελήσει ως Διοίκηση να φέρετε τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα έπρεπε να είχε έρθει από το Νοέμβριο. Σε κανένα μήνα όταν θα συζητείται, θα μαζέψετε πάλι και θα κάνετε εκκλήσεις στους εργαζόμενους να έρθουν για να πιέζουν την αντιπολίτευση, γιατί δήθεν ο Δήμος δεν θα μπορεί να λειτουργεί λόγω της αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Αγαγιώτου εντάξει μην το ανοίγετε.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι μην το ανοίγω κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας έδωσα τον λόγο αλλά βάλατε τρία τέσσερα ζητήματα.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Όπως έβαλαν κι άλλοι συνάδελφοι ζητήματα βάζω κι εγώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει, νομίζω ότι

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Αν αυτό ενόχλησε, με συγχωρείτε κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμένα καθόλου κα Αγαγιώτου σας παρακαλώ πολύ μην το ξαναπείτε αυτό, να κρατάμε λίγο τη διαδικασία.

Ο κ. Λαζαρίδης έχει τον λόγο επί της διαδικασίας.

Π. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε σήμερα έχουμε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και από ό,τι βλέπω μπαίνουν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε δυο κατεπείγοντα θέματα.

Π. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Είναι νόμιμο αυτό;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Δεν είναι εκτός ημερήσιας, είναι ένα ψήφισμα, δυο ανακοινώσεις και σαν ψήφισμα καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση.








Π. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Μα εδώ έχει μπει ο προϋπολογισμός, μπαίνουν τροφεία για τους Παιδικούς Σταθμούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει δεν θα φιμώσω τους συναδέλφους κ. Λαζαρίδη. Όταν δίνω τον λόγο στον συνάδελφο και λέει κάτι παραπάνω, τι μπορώ να κάνω; Να τον φιμώσω;

Π. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ξέρετε όμως πολύ καλά ότι σε άλλο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθουν τέτοια θέματα και δεν θα τα δεχτείτε. Να είστε προσεκτικός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι εννοείτε;

Π. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Μπορεί σε κάποιο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο να βάλουμε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και να μην το δεχτείτε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι εκτός ημερήσιας το θέμα.

Π. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Μα εσείς το έχετε πει ότι σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν να βάλουν άλλο θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Λαζαρίδη όταν έρχεται ένα ψήφισμα κανονικά δεν πρέπει να πάρει κανένας τον λόγο. Μπαίνουμε σε διαδικασία να το εγκρίνουμε ή να το απορρίψουμε. Τώρα αν κάποιοι συνάδελφοι θέλουν να πουν δυο λόγια, δεν είναι κακό δεν είναι εκτός διαδικασίας αυτό. Κύριε Λαζαρίδη δεν σας κάλυψα; Σας λέω: όταν έρχεται κάποιο ψήφισμα δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης δεν προβλέπεται απλώς τα βάζουμε σε ψηφοφορία και εγκρίνονται ή απορρίπτονται, ή δεν μπαίνουν καθόλου.

Ο κ. Βαλασσάς έχει τον λόγο.

Β. ΒΑΛΑΣΣΑΣ: Πρώτη φορά μιλάω για το θέμα. Εμάς η θέση μας είναι αυτά τα κτήρια με τις καταλήψεις, πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν από το κράτος. Για μας λοιπόν αυτή η ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες είναι ένας αποπροσανατολισμός βασικά από τα προβλήματα, να στρέψουν δηλαδή την προσοχή από τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η ένταση και δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα και νομίζω και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει να μην δοθεί η δυνατότητα να επέμβει η Αστυνομία όπως είπαν και οι πολίτες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Μπόβος έχει τον λόγο.

Χ. ΜΠΟΒΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι είχα κατά νου να μην μιλήσω, αλλά φοβάμαι ότι θα κατηγορηθώ ότι δεν θέλω να πω την αλήθεια. Δεν ξέρω αλήθεια ο κ. Γλέζος, ο








σεβαστός Μανώλης Γλέζος είπε τόσα πολλά τι εννοεί ο κ. Μάλλιος. Δεν το ξέρω αυτό, ο ίδιος το ξέρει και ποσώς με ενδιαφέρει τι εννοεί.

Θα ήθελα όσοι μιλάνε εδώ να μιλάνε επώνυμα, είτε είναι στη "Στρούγκα" είτε είναι στη Λαϊκή Συνέλευση, ή οπουδήποτε αλλού, να λένε το όνομά τους. Καλό είναι να υπάρχει μια αντιπροσωπεία από την "Στρούγκα" ή από τη Λαϊκή Συνέλευση και καλό είναι να υπάρχει μια αντιπροσωπεία.

ΠΟΛΙΤΗΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ μην κάνετε διάλογο, κ. Μπόβο πέστε την άποψή σας.

Χ. ΜΠΟΒΟΣ: Την άποψή μου λέω πάντα. Όταν προκαλούμαι, θα πω. Τώρα αν εσείς είστε προκατειλημμένος στο πρόσωπό μου, ποσώς με ενδιαφέρει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε εμένα είπατε κ. Μπόβο ότι είμαι προκατειλημμένος;

Χ. ΜΠΟΒΟΣ: Αφού δεν με αφήνετε να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπα να μην μπαίνετε σε διάλογο με τους υπολοίπους.

Χ. ΜΠΟΒΟΣ: Μέχρι 31/12 δεν είχε συζητηθεί ποτέ, μα ποτέ για τη "Στρούγκα" και για τη Λαϊκή Συνέλευση στη Διοίκηση. Πως προέκυψε αυτό το θέμα; Δεν μπορώ να το ξέρω. Ένα όμως είναι βέβαιο και απαραίτητο: να υποσχεθεί τόσο η Λαϊκή Συνέλευση όσο και η "Στρούγκα" μια αντιπροσωπεία, θέλω να πιστεύω ότι η Δήμαρχος με τους νέους συνεργάτες της θα συμφωνήσει να μην φύγουν, με την προϋπόθεση ότι όταν θα χρειαστεί αυτό το ακίνητο θα αποχωρήσουν, όχι τότε να λένε «πρέπει να μας βρείτε χώρο για να στεγαστούμε». Αυτά είναι λάθος.

Όμως μην συνδέετε και μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Το «Τσιπουράδικο» ή ο «Κένταυρος» ας όψονται ορισμένοι «Φίλοι του Δάσους» οι οποίοι πήγαν στα Δασαρχεία ή οπουδήποτε αλλού για να έχει μπει ο Δήμος σε μια περιπέτεια από το 2008.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μάλλιο σας παρακαλώ μη διακόπτετε.

Χ. ΜΠΟΒΟΣ: Κύριε Μάλλιο δεν σας διέκοψα, λίγο σεβασμός. Από το 2008 έχει μπει

ο  Δήμος σε μια περιπέτεια. Μην τα θέλουν όμως ορισμένοι όλα δικά τους. Άκουσα με έκπληξη για τα τροφεία, πιστέψτε με θα χαρώ να αλλάξει τη θέση της η Διοίκηση και οι Αντιδήμαρχοι και θα είμαι εκείνος ο οποίος θα ζητήσω συγνώμη, διότι δεν κατάφερα να δώσω τα λεφτά που έπρεπε για τα τροφεία.








Είναι γεγονός όμως ένα πράγμα: τα τροφεία δημιούργησαν πολλά μα πολλά προβλήματα όχι στο λαό της Φιλαδέλφειας για να μην το επεκτείνω, αλλά σε αυτούς που είχαν τα παιδιά τους. Πάντα όμως μεροληπτούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Χωρινός έχει τον λόγο.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πράγματι το θέμα είναι σοβαρό αυτό που συζητάμε σήμερα, σχετικά με το ψήφισμα. Θεωρώ ότι αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Θεωρώ ότι είναι άτιμο, πολιτικά ανέντιμο να ασχολείται όλη

η  Κυβέρνηση και η πολιτεία με δυο χώρους που θα μπορούσαν εδώ και πολλά χρόνια να το έχουν τακτοποιήσει να το έχουν λύσει.

Άρα είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτό υποκρύπτει σκοπιμότητα. Αυτό σε ό,τι αφορά γενικότερα τους άλλους χώρους από αυτά που ακούμε.

Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο χώρο της "Στρούγκας". Επειδή διετέλεσα για τρεις μήνες Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ασχολήθηκα με το θέμα, αυτός είναι ένας χώρος τον οποίο αγόρασε ο Δήμος με ένα δάνειο περίπου του 1 εκ. ευρώ, ίσως να έχει ξεπεράσει και το 1 εκ. με τους τόκους. Όλα αυτά τα χρόνια πράγματι υπήρχε μια δικαστική διαμάχη εδώ είναι η Νομική Υπηρεσία θα μπορεί να μας το διαβεβαιώσει και από ό,τι γνωρίζω έχει τελειώσει έχει ολοκληρωθεί αυτή. Δεν ξέρω από εκεί και μετά σε ποιο σημείο βρίσκεται, αν έχουμε προχωρήσει στην έκδοση μιας άδειας και τα λοιπά.

Αυτό αγοράστηκε όπως έχω επισημάνει με χρήματα από το υστερημένο εισόδημα των συνδημοτών μας. Δεν είναι ούτε δωρεά ούτε παραχώρηση. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω ότι όλα τα παιδιά τα οποία δραστηριοποιούνται σήμερα σε αυτό τον συγκεκριμένο χώρο, τον έχουν περιποιηθεί, έχουν κάνει μια παρέμβαση στην πόλη μας η οποία πράγματι αναδεικνύει το χώρο διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ένας χώρος περιθωριακών και με όλα τα συνεπακόλουθα.

Επειδή μπαίνει θέμα πλέον ψηφοφορίας εγώ δεν αποδέχομαι την πρόταση το ψήφισμα όπως έχει διατυπωθεί, θεωρώ ότι είναι λάθος θα το ψηφίσω μόνο εάν συμπληρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και με τη φράση ότι «… εφόσον

ο  Δήμος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει ένα ακίνητο το οποίο αγόρασε με δάνειο από το υστέρημα του λαού της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, οφείλουν όλα τα παιδιά αυτό να το σεβαστούν και από εκεί και μετά θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από πλευράς






Δήμου να βρεθεί άλλος χώρος έτσι ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά τη δραστηριότητά τους». Αυτή είναι η θέση μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Παΐδας έχει τον λόγο.

Α. ΠΑΪΔΑΣ: Καλησπέρα και από εμένα. Άργησα λίγο και ζητώ συγνώμη και ίσως κάποια πράγματα δεν τα έχω ακούσει, θα ήθελα να πω ότι πριν ψηφίσουμε αν γίνεται σε γενικές γραμμές να μας ξαναδιαβάσετε το ψήφισμα. Είναι εδώ μπροστά μας; Ωραία.

Θέλω να πω ότι έχοντας και ιδίαν άποψη γιατί έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες της "Στρούγκας", γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να εξετάσουμε το θέμα αυτό, δεν είναι το ίδιο παραδείγματος χάριν όπως η κατάληψη που έγινε προχθές που όλοι ξέρουμε και ακούσαμε στις ειδήσεις εδώ γίνεται κάτι άλλο.

Άρα παίρνοντας μια τέτοια γενική απόφαση για τέτοιες μορφές που θα χρειαστεί και βία, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είμαι υπέρ της διατήρησης εκεί του χώρου να μην μπει η Αστυνομία και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Από εκεί και πέρα βέβαια όταν ο Δήμος χρειαστεί το κτήριο ειλικρινά θα πρέπει να βρούμε κάποιους άλλους χώρους και τα άτομα εκεί να έρθουν σε επαφή με το Δήμο για να βρεθεί μια λύση γι' αυτό το θέμα, όταν θα έρθει.

Μια ανησυχία απλά θέλω να μοιραστώ. Ο χώρος εκεί δεν το γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι είναι ακατάλληλος από την άποψη πολεοδομικά μετά το σεισμό, είναι ένα παλιό οίκημα και επικίνδυνο και αυτό εγκυμονεί κινδύνους και εκεί πρέπει κάτι να κάνουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Παΐδα μην πλατειάζουμε έχει εξαντληθεί το θέμα. Η κα Παπαλουκά έχει τον λόγο.

Ε. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Έχω καλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από προηγούμενους ομιλητές και θα ψηφίσω το ψήφισμα, είμαι υπέρ. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι τις τελευταίες μέρες που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το θέμα με την προσπάθεια να καταργηθούν οι διάφορες καταλήψεις ανά την Ελλάδα, στην Αθήνα επί το πλείστον, έχει γίνει μεγάλος ντόρος και συζητείται ευρέως και μέσα στην περιοχή μας και έτσι έχω τύχει σε διάφορες συζητήσεις και αυτό το οποίο θέλω να καταθέσω και παρ' ότι έχω βρεθεί μια ή δυο φορές στο χώρο αυτό δεν ανήκω στην παρέα της "Στρούγκας" έχω μιλήσει με πολύ κόσμο και δεν έχω ακούσει από κάπου αρνητική άποψη, ειδικά στη Νεολαία στον κόσμο με τον οποίο μιλάω εγώ κυρίως. Δεν υπάρχουν άνθρωποι οι






οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία της "Στρούγκας" παρ' ότι δεν ανήκουν επαναλαμβάνω οι περισσότεροι σε αυτό τον πολιτικό χώρο, ή ακόμη και στην Αριστερά. Είναι άνθρωποι τελείως διαφορετικών πεποιθήσεων οι οποίοι πλέον έχουν πειστεί ότι αυτή η κίνηση που υπάρχει στη "Στρούγκα", δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και ίσα - ίσα δημιουργεί μια κίνηση, ένα ενδιαφέρον από πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και φυσικά θα ψηφίσουμε υπέρ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κα Καβακοπούλου έχει τον λόγο.

Α. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ: Και εγώ έχω καλυφθεί από τους προλαλήσαντες, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που άκουσα και εγώ είμαι υπέρ των παιδιών που είναι στη "Στρούγκα", άλλωστε αυτός ο χώρος θυμάμαι πριν μερικά χρόνια δεν βλεπόταν. Τα παιδιά λοιπόν αυτά μπήκαν μέσα και με προσωπική τους εργασία έφτιαξαν και διαμόρφωσαν το χώρο αυτό όπως τον βλέπουμε εμείς σήμερα και έχει φύγει όλο εκείνο το άθλιο χάλι και η βρωμιά που υπήρχε. Άλλωστε κάνουν και πολύ ωραίες εκδηλώσεις και τώρα το χειμώνα και το καλοκαίρι για όλες τις ηλικίες και για παιδιά και για εφήβους. Γι' αυτό κι εγώ είμαι υπέρ του ψηφίσματος των παιδιών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε κα Καβακοπούλου. Ο Παπανικολάου έχει τον λόγο.

Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε κι εγώ δεν ξέρω βέβαια τι ακριβώς συμβαίνει στις άλλες περιπτώσεις καταλήψεων που βλέπουμε στις τηλεοράσεις αλλά κι εμένα μου κάνει εντύπωση το πώς έχει ανακύψει αυτό το θέμα. Βεβαίως εμείς ξέρουμε για την περιοχή μας το τι συμβαίνει γιατί κι εγώ έχω επισκεφθεί μερικές φορές το χώρο, πραγματικά εκεί γίνεται κάτι διαφορετικό από ό,τι μπορεί να υποψιαζόμαστε ότι γίνεται σε άλλες καταλήψεις και δεν βλέπω να συντρέχει λόγος εφόσον αυτό το ακίνητο δεν είναι υπό αξιοποίηση να βγει κάποιος από εκεί μέσα τη στιγμή που κάνουν πράγματι τα παιδιά κάποιο έργο για όλες τις ηλικίες όπως είπε και ο προηγούμενος συνάδελφος.

Βέβαια θα συμφωνήσω στο ζήτημα του ψηφίσματος με τον κ. Χωρινό να μπει η φράση αυτή που είπε ο κ. Χωρινός ότι εφόσον είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος -γιατί έχουν διατεθεί χρήματα γι' αυτό το χώρο- θα πρέπει κάτι να γίνει και να βρεθεί μια λύση. Επίσης θέλω να πω γιατί ειπώθηκε από κάποιο συνάδελφο πριν για το θέμα της Λαϊκής Συνέλευσης που είναι κι αυτό ένα ζήτημα.

Εγώ δεν ξέρω βέβαια τι εκπροσωπούν όλοι, αλλά θα έλεγα ότι γενικώς επειδή τα Κόμματα και όλες αυτές οι Οργανώσεις είναι ένα στοιχείο του πολιτικού μας






πολιτισμού και μάλιστα είναι υγιές στοιχείο δεν θα ήταν και άσχημο αν είχε τη δυνατότητα ο Δήμος να μπορεί να φιλοξενεί και όλα τα Κόμματα σε ακίνητα. Βεβαίως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά πιθανό εάν υπήρχε τέτοια δυνατότητα δεν θα ήταν κακό όλα τα Κόμματα να μην επιβαρύνονται από ενοίκια να υπάρχει ένα κτήριο που θα στεγάζονται όλα γιατί είναι στοιχείο του πολιτικού μας πολιτισμού.

Νομίζω ότι κάτι έχει γίνει με άδειες με το χώρο της "Στρούγκας", Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη σε κάποιο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα έχω ενημέρωση, θα σας ενημερώσω.

Τέλος για τον προϋπολογισμό επειδή σήμερα είχαμε μια συζήτηση για το θέμα της λίμνης το τι θα γίνει, από ό,τι γνωρίζω ούτως ή άλλως ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν βγει από την κεντρική Διοίκηση δηλαδή, πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να περάσει διότι διαφορετικά θα επέμβει το παρατηρητήριο. Άρα ούτως ή άλλως μέσα στο Γενάρη θα πρέπει να περάσει ο προϋπολογισμός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε. Ο κ. Γραμμένος έχει τον λόγο.

ΣΠ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Προεδρείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φίλοι συμπολίτες θα ήθελα κι εγώ να πω την άποψή μου γύρω από την "Στρούγκα" και το χώρο που χρησιμοποιεί η Λαϊκή Συνέλευση στο τόπο μας, θα μιλήσω και ως δημοτικός σύμβουλος και ως πολίτης αυτής της πόλης βέβαια. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω το εξής: αυτή η λέξη κατάληψη καλό θα είναι να μην τη χρησιμοποιούμε γιατί ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο της "Στρούγκας" θα έλεγα ότι είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, που εάν γυρίσουμε τέσσερα – πέντε χρόνια πίσω, όταν αυτά τα παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να επιδιορθώσουν αυτό το χώρο να τον φέρουν όχι μόνο στα μέτρα τους, αλλά δεν ξέρω αν κάποιοι από εσάς έχουν μπει μέσα, είναι πραγματικά στολίδι.

Όσον αφορά για κάποια στατικότητα που είπε κάποιος συνάδελφος θα ήθελα να ενημερώσω το εξής: το συγκεκριμένο και γενικά το Σώμα αυτοί οι άνθρωποι έκαναν αγώνα προκειμένου να υποστυλώσουν και το χώρο. Δεν ξέρω βέβαια εάν συνεργάστηκαν με κάποιο αρχιτέκτονα ή με κάποιο μηχανικό, αλλά θεωρώ ότι επιδιόρθωσαν κατά τέτοιο τρόπο το χώρο, ώστε να είναι σωστός γιατί μην ξεχνάτε ότι εκεί σε καθημερινή βάση ο χώρος γεμίζει.

Ο  κόσμος που πηγαίνει είναι κόσμος της τοπικής μας κοινωνίας, είναι δηλαδή παιδιά που ακόμη και οι γονείς τους μπορώ να πω ότι πηγαίνουν τακτικά.





Όσο για το χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης δίπλα και αυτός αν αναρωτηθούμε, ή αν γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω θα δούμε ότι κι αυτός ήταν σε τρισάθλια κατάσταση και φυσικά μπήκαν κάποιοι άνθρωποι μέσα και τον έχουν κάνει αξιόλογο.

Αν πάλι συζητήσουμε για τα κτήρια που ανήκουν στη Δημοτική Αρχή ας μην αναφερθώ βέβαια στο «Τσιπουράδικο» και στον «Κένταυρο», θα αναφερθώ στο δημαρχιακό μέγαρο της Φιλαδέλφειας το οποίο είναι σε τρισάθλια κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι κάποιοι άνθρωποι εθελοντικά έφτιαξαν το παρτέρι έξω τον κήπο και δεν έχει αναλάβει κανένας τη συντήρησή του και τη φροντίδα του. Κανένας, μα κανένας.

Σε αντίθεση με τους απέναντι χώρους οι οποίοι θα έλεγα ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ένα πανό βέβαια αν θα βλέπατε λίγες μέρες πριν που ήταν δεμένο στο έξω μέρος του δημαρχείο έλεγε «Κατάληψη». Βέβαια δεν ήταν κατάληψη κύριοι, εγκατάλειψη του κτηρίου είναι, από μέσα έως έξω. Είμαι υπέρ λοιπόν και θα ψηφίσω θετικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε κ. Γραμμένο. Η κα Κοσμά έχει τον λόγο.

ΣΤ. ΚΟΣΜΑ: Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους περισσότερους συναδέλφους, έχω επισκεφθεί κι εγώ αρκετές φορές το χώρο πραγματικά αντί για κουκουβάγιες έχει το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας τους νεολαίους. Έχουν γίνει πολύ όμορφες εκδηλώσεις και μπορώ να πω ότι έχω πάει και με τον εγγονό μου, απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι καλό είναι να παραμείνει έτσι για πολιτιστικές εκδηλώσεις για τις δραστηριότητες που πραγματικά οι νέοι καταφέρουν να κάνουν σε αυτό το χώρο.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό θα πρέπει να σημειωθεί. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κοπελούσος έχει τον λόγο.

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Για εμένα κύριοι συνάδελφοι έχει μεγάλη σημασία το εξής: άκουσα τις απόψεις όλων συμφωνώ κι εγώ. Πλην όμως εκείνο που θέλω να επισημάνω βασικά είναι ότι και ο ένας χώρος η "Στρούγκα" δηλαδή και η Λαϊκή Συνέλευση όλα τα χρόνια αυτά δεν νομίζω ότι μας έχουν δημιουργήσει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Είναι δυο σημεία τα οποία δραστηριοποιούνται με τη δική τους άποψη και με τα δικά τους έργα και επαναλαμβάνω ότι δεν μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Και αυτό είναι κάτι πολύ βασικό.

Εγώ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολύ πρόσφατα τον έναν χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης σε κάποια εκδήλωση που είχαν πολιτιστική εκδήλωση και θα






έλεγα ότι έμεινα έκπληκτος και από το χώρο και από τη συμπεριφορά των ανθρώπων και γενικότερα. Αλλά θα πρέπει να είναι και εκείνοι συγκεκριμένοι και να δείξουν κάποια στιγμή που θα χρειαστεί την κατανόηση όταν ο χώρος αυτός θελήσει ο Δήμος να τον αξιοποιήσει κάπως διαφορετικά, να δείξουν κι αυτοί την κατανόησή τους ώστε να μην βρεθούμε κάποια στιγμή να έρθουμε σε μια σύγκρουση μεταξύ μας, να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα.

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Καλώς λοιπόν και η "Στρούγκα" και η Λαϊκή Συνέλευση να χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς και να είναι προσεκτικοί και εμείς θα είμαστε κοντά τους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ κ. Αντιπρόεδρε. Ο κ. Μάλλιος έχει τον λόγο.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Πολύ σύντομα, απλώς δεν θα ήθελα να περάσει απαρατήρητο χωρίς καμία ένταση και απόλυτη αντιπαράθεση, άκουσα από τον κ. Κανταρέλη κάποια περίεργη άποψη διαχωρίζοντας τη Λαϊκή Συνέλευση από το υπόλοιπο της "Στρούγκας". Θέλω να τονίσω το εξής πράγμα: προχθές αν είχε πάει ο κ. Κανταρέλης στη Λαϊκή Συνέλευση όταν έγινε η συζήτηση για την παιδεία και συμμετείχαν τουλάχιστον 70 άτομα, εγώ δεν μπόρεσα να πάω αλλά από ό,τι έμαθα, αρκετοί καθηγητές από όλα τα σχολεία της Φιλαδέλφειας, μαθητές, φοιτητές και έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση. Πείτε μου σας παρακαλώ σε ποιο άλλο σημείο στην πόλη έγινε τέτοιου είδους κουβέντα και δεν ήταν ούτε ενός, ούτε άλλου, ούτε παράλλου Κόμματος.

Θα σας πω κάτι άλλο. Πήραμε οι γιατροί μια επιστολή από τη Δήμαρχο να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας δωρεάν. Εγώ δέχτηκα, δεν έστειλα επιστολή απλώς το είπα προφορικά και θα ήθελα να συμμετείχα ενεργά στην όλη οργάνωση. Είδατε κάτι; Όχι. Πριν από ένα μήνα όμως οι «Γιατροί του Κόσμου» στη Λαϊκή Συνέλευση για τρίτη φορά. Που είδατε αλλού στη Φιλαδέλφεια και στη Χαλκηδόνα αυτή την εποχή που περνάμε με τόσο μεγάλες ανάγκες που έχει ο κόσμος, με ανασφάλιστους, με μια σειρά προβλήματα που περνάνε και που δεν μπορούν ούτε καν την υγεία τους να εξασφαλίσουν, έχουμε δει κάτι τέτοιο;

Προσπάθησε ο Δήμος δεν τα κατάφερε, δεν ξέρουμε πως ο σύμβουλος που είχε αναλάβει της Δημάρχου και έφυγε το παιδί, εγώ το βλέπω με καλή πρόθεση. Όμως δεν έχει γίνει ακόμη.








Κάτι άλλο. Και εσείς κ. Κανταρέλη ψηφίσατε σαν εκπρόσωπο στην πενταμελή Επιτροπή για το χαράτσι της Λαϊκής Συνέλευσης. Ήμασταν πέντε άτομα σε αυτή την Επιτροπή. Δουλέψαμε πραγματικά πάρα πολύ, 600-800 άτομα που δεν πλήρωσαν τότε το χαράτσι. Άλλαξε το πράγμα δεν μπαίνω σε μια ουσία.

Θα πρέπει να μην δούμε δηλαδή με μια περίεργη ένταση «α, εκμεταλλεύεται ο χώρος». Ποιος χώρος; Μπορείτε να πάτε κι εσείς μέσα να πείτε την άποψή σας και εσείς και οι φίλοι σας και οι ομοϊδεάτες σας αν νομίζετε ότι έχετε κάποιες διαφορές. Ο κ. Τομπούλογλου ήταν προχθές. Έχει καμία σχέση με εμένα; Όχι. Γιατί το κάνει; Είναι θετικό. Αν θέλετε να δώσετε άλλη εξήγηση, μπορείτε να δώσετε όπως κι εγώ. Αλλά εγώ το κρίνω θετικό.

Με αυτή την έννοια και χωρίς καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση, θα επέμενα ψηφιστεί και να το δούμε με μάτι θετικό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κανταρέλης έχει τον λόγο.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Μάλλιο. Κάποιες δράσεις κ. Μάλλιο δεν έχω επί της ουσίας διαφωνία, η διαφωνία μου είναι με την πρακτική. Καθαρά με την πρακτική. Διότι να σας πω κάτι; Από οποιοδήποτε χώρο πολιτικό ή οτιδήποτε άλλο προέρχεται κάτι θετικό, είμαστε όλοι υπέρ αυτού. Όμως όταν γίνεται ένας χώρος του Δήμου έρμαιο πολιτικών ή κομματικών ακόμη χειρότερα σκοπιμοτήτων, εκεί είμαι αντίθετος κ. Μάλλιο. Βεβαίως μπορώ να μπω, βεβαίως θα πάω στο χώρο και δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν και μάλιστα έχουμε πολύ συγγενείς απόψεις και το ξέρετε, όμως και πάλι σας λέω ότι η πρακτική αυτή είναι εκείνη στην οποία είμαι αντίθετος.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΟΛΙΤΗΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ θα σας πω κάτι. Ο δημοτικός σύμβουλος έχει το δικαίωμα να πει την άποψή του, εσείς δεν μπορείτε απ' έξω. Θα τον ακούσετε, αλλά δεν παρεμβαίνετε, δεν μπορείτε να επεμβαίνετε και να λέτε «συμφωνώ» ή «δεν συμφωνώ». Μην συμφωνείτε, έχετε το δικαίωμα να μην συμφωνείτε. Ουέ και αλίμονο εάν συμφωνούμε όλοι. Είπε την άποψή του σα δημοτικός σύμβουλος και οφείλει να τη λέει ελεύθερα και χωρίς πιέσεις.

Ο κ. Τομπούλογλου έχει τον λόγο.









Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα κατ' αρχήν το έθεσε ο κ.

Μάλλιος επικεφαλής Παράταξης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι δεν είπε εκτός ημερήσιας, σας παρακαλώ κ. Τομπούλογλου.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ έτσι κατάλαβα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήρθαν δυο ψηφίσματα τα οποία δεν μπαίνουν σε συζήτηση και μπαίνουν προς ψήφιση, εγκρίνονται ή απορρίπτονται. Αυτό΄λέει ο κανονισμός.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ας μην μπούμε στο διαδικαστικό, το θέμα είναι ότι πρέπει για να συζητηθεί και να πάρουμε απόφαση επί του ψηφίσματος πρέπει να τεθεί από κάποιον, πρέπει να το δεχτεί το Σώμα και στη συνέχεια να πάρουμε απόφαση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από τη στιγμή που το συζητάμε το έχουμε δεχτεί κ. Τομπούλογλου.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η διαδικασία τι λέει κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η διαδικασία λέει το ψήφισμα ή ψηφίζεται ή απορρίπτεται.

Χ.  ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ  -  ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ:  Όχι  κ.  Πρόεδρε  επιμένω,  σας

παρακαλώ η διαδικασία δεν είναι αυτή.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε επί της διαδικασίας.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι κ. Κουτσάκη δεν έχετε κανένα

λόγο, έχω πάρει τον λόγο από τον Πρόεδρο.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Επί της διαδικασίας.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει πάρει τον λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επί της διαδικασίας αν θέλει να πει κάτι, μπορεί να τον πάρει. Επί της διαδικασίας κ. Κουτσάκη πέστε μας.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Δεν μπορεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο να εισαχθεί θέμα που δεν έχει επείγον χαρακτήρα όπως χαρακτηρίστηκε αυτό το Συμβούλιο ούτε να παρθεί απόφαση.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Που το λέει αυτό κ. Κουτσάκη;

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Παντού.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για διαβάστε μας το νόμο.  Είστε

νομομαθής;

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Εσείς τι είστε;







Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ είμαι νομομαθής.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Τίποτε δεν είστε, σας παρακαλώ.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Καλά εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Τομπούλογλου θα απαντήσω εγώ στον κ. Κουτσάκη. Έχει το δικαίωμα αυτοί που προβλέπονται από το νόμο κ. Κουτσάκη να φέρουν εκτός ημερήσιας και στα κατεπείγοντα.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Καλά, θα διαβάσει τον κανονισμό και μετά θα θέτει θέμα επί της διαδικασίας ο κ. Κουτσάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ, έδωσα την απάντηση.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν, επί της ουσίας του θέματος. Πρώτον, ετέθη ένα ψήφισμα το οποίο δεχόμαστε ή το δεχόμαστε. Εγώ το δέχομαι ως έχει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το αποδεχτήκαμε όλοι κ. Τομπούλογλου.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι δεν το αποδεχτήκαμε όλοι, το αποδεχτήκαμε κάποιοι άλλοι με προσθήκες και τα λοιπά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επί της ουσίας το αποδεχτήκαμε.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα το θέμα είναι ότι τίθεται ένα συγκεκριμένο ψήφισμα στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το δεύτερο, κατ' αρχήν είπα από την αρχή ότι εγώ δεν έχω τις ίδιες πολιτικές και κοινωνικές απόψεις με κάποιους ανθρώπους που συμμετέχουν στη Λαϊκή Συνέλευση, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι με τη Λαϊκή Συνέλευση που την αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετέχει στην Επιτροπή για το χαράτσι, καταφέραμε να μην περάσει

ο  εκβιασμός: ή πληρώνετε το χαράτσι το ΕΤΗΔΕ ή σας κόβουμε το ρεύμα. Ο φόρος νόμιμος κρίθηκε. Δεν πέρασε όμως ο εκβιασμός και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη νίκη.

Από εκεί και πέρα το εάν ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώροι οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετέχουν εκεί, δεν με αφορά. Ούτε νομίζω ότι αφορά και το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα κάνουμε εδώ χαρτογράφηση πολιτική και θα ανοίξουμε φακέλους ποιος ανήκει που, δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα.

Και επί της ουσίας για το θέμα της "Στρούγκας" επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση για τη "Στρούγκα", οι άνθρωποι οι οποίοι είναι εκεί και λυπάμαι αν ενοχλεί

η   λέξη, θεωρούν ότι έχουν κάνει κατάληψη. Έτσι το ονομάζουν και είναι πράγματι αυτοδιαχειριζόμενος χώρος. Από εκεί και πέρα εκείνο που εμένα θα με ενοχλούσε,





είναι να έχουμε τις δυνατότητες να αξιοποιήσουμε το χώρο και να μας το απαγορεύουν. Γιατί αυτό θα ήταν εναντίον του κοινωνικού συνόλου που έχει πληρώσει για να γίνει εκεί απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοπέδου, όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι συνάδελφοι.

Από την ώρα που τέτοιο θέμα δεν τίθεται και υπάρχει μόνο κ. Παπανικολάου μια άδεια κατεδάφισης και δεν υπάρχει ούτε ένταξη σε πρόγραμμα, ούτε δυνατότητα οικονομική από το Δήμο για να αξιοποιηθεί ο χώρος, οι άνθρωποι αυτοί που κατέχουν το συγκεκριμένο χώρο, θεωρούν ότι έχουν κάνει κατάληψη, η άποψή τους είναι δικό τους θέμα, εμάς μας ενδιαφέρει ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα ούτε στο Δήμο, ούτε σε αυτούς που έδωσαν χρήματα –εννοώ το κοινωνικό σύνολο- για να μπορέσει να αποκτηθεί ο χώρος από το Δήμο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ ελάτε.

Χ. ΚΑΤΣΙΑΠΗΣ: Καλησπέρα σας. Θέλω να απευθυνθώ με όλο το σεβασμό και σε εσάς κ. Πρόεδρε και το Προεδρείο και στους Αντιδημάρχους και στους αρχηγούς των Παρατάξεων, τον κ. Βαλασσά τον κ. Μάλλιο τον κ. Τομπούλογλου, και σε εσάς κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι και να πω ότι είμαι μέλος του Συντονιστικού της Λαϊκής Συνέλευσης.

Κύριε Κανταρέλη ήσασταν πολύ αιχμηρός απέναντί μας. Εγώ δεν θα σας πω συκοφάντη, αλλά θα σας πω όμως ότι μας συκοφαντήσατε. Έχετε διατελέσει επιτυχώς Πρόεδρος στο Πνευματικό Κέντρο ….

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Όχι εγώ, ο αδελφός μου.

Χ. ΚΑΤΣΙΑΠΗΣ: Ο αδελφός σας; Το παίρνω πίσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ μην μπαίνετε σε προσωπικά, έκλεισε. Μην μπαίνετε σε χαρακτηρισμούς, πέστε την άποψή σας χωρίς να αναφέρεστε στους δημοτικούς συμβούλους γιατί θα ανοίξουμε θέματα. Αν θέλετε, σας παρακαλώ κάντε μου τη χάρη.

Χ. ΚΑΤΣΙΑΠΗΣ: Ωραία. Θέλω να πω ότι ο χώρος της Λαϊκής Συνέλευσης λειτουργεί παραπληρωματικά με το Δήμο. Το ότι έχει βρει έδαφος τέτοιο για να υπάρχει, σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη και απορία από την πλευρά του Δήμου. Τις «Μέρες του ’36» ως μνημόσυνο πνευματικό στο μεγάλο καλλιτέχνη το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το κάναμε εμείς εκεί και βεβαίως δεν ζητήσαμε ταυτότητα κομματική ή πολιτική αυτών που προσήρχοντο. Ο κ. Τομπούλογλου έχει έρθει επανειλημμένα και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξής του και όλοι είστε ευπρόσδεκτοι. Και θα





παρακαλέσω πραγματικά να έχετε επαφή με τους χώρους αυτούς τους κοινωνικούς που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, ακολουθώντας τη θουκυδίδεια ρήση: «επαρκώς γνώναι τα κοινά».

Ασχολούμαστε όλοι με τα κοινά, ο καθένας από το πόστο του. Η Λαϊκή Συνέλευση είναι ένας γυάλινος χώρος, είναι πανταχόθεν ορατή, δεν έχει κάτι να κρύψει. Όπως βεβαίως και η άλλη συλλογικότητα από δίπλα.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» όπως ανέφερε ο κ. Μάλλιος ήρθαν επανειλημμένα για να καλύψουν ένα μεγάλο κενό σε μια δύσκολη περίοδο που διερχόμεθα. Τα οικογενειακά χαρτοκιβώτια που δόθηκαν σε άπορους συμπολίτες μας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» γιατί οι «Γιατροί του Κόσμου» μας εμπιστεύτηκαν, δεν εμπιστεύτηκαν άλλους θεσμικούς παράγοντες ας πούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επίσης θέλω να σας πω κάτι για να εξηγηθούμε. Από τη στιγμή που θα υπάρξει μελέτη, άδεια και κονδύλι και αυτό μην το θεωρήσετε εκ μέρους μας εκβιαστικό, όχι. Αλλά για να συνεννοούμαστε. Σίγουρα εμείς θα εγκαταλείψουμε αυτό το χώρο που είναι κοινωνικό κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης και η λέξη αλληλεγγύη για μας κ. Πρόεδρε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα. Αυτή

η    ελληνική λέξη που αποτελεί από τρεις επιμέρους ελληνικές λέξεις από το «άλληλος», το «εν» και το «γύη» που «γύη» σημαίνει χέρι, δηλαδή δίνω το χέρι μου στον άλλον και το κάνω στην πράξη. Δεν κάνω φιλευσπλαχνία, δεν κάνουμε εκεί ούτε ελεημοσύνη. Καλούμε τον κόσμο σε μια αγωνιστική κινητοποίηση όπως πράξατε κι εσείς ως Δημοτικό Συμβούλιο για να αντιμετωπίσουμε το περίφημο χαράτσι. Αυτά είχα να σας πω με όλο το σεβασμό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Λοιπόν να διαμορφώσουμε, μπήκαν κάποια ζητήματα η προσθήκη που έβαλε ο κ. Χωρινός και ο κ. Τομπούλογλου…

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε θέλετε να μας διαβάσετε το ψήφισμα; Νομίζω θα λυθεί κάθε απορία, δεν χρειάζεται να μπει αυτό. Οι άνθρωποι δεν ζητάνε κάτι άλλο, ζητάνε να είμαστε ανοιχτοί …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δυο ψηφίσματα είναι κ. Τομπούλογλου, είναι και της "Στρούγκας".

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, η "Στρούγκα" δεν κατέθεσε ψήφισμα. Κατέθεσε μια δήλωση, είναι μια δήλωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι ψήφισμα. Το μόνο ψήφισμα που κατατέθηκε ήταν από τη Λαϊκή Συνέλευση. Διαβάστε. Και αν το διαβάσετε, νομίζω δεν θα υπάρχει κανένα θέμα.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Της Λαϊκής Συνέλευσης εννοείτε;

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Διαβάζει):

«Προς τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μετά τις τελευταίες επεμβάσεις της Αστυνομίας στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και την στοχοποίηση και των χώρων της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο, να μην επιτρέψει να επέμβει η Αστυνομία στους χώρους αυτούς. Οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας.

Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στη δημοκρατική και ήσυχη προσφυγούπολη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας η καταδρομή των ράμπο του κράτους»

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα λοιπόν; Τι προσθήκη να κάνουμε εδώ;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κα Αγαγιώτου έχει τον λόγο επί της διαδικασίας.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Κατατέθηκε ένα ψήφισμα. Δεν υπάρχει να προσθέσουμε κάτι εμείς στο ψήφισμα. Με συγχωρείτε, για να μιλάμε ειλικρινά εδώ μέσα, γιατί αλλιώς κάποιοι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ή το ψήφισμα ψηφίζεται όπως είναι συμφωνούμε με το ψήφισμα, ή μετά ο καθένας κάνει τη δική του προσθήκη. Το ψήφισμα είναι συγκεκριμένο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Αγαγιώτου έχετε δίκιο αλλά δεν μπαίνει και σε συζήτηση.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Απλώς πρέπει προσαρμοστεί κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μπαίνει το ψήφισμα σε διαδικασία συζήτησης. Ή ψηφίζεται ή απορρίπτεται. Αυτή είναι η διαδικασία.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Αυτό λέω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τη στιγμή που μπήκαμε στη διαδικασία της συζήτησης

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Μα εμείς θα αλλάξουμε το ψήφισμα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μισό λεπτό, αν συμφωνούν και οι συνδημότες μας και θέλουν να γίνει κάποια προσθήκη δεν είναι κακό.





Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Κύριε Πρόεδρε απλώς να προσαρμοστεί σαν απόφαση δική μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτούσιο όπως ήρθε το ψήφισμα θα το βάλω σε ψηφοφορία. Συμφωνείτε;

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Να προσαρμοστεί λεκτικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Τομπούλογλου ως έχει το ψήφισμα το βάζω σε ψηφοφορία.

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Ως έχει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και όποιος διαφωνεί, διαφωνεί.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε έχω όλη την καλή διάθεση να ψηφίσω, να είμαι αλληλέγγυος. Μέλος του .Σ. μας εξήγησε κάποια πράγματα, δηλαδή εμείς θα αμφισβητήσουμε την πρόθεση των ανθρώπων αυτών; Τι μας πειράζει και τι πειράζει να μπει και η προσθήκη αυτή; Αυτό θα αναδείξει τη δημοκρατικότητά τους και την υπευθυνότητά τους, ότι εάν και εφόσον όπως είπε και το μέλος του .Σ., ο Δήμος είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τη χώρο αυτό επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας, οι κύριοι αυτοί θα αποχωρήσουν και σε συνεννόηση και τα λοιπά. Αυτό δεν είναι κακό και να ενταχθεί μέσα στην πρόταση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν νομίζω να έχουν αντίρρηση.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Εξάλλου είναι και δέσμευση του .Σ. Γιατί δηλαδή αυτό ενοχλεί; Δεν το καταλαβαίνω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είπα

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Ναι αλλά εάν το καταθέσετε όπως έχει, εγώ είμαι υποχρεωμένος να μην το ψηφίσω και έχω τη διάθεση να το ψηφίσω με την προσθήκη αυτή. Γιατί με βάζετε απέναντι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σας βάζω κ. Χωρινέ, εγώ είπα να μπει μια προσθήκη

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε κάνω έκκληση είναι θέμα δικό σας είναι θέμα Προεδρείου. Εκτός εάν το .Σ. διαφωνεί με την πρόταση που κάνω. Δεν εξέφρασε τέτοια άποψη και άρα το πρόβλημα το δημιουργούμε από μόνοι μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έγινε κατανοητό κ. Χωρινέ αυτό που είπατε.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ.

ΠΟΛΙΤΗΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Ένα διαδικαστικό για 30 δευτερόλεπτα. Το ψήφισμα εμείς το φέραμε για να ψηφιστεί ως έχει. Εάν δεν σας αρκεί η δήλωσή μας δημοσίως και με το ονοματεπώνυμό μας ότι δεν προτιθέμεθα σε καμία






περίπτωση όταν διασφαλιστεί το κονδύλι για τον χώρο, η αποχώρησή μας μπορούμε να …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει και για οποιονδήποτε λόγο εάν ο Δήμος θέλει να αξιοποιήσει το χώρο, πάλι το ίδιο ισχύει πιστεύω. Γιατί μπορεί ο Δήμος να το χρειαστεί για κάποια άλλη χρήση και να είναι απαραίτητος. Αυτό να διευκρινιστεί.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Δηλώσαμε, όταν βρεθεί κονδύλι για να έχει ισχύ. Και αυτό που απαλλοτριώθηκε τότε θα αποχωρήσουμε.

Α. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ: Κύριε Πρόεδρε αυτό εξυπακούεται.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε υπάρχει στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι το πιο επίσημο θα έλεγα όργανο, η δήλωση των εκπρόσωπων της Λαϊκής Συνέλευσης που καταγράφεται σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως καταγράφεται.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τι χρεία έχουμε άλλων δηλώσεων; Οι άνθρωποι κάνουν δήλωση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου.

. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ: Ο κ. Χωρινός έχει απόλυτο δίκιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ σε ψηφοφορία.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε με συγχωρείτε για να βοηθήσω. Εδώ παίρνεται μια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τη βαρύτητα έχει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το αντιλαμβανόμαστε κ. Χωρινέ.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Εάν δεν μπει η προσθήκη αυτή, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν εκ των υστέρων εάν και εφόσον εμείς έχουμε αποφασίσει να έρθουν και να πουν «Κύριοι συμφωνήσατε ο χώρος αυτός μας ανήκει».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τους ανήκει; Μα είναι δημοτικός χώρος κ. Χωρινέ. Τι λέτε τώρα;

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς δεν θα συναινέσουμε στην Αστυνομία να κάνει εκκένωση. Αυτό λέμε.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Εν πάση περιπτώσει δεν θέλω να σας πείσω. Εμείς είμαστε αλληλέγγυοι στα παιδιά αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν θα επιτρέψουμε όσο ο Δήμος δεν είναι έτοιμος να το αξιοποιήσει σε καμία περίπτωση να επέμβουν τα ΜΑΤ ή να κάνουν πολιτικές σε βάρος.









ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Χωρινέ είναι ξεκάθαρο. Δεν συναινούμε σα Δημοτική Αρχή να γίνει εκκένωση. Τι πιο απλό από αυτό; Και δεσμεύτηκαν στα πρακτικά όπως είπε και ο κ. Τομπούλογλου ότι αν χρειαστεί ο Δήμος να χρησιμοποιήσει το χώρο, θα τον εκκενώσουν.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε και κάτι πρακτικό. Το ψήφισμα αυτό να διαβιβαστεί στο αστυνομικό Τμήμα και στο Παράρτημα Ασφαλείας της Νέας Φιλαδέλφειας. Διότι το να πάρουμε ένα ψήφισμα και να μείνει απλώς στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Επειδή ο χώρος ανήκει στο Δήμο, δεν είναι χώρος ιδιώτη θα πρέπει η όποια απόφαση πάρουμε επί του ψηφίσματος να διαβιβαστεί επισήμως στο αστυνομικό Τμήμα και στο παράρτημα Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Κύριε Πρόεδρε συμπληρωματικά μόνο το εξής: θα ήθελα να καταλάβει ο κ. Χωρινός ότι αν αυτό που θέλει …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα ανοίγουμε θέμα κ. Μάλλιο, θα μπει σε ψηφοφορία. Τώρα τα ίδια θα πούμε.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Όχι όχι. Αν αυτό που θέλει πάει σε αντιδιαστολή με την επέμβαση από τα ΜΑΤ είναι σαν να λέμε ότι σε εκείνη την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τα ΜΑΤ για να φύγουν.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Μάλλιο σας μιλάω από καρδιάς το ανοίγετε το θέμα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση τουλάχιστον από πλευράς μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι σας παρακαλώ το θέμα μπαίνει σε ψηφοφορία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ψηφίζεται ομόφωνα υπάρχει αντίρρηση;

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε κάνετε αποδεκτή την πρότασή μου της προσθήκης;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα υπάρχει συγκεκριμένο ψήφισμα κ. Χωρινέ, εγώ δεν έχω αντίρρηση σε αυτό. Δεσμεύτηκαν οι άνθρωποι στα πρακτικά και είναι καταγεγραμμένο ότι σε περίπτωση που ο Δήμος …

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε το κείμενο αυτό θα δημοσιευτεί, θα πάει στο Τμήμα

και συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τομπούλογλου ....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαστε υπεύθυνο όργανο δεσμευόμαστε και το ψηφίζουμε.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Ακόμη εγώ κάνω συμπληρωματικά την εξής πρόταση: να κοινοποιηθεί και στο αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.








ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εντάξει τώρα το πλατειάζουμε. Που αλλού θέλετε; Και στον Πρωθυπουργό;

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Όπου θέλετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με εντυπώσεις θα αποφασίσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Για να κάνουμε τη δουλειά σωστά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, είμαστε υπεύθυνο Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμευόμαστε με αυτό και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Γι' αυτό είμαστε πολιτικά πρόσωπα. Εγκρίνεται ομόφωνα ως έχει;

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Όχι κ. Πρόεδρε εφόσον δεν βάζετε την προσθήκη, εγώ δεν το ψηφίζω.

ΣΠ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αξιόλογοι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας που τους βλέπουμε καθημερινά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Γραμμένε, εντάξει φτάνει αυτό.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε σας παρακαλώ μόνο αν θέλει το Σώμα να προσθέσουμε και την παρατήρηση στο αποφασιστικό ότι θα κοινοποιηθεί στην αστυνομική Διεύθυνση της πόλης μας. Αυτό να μπει οπωσδήποτε ώστε η απόφαση να κοινοποιηθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άρα να προσθέσουμε κι αυτό που λέει ο κ. Χωρινός. Ο κ. Καραβίας έχει τον λόγο.

Γ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ: Θα ήθελα μια διευκρίνιση. Το κομμάτι όσον αφορά τον χώρο έχει ξεκαθαρίσει; Δηλαδή έχει έρθει στο Δήμο;

(Διαλογικές συζητήσεις)

Γ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ: Απόλυτα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η κυριότητα είναι στο Δήμο.

Γ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ: Έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα; Δεν θα δημιουργήσουμε κανένα θέμα στο Δήμο με αυτό.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ξέρω αν δεσμεύουμε σε αυτό.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Να μας το πει η κα Δρόσου.

(Διαλογικές συζητήσεις)







ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Χήτο η κυριότητα έχει έρθει στο Δήμο;

Β. ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ: Με συγχωρείτε, πέρα από τη κυριότητα μια πολιτική απόφαση ότι δεν δεχόμαστε την παρέμβαση των ΜΑΤ, δεν μπορούμε να την πάρουμε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορούμε κα Αγαγιώτου. Είδατε να πω κάτι διαφορετικό;

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε το ψήφισμα είναι

σαφές. Μιλάει για την επέμβαση της Αστυνομίας, δεν μιλάει ούτε για ιδιοκτησιακό, ούτε για άλλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Τομπούλογλου, τέσσερις φορές το ίδιο πράγμα λέω.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για το όνομα του Θεού, σας παρακαλώ κρατήστε τη διαδικασία.

Κ. - Α. ΜΑΛΛΙΟΣ: Ούτε για παραχώρηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ ονομαστική ψηφοφορία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μισό λεπτό, εκτός από τον κ. Χωρινό υπάρχει κάποιος άλλος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Γραμματέα ονομαστική ψηφοφορία.

Ζ. ΧΩΡΙΝΟΣ: Προτείνω να ακουστεί και η άποψη της Νομικής Υπηρεσίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ έκλεισε το θέμα ονομαστική ψηφοφορία.



Μετά το τέλος της διαλογικής συζήτησης ο κ. Πρόεδρος έθεσε το κατατεθέν ψήφισμα ως εισάγεται με την πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε ψηφοφορία ενώπιον του Σώματος .


   Κατά του θέματος δήλωσε ότι τάσσεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ζ.Χωρινός, ενώ οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Ν.Παπανικολάου, Γ.Καραβίας., Σ.Κοσμά, .Κανταρέλης και Π.Λαζαρίδης απείχαν από την ψηφοφορία.



Μετά ταύτα, το .Σ. αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων 65 παρ. 1 και 67 παρ. 7 του Ν. 3852/10 («Καλλικράτης») και του άρθρου 11 παρ. 19 & 20 του Κανονισμού Λειτουργίας του .Σ.,

και έπειτα από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

(19 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ – 5 ΑΠΟΧΕΣ)






31

Εγκρίνει το κατατεθέν ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας (Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης), το οποίο έχει ως εξής :


«Προς την κα Δήμαρχο,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Μετά τις τελευταίες επεμβάσεις της Αστυνομίας στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τη στοχοποίηση των χώρων της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο να μην επιτρέψει να επέμβει η Αστυνομία στους χώρους αυτούς. Οι χώροι αυτοί όχι μόνο χώροι ανομίας δεν είναι, αλλά λειτουργούν ως ελεύθεροι χώροι έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών ιδεών, δράσεων και αλληλεγγύης για όλους τους δημότες της πόλης μας.

Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή στη δημοκρατική και ήσυχη προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας η καταδρομή των ράμπο του κράτους.


Λαϊκή Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης




Το παρόν ψήφισμα να διαβιβασθεί στο Αστ. Τμήμα Ν.Φιλ/φειας και στο Παρ/μα Ασφαλείας Ν.Φιλ/φειας.





Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό  4/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου