.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σπαρτιάτικη διατροφή για του άπορους της Παναγίτσας τα συσσίτια της ΠΑΕ ΑΕΚ – Τους έστησαν 2 ώρες μέχρι να έρθουν για φωτογραφίες οι εκπρόσωποι της ομάδας…




Οι περίπου 80 άποροι που σιτίζονται από τη Παναγίτσα, κλήθηκαν σήμερα να πάρουν το γεύμα τους δυο ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 12μμ.  Η κανονική ώρα είναι 2μμ. Οι δύσμοιροι συμπολίτες προσήλθαν χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτό, γινόταν για τις επικοινωνιακές ανάγκες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πάλι καλά βέβαια που δεν έκαναν καμιά αποκοτιά να τους βγάλουν φωτογραφία να παραλαμβάνουν το γεύμα. Ωστόσο επειδή οι εκπρόσωποι του θεού ήταν ο μεσάζοντας ανάμεσα στη ΠΑΕ ΑΕΚ και τους άπορους, ενώ οι επικοινωνιολόγοι της ποδοσφαιρικής εταιρίας κανονίζουν τα της προβολής, κλήθηκαν 2 ώρες νωρίτερα και παράμειναν ως τις 2μμ για τη περίπτωση που χρειάζονταν να τους χρησιμοποιήσουν με κάποιο τρόπο για ντεκόρ της… φιλεύσπλαχνης ομάδας.


Η δυνατότητα να αντιδράσουν ή τέλος πάντων δυσανασχετήσουν και διαμαρτυρηθούν, όσοι περιμένουν ένα πιάτο φαί  για να επιβιώσουν, είναι βεβαίως εξαιρετικά περιορισμένη. Παρόλα αυτά υπήρξε. Εκείνα που ακούστηκαν μετά την απομάκρυνση από το συσσίτιο σε μεταξύ τους συζητήσεις, έφτασαν ως τα δικά μας αυτιά… Τα επιχειρηματικά συμφέροντα κέρδισαν… εντυπώσεις ανάλογες με εκείνες που έχουν «κερδίσει» από τη βία που με ευθύνη τους έχει κατακλύσει τη πόλη. Η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά, η μπάλα πήρε και την εκκλησία. Η οποία δια του Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, ευχαρίστησε τη ΠΑΕ ΑΕΚ και φωτογραφήθηκε με τους εκπροσώπουςτης.

Στο γνωστό ριάλιτι  που παίζεται αυτές τις μέρες, οι διαγ(κ)ωνιζόμενοι τρώνε πολύ καλύτερα, και πληρώνονται από 500 ως 2.000 ευρώ την εβδομάδα. Δηλαδή από 2.200 ως 8.700 ευρώ το μήνα. Η παραγωγή του τηλεριάλιτι, δεν έχει σκεφτεί για να δυσκολέψουν τη ζωή τους εκεί, να τους ταΐζουν συστηματικά φτηνές τροφές που θα τους καταστήσουν θορυβώδεις κι αεριωθούμενους… Το λέμε αυτό γιατί το μενού της ΠΑΕ ΑΕΚ τις πρώτες 3 από τις 4 ως σήμερα μέρες που παρέχεται, είναι φασόλια και φακές.

Για την ακρίβεια:

Δευτέρα: φασολάδα

Τρίτη: κάτι όπως το περιγράφουν που μοιάζει με νουντλς, εντελώς χάλια στη γεύση

Τετάρτη: φακές

Πέμπτη: φασολάδα

Σημειώνουμε πως το μενού που προσφέρουν τα συσσίτια της Παναγίτσας χαρακτηρίζεται ποιοτικά πολύ καλύτερο, και ως προς τη ποικιλία της τροφής, και ως προς τη ποιότητα της. Για παράδειγμα σήμερα είχε κρέας, το οποίο μας περιέγραψαν ως κοντοσούβλι ή κάτι τέτοιο.

Σημειώνουμε επίσης πως τα συσσίτια της ΠΑΕ ΑΕΚ, δε καλύπτουν κάτι που δε παρέχουν τα έτσι κι αλλιώς προσφερόμενα από τη Παναγίτσα. Δε λείπανε δηλαδή κάποιες μερίδες φαγητού, τις οποίες ήρθε να καλύψει η ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία. Δίνονται παράλληλα με τα γεύματα της εκκλησίας, και είναι φανερό πως αυτό συμβαίνει για καθαρά συγκυριακούς επικοινωνιακούς λόγους της εταιρίας. Τα γεγονότα που συμβαίνουν στη πόλη μας με τα οποία ασχολείται όλη η Ελλάδα, κάπως πρέπει να σκεπαστούν…

Ας ελπίσουμε τώρα που θα το μάθει ο κόσμος τα γεύματα να γίνουν πιο ποιοτικά και να δείξουν το δέοντα σεβασμό σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομικά θέση.

Ας ελπίσουμε η εκκλησία αν μη τι άλλο σεβόμενη τον εαυτό της, κυρίως όμως τους απόρους, να σταματήσει να προμοτάρει  και να καλύπτει ανάγκες Α.Ε.  Η αλήθεια είναι πως δε περιμένουμε πολλά πράγματα, καθώς δηλώσεις υπέρ των επιδιώξεων των επιχειρηματικών συμφερόντων έχουν υπάρξει. Δηλώσεις όμως που να υπερασπίζονται το ποίμνιο της, ή τους αιρετούς και άλλους πολίτες ή συλλογικότητες που δέρνονται και όχι μόνο, δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει ποτέ! Ούτε να μεσολαβήσει να μη συμβαίνουν, ούτε να τις καταδικάσει.

Εκτός αν ο θεός αγαπάει τα επιχειρηματικά συμφέροντα, κι αυτό είναι μυστικό  που το ξέρουν μόνο οι επί γης εκπρόσωποι του…

3 σχόλια:

  1. μπορεις και πιο χαμηλα καμπουρη και το αποδεικνυεις καθημερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Άγιο όρος σπαρτιατική διατροφή κανουν και εκει ; Σαρακοστή έχουμε μπιφτέκια να πάνε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή