.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Σαν πολιτική «κόζα νόστρα»


«Δέσμευση Φλαμπουράρη: Το αργότερο σε ένα μήνα θα περάσει η τροπολογία για την ΑΕΚ! - Αποκάλυψη του υπουργού επικρατείας στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία - Η φημολογούμενη λύση του τελευταίου προβλήματος της ΑΕΚ πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας πήρε πλέον και επίσημη μορφή. Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή το ποδοσφαιρικό τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία και εκεί δίνει το παρών ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός που ως γνωστόν έχει παίξει θετικό ρόλο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδό της στον ιερό χώρο της δεσμεύτηκε ενώπιον των παλαιμάχων της ΑΕΚ και όλων των παρευρισκομένων πως το αργότερα σε ένα μήνα από σήμερα θα λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με την υψομετρική μελέτη και την άρνηση του δήμου Φιλαδέλφειας να υπογράψει μέσω της Βουλής της Ελλήνων. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε: Το αργότερο σε ένα μήνα θα έχει λυθεί το πρόβλημα της ΑΕΚ. Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων. Η ΑΕΚ δικαιούται γήπεδο στη Φιλαδέλφεια και θα το χτίσει!».


Μεταφέρουμε την είδηση όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στη ναυαρχίδα των διαδικτυακών Μέσων του «συστήματος Μελισσανίδη». Ο υπουργός Επικρατείας, μέντορας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Τσίπρα, πήγε σ' έναν ασήμαντο ποδοσφαιρικό αγώνα, για να λειτουργήσει σαν προπαγανδιστής του Μελισσανίδη, επικυρώνοντας με την παρουσία του και το «ανεπίσημο» ψου-ψου του όλα όσα ο συγκεκριμένος καπιταλιστής υποστηρίζει και κάνει το τελευταίο διάστημα.

Υποστηρίζει πως είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει να χτίζει το γήπεδό του στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως τον εμποδίζει ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που διέταξε τις υπηρεσίες του Δήμου να μην δώσουν την έγκριση της μελέτης υψομέτρων, που είναι το τελευταίο χαρτί που απομένει για να βγει η άδεια. Και δεν περιορίστηκε μόνο στις καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής, αλλά ξαμόλυσε και πάλι τη γνωστή δράκα των χούλιγκαν-μπράβων, οι οποίοι ασχημονούν στην πόλη, δέρνουν όποιον εκφέρει αντίθετη φωνή (ακόμα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου), αποκλείουν πολιτικούς χώρους (Κατάληψη Στρούγκα και Λαϊκή Συνέλευση) και γενικά προσπαθούν να σκορπίσουν τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής, υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας και σε ορισμένες περιπτώσεις σε ανοιχτή συνεργασία μαζί της, όπως έγινε την Πέμπτη 16 Μάρτη, όταν τα ΜΑΤ απαγόρευσαν σε διαδήλωση αλληλεγγύης στη Στρούγκα να μπει στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ την ίδια ώρα επέτρεπε στο τραμπουκαριό να αλωνίζει στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, ασχημονώντας, βρίζοντας, απειλώντας, ακόμα και ξυλοκοπώντας.

Με την παρουσία του και με τη δήλωσή του ο Φλαμπουράρης ήρθε να δικαιώσει όλη αυτή τη μαφιόζικη δράση. Εχετε δίκιο και η κυβέρνηση γρήγορα θα σας δικαιώσει, είναι το μήνυμα που έστειλε. Ο ίδιος (όπως και ο Μελισσανίδης) ξέρει πολύ καλά ότι η έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της οικογένειας Μελισσανίδη δεν κολλάει στη μελέτη υψομέτρων, που πρέπει να εγκρίνει γνωμοδοτικά ο Δήμος, αλλά στο «χοντρό» ζήτημα του ιδιοκτησιακού. Η εταιρία του Μελισσανίδη δεν μπορεί να πάρει το οικόπεδο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, όπως πολλές φορές έχουμε αποδείξει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ δεν τολμούν να υπογράψουν μια τόσο χοντροκομμένη παρανομία (τηρουμένων των αναλογιών είναι στην ουσία ίδια με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου), πόσο μάλλον όταν αυτό το ζήτημα εκκρεμεί δικαστικά, μετά από αγωγή που έχουν καταθέσει μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Θέλουν, όμως, πρώτον να κατασκευάσουν έναν εχθρό (για να στρέφονται εναντίον του οι ορδές των χούλιγκαν, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον Μελισσανίδη) και, δεύτερον, να κλείσουν με μαφιόζικη δράση το στόμα όποιου διαμαρτύρεται και όποιου απλά υπερασπίζεται τη στοιχειώδη διοικητική νομιμότητα, όπως ο Δήμος.

Αυτή η συμπεριφορά του μεγάρου Μαξίμου και του εκπροσώπου του είναι καθαρά γκεμπελίστικη, φασιστική. Και δε χρειάζεται να αποδείξουμε γιατί. Δεν είναι, όμως, κεραυνός εν αιθρία. Ο Φλαμπουράρης εμφανίζεται κάθε φορά που ο Μελισσανίδης αντιμετωπίζει προβλήματα και τον βοηθά στη διαχείρισή τους. Εμφανίζεται ως ο εγγυητής μιας συμφωνίας που έχει γίνει ανάμεσα στον Μελισσανίδη και την ομάδα Τσίπρα. Κι αυτό λέει πολλά.

Η τελευταία εμφάνισή του ήρθε σε μια στιγμή που η δράση των χούλιγκαν-τραμπούκων δεν απέδωσε τίποτα, εκτός από την οργή του κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας που αισθάνεται καθημερινά την απειλή τους. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να του δώσουν έγκριση της μελέτης υψομέτρων, αν δε θέλουν να παρανομήσουν. Και τη Στρούγκα δεν μπορεί να τη φιμώσει, όσο κι αν τη ζώνουν σε καθημερινή βάση οι τραμπούκοι, όσες απαγορεύσεις διαδηλώσεων κι αν κάνει ο Τόσκας. Το «σύστημα Μελισσανίδη», λοιπόν, όταν είδε ότι η μαφιόζικη δράση των τραμπούκων δημιουργεί ένα ευρύ μέτωπο αποδοκιμασίας της (ακόμα και 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ καθημερινά εκδίδονται ανακοινώσεις και ψηφίσματα από πολιτικές οργανώσεις, δημοτικά συμβούλια και θεσμικούς φορείς), έριξε στην πιάτσα το νέο «γλειφιτζούρι». Χρειαζόμαστε, λένε, μια νομοθετική ρύθμιση που θα μας επιτρέπει να παρακάμψουμε το Δήμο στο ζήτημα της μελέτης υψομέτρων, όμως από την κυβέρνηση μας είπαν να κάνουμε λίγους μήνες υπομονή, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού που θα ψηφιστεί η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

Ο Φλαμπουράρης εμφανίστηκε για να πει ότι δε θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, γιατί η ρύθμιση θα ψηφιστεί τον άλλο μήνα! Η προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε ήταν μια βδομάδα πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήγε στο ΟΑΚΑ, κάθησε δίπλα στον Μελισσανίδη και στην ανάπαυλα του αγώνα είχε διάλογο με οπαδούς, τους οποίους διαβεβαίωσε -σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας- ότι το θέμα «ετελείωσε» και σύντομα θα βγει η άδεια για το γήπεδο. Το Γενάρη του 2016 δεν πήγε ο ίδιος στην κοπή της πίτας των παλαίμαχων, αλλά έστειλε το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου να διαβεβαιώσει ότι «το γήπεδό μας πρέπει να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια και σύντομα θα ξεπεραστούν τα τελευταία ζητήματα για να προχωρήσει».

Τον Φλαμπουράρη κανένας δεν τον θυμάται ως ΑΕΚτζή (όπως π.χ. τον Στρατούλη, τον Πάντζα και άλλους), τον βρίσκουμε όμως την άνοιξη του 2014 να συνοδεύει τον Στρατούλη σε κρυφές συναντήσεις με τον Μελισσανίδη και το επιτελείο του. Ο Στρατούλης ήταν τότε βουλευτής, ο Φλαμπουράρης όχι. Ηταν όμως ο «κονσιλιέρε» του Τσίπρα και μ' αυτή την ιδιότητα συμμετείχε στο παζάρι. Εκλεισαν συμφωνία, την παρουσίασαν στον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, αυτός -σαν έτοιμος από καιρό- την αποδέχτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει μεν το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, θα ψηφίσει όμως τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ! Και ποιος ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της συμφωνίας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή; Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν μέλη της επιτροπής: Στρατούλης, Πάντζας και Αυλωνίτου. Οι υπόλοιποι απλώς έκαναν τουμπεκί.

Τους χάλασαν, όμως, τα σχέδια οι λίγοι εύψυχοι του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Γύρω Περιοχών. Βγήκαν στον αγώνα, δέχτηκαν δολοφονικές επιθέσεις από τους χούλιγκαν-τραμπούκους, όμως δεν έκαναν πίσω. Κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα και -εκτός των άλλων- να αναγκάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τη ρύθμιση. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, καθώς είχε ξεσηκωθεί σάλος και μέσα στις γραμμές του, ακόμα και σε ψηλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι το «σύστημα Μελισσανίδη» δεν έκανε τότε καμιά καταγγελία για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία παρέμενε ισχυρή και -όπως όλα δείχνουν- ο Φλαμπουράρης ήταν ο εγγυητής της, ως εκπρόσωπος του Τσίπρα. Ολ' αυτά περιγράφουν μια δράση που προσιδιάζει σε μαφία.


ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 ΜΑΡΤΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου