.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τι σχεδιάζει η Μητρόπολη στα όρια Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Ιωνίας;

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ μετά του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους κατά τον εορτασμό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως στη Ν. Ιωνία (19.3.2017)

Μαθαίνουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος βάζει κι εκείνη το λιθαράκι της στην κτηματομεσιτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που ξεκινά από το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, περνά απ’ τους χώρους του παλιού γηπέδου της ΑΕΚ και της Μπριτάννια, συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Περισσό και καταλήγει κάπου στα Άνω Πατήσια, αναπτυσσόμενη στα λίγο-πολύ αναξιοποίητα οικόπεδα της Ριζούπολης και του Προμπονά, στα απομεινάρια της Columbia, στα παλιά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που κάποτε έδιναν δουλειά στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στα οικόπεδα ιδιοκτησίας Μελισσανίδη κλπ.

Την Παρασκευή 24/3, στην Επιτροπή Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Νέας Ιωνίας, κατατέθηκε σχέδιο της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας για «αξιοποίηση» του οικοπέδου 7 στρεμμάτων δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού, που μέχρι πρότινος στέγαζε τον καταυλισμό των σεισμοπαθών. Το σχέδιο περιλαμβάνει:


1. Μουσείο Χαμένων Πατρίδων 2.000 τ.μ.
2. Συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων – συνεδρίων 600 τ.μ.
3. Παιδικό Σταθμό 400 τ.μ.
4. Ιερό Ναό 400 τ.μ.
5. Υπόγειο σταθμό 200 αυτοκινήτων 5.000 τ.μ.

Το σχέδιο της Μητρόπολης έχει εκπονήσει η Δέκαθλον ΑΕ των Πέτρου Συναδινού και Χρήστου Κούρτη, που έχει ασχοληθεί σε δεκάδες μεγάλα κτηματομεσιτικά έργα πάσης φύσεως: ολυμπιακά ακίνητα, γήπεδο Καραϊσκάκη, Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, περιοχή Αφάντου Ρόδου κά.

Ο κ. Συναδινός, που στην αρχή της καριέρας του, στη δεκαετία του ’80,  υπήρξε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στην Πάτρα, είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, ενώ στην πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ των «Αθανάτων» για την ελληνική εκπροσώπηση στη πολύφερνη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή πήρε την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου. Διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας σύνταξης και προετοιμασίας των Φακέλων Υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 και του 2004 και Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

O κ. Κούρτης έχει διατελέσει Διευθυντής της Τεχνικής Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ την περίοδο 1990-1992 και Εμπειρογνώμων για τις Επιτροπές Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων 1996 και 2004.

Οι κ. Συναδινός και Κούρτης συμμετείχαν στο «Green Tank», το «οικολογικό» think tank που ιδρύθηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Πανταγιάς, Γιάννης Ρουμπάτης κά.) την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου συζητούσε για την «πράσινη ανάπτυξη».

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου