Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βράβευσε το πρόεδρο της Eurobank - Μάλλον δεν έχει ακούσει τίποτα ούτε για κατασχέσεις ούτε για ανακεφαλαιώσεις που πληρώνουν οι πολίτες


Όπως πάντα η εκκλησία χέρι - χέρι με το μεγάλο κεφάλαιο, το βραβεύει, το ευλογεί, το συνεπικουρεί, κι εκείνο ανταποδίδει τη στήριξη του. Μια φορά δεν έχει καταφέρει να ευλογήσει αγώνες εργαζομένων, ούτε καν εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Μια φορά δεν έχει πει ένα καλό λόγο και δεν έχει αξιοποιήσει την επιρροή της για να ενισχύσει δίκαια αιτήματα εργαζομένων. Κι ας είμαστε κράτος που οι κληρικοί πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο, και θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Οι τοκογλύφοι που μας γδέρνουν ζωντανούς, όχι τυχαία ασφαλώς, δεν έχουν απαιτήσει μείωση δαπανών ή απολύσεις κληρικών στα πλαίσια περιστολής των δαπανών του δημοσίου. Ούτε φυσικά σκέφτηκαν κάτι παρόμοιο τα κυρίαρχα κόμματα, που επιτίθενται με μανία στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Το ίδιο ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας. Οι δανειστές γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα ποιοι είναι συνεργάτες τους, για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει για τη χώρα μας... Τη φτωχοποίηση του πληθυσμού της δηλαδή και το πέρασμα της δημόσιας και μικρής ιδιωτικής περιουσίας σε χέρια ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. 


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:


Tιμητική διάκριση στον Πρόεδρο Eurobank Νίκο Καραμούζη απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το μετάλλιο Α’τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, απένειμε στον Προέδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. κ. Νικόλαο Καραμούζη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

Σε ομιλία του, στην διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κύριος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Καραμούζη και στα τάλαντα, όπως είπε, που διαθέτει «τα οποία όχι μόνο δεν έκρυψε αλλά τα αύξησε πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό έργο στο χώρο των επιστημών και της οικονομίας». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αναφέρθηκε εκτενώς στο αθόρυβο κοινωνικό έργο του κ. Καραμούζη και στην στήριξη που προσφέρει στο Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και της «Αποστολής».


«Ο κ. Καραμούζης, κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, κοσμεί τη χώρα διεθνώς και αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για Ελλάδα».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Προέδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. κ. Νικόλαος Καραμούζης αφιέρωσε την διάκριση στη μητέρα του και στα παιδιά του και πρόσθεσε:

«Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή. Η αναγνώριση αυτή, εκπεφρασμένη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επαυξάνει την τιμή αλλά και το αίσθημα ευθύνης όλων μας απέναντι στην κοινωνία και σε κάθε συνάνθρωπο, πολίτη αυτής της χώρας, που η κρίση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και κοινωνική περιθωριοποίηση. Μέσα από τη σημερινή διάκριση, θα ήθελα να καλέσω τόσο την επιχειρηματική κοινότητα όσο και τους πολίτες , να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ουσιαστικής αρωγής, υλικής και ηθικής, των συμπολιτών μας, που πλήττονται και δοκιμάζονται από τις δυσκολίες των καιρών. Η Eurobank επιτελεί το καθήκον της στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης, στοχεύοντας να συνδέσει εμπράκτως την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη, πέρα και πάνω από την υποχρέωση του κράτους και των επίσημων φορέων. Ευχαριστώ, κατέληξε ο κ. Καραμούζης, από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τη σημερινή τιμητική βράβευση και για τη δυνατότητα που μου δίνεται να στείλω ένα μήνυμα προσφοράς ελπίδας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου