.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ 1,5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναπλάσεις 1,5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας για το Άλσος

Ένα ακόμη έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας» και προϋπολογισμό 690.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ στο Δήμο μας.  

Ο φάκελος του έργου, που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, αξιολογήθηκε ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις από όλη την Ελλάδα και βαθμολογήθηκε 2ος μεταξύ των 23 συνολικά προτάσεων που εγκρίθηκαν, σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης που δημοσιοποίησε η Υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη».

Το έργο αφορά την κατασκευή δύο παιδικών χαρών και ενός ποδηλατόδρομου καθώς και τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού ολόκληρου του Άλσους με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τον καλύτερο και καταλληλότερο φωτισμό. 

Μαζί με το έργο Ανάπλασης του Άλσους, που αφορά κυρίως νέες φυτεύσεις, αρδευτικά κλπ προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και δημοπρατείται την Πέμπτη 30/3 ολοκληρώνεται η παρέμβαση εξωραϊσμού, αναβάθμισης και εξοπλισμού του Άλσους. 

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση αναψυκτηρίου στο χώρο του παλαιότερου Κενταύρου και την μετατροπή του π. μετεωρολογικού σε κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης.

Το Άλσος είναι το στολίδι και το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας, ένας από τους παλαιότερους, μεγαλύτερους και γνωστότερους χώρους πρασίνου στο κέντρο της μητρόπολης. Ο Δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας φροντίζει συνεχώς για την περιποίηση και την καθαριότητα του Άλσους και με τα νέα έργα που ξεκινά φιλοδοξεί να τον αναβαθμίσει σε ένα ζωντανό καταπράσινο χώρο ζωής και δραστηριότητας για όλη την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου