.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η επιστολή καταγγελία του Δημάρχου στην ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ

ΠΡΟΣ: 1. Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)
2. Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ)

ΘΕΜΑ: Προβλήματα δεοντολογίας στις αναφορές για το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Κύριοι,
Οι απόψεις, ο ρόλος και οι παρεμβάσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, αντιμετωπίζονται από την συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών, με πρωτοφανή μεροληψία που πολύ συχνά παίρνει τη μορφή απροκάλυπτα επιθετικών, ψευδών και συκοφαντικών αναφορών για το Δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.  




Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς που το τελευταίο διάστημα γνωρίζει νέα κορύφωση, είναι η υποδαύλιση των φαινομένων τραμπουκισμών, προπηλακισμών και ξυλοδαρμών σε βάρος αιρετών,  εργαζομένων ακόμη και πολιτών με αντίθετη άποψη, βανδαλισμών σε δημοτικά κτίρια, σχολεία, δημόσιους χώρους, απειλών σε αιρετούς και σε συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, παρεμπόδισης της λειτουργίας των αιρετών οργάνων και των υπηρεσιών του Δήμου. Πρόκειται για γεγονότα καθημερινά που αποκρύπτονται συστηματικά ή ακόμη χειρότερα διαψεύδονται από τα ΜΜΕ. 
Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είναι μεταξύ άλλων πρόσφατες αναρτήσεις της ιστοσελίδας με την επωνυμία Aek365.gr, υπό την ευθύνη του αθλητικού συντάκτη Κ. Κετσετζόγλου. Στις εικόνες που επισυνάπτω, φαίνεται η αναφορά σε υπό ανέγερση οικία και στη σύνδεση της ιδιοκτήτριας με εμένα, καθώς και ένα μικρό τμήμα από τα σχόλια για το θέμα. Την επόμενη ακριβώς ημέρα, το κτίσμα υπέστη ζημίες και βανδαλισμό από 10 κουκουλοφόρους.  
Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας, για να τηρηθεί έστω και στοιχειωδώς η δημοσιογραφική δεοντολογία για το συγκεκριμένο επεισόδιο και παράλληλα να σταματήσει η αήθης στοχοποίηση και να προστατευθεί η δυνατότητα των πολιτών και της δημοτικής αρχής να εκφέρουν απόψεις και να λειτουργούν ελεύθερα σύμφωνα με τις αρχές προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και όχι των παραγόντων ΠΑΕ και Ανωνύμων Εταιρειών. 
Με τιμή,
Αρης Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας






πηγή: paratiritis-fx.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου