.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία»


Από τον Χάρη Ζάβαλο

Γερμανική κρατική εταιρεία που αποκρατικοποιεί ελληνική κρατική περιουσία και συγκεκριμένα 14 αεροδρόμια, δεν έχει λεφτά ούτε για άζαξ για τα τζάμια.

Συγκεκριμένα η εταιρία Fraport με την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου, είναι η «νικήτρια» του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τα οποία ξεπουλήθηκαν πέρυσι.

Μεγαλομέτοχοι της Fraport είναι φορείς του γερμανικού δημοσίου, ήτοι η Περιφέρεια του Έσσε με ποσοστό 31.5%, η κρατική Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η Φρανκφούρτη μέσω του δημόσιου φορέα μεταφορών…


Όπου ο κρατισμός εισχωρεί έτσι και εδώ η Fraport δεν έχει μαντήλι να κλάψει αφού η εταιρεία έχει διαθέσιμα μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ, όπως φαίνεται από τον τελευταίο ισολογισμό της, αλλά μόνο για το εφάπαξ τίμημα της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο απαιτούνται 1,23 δισ. ευρώ.
Παρόλα αυτά με μπροστάρη την επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι “απαραίτητες μεταρρυθμίσεις“, θέλει να αγοράσει με δανεικά στα οποία θα μπει εγγυητής το ελληνικό κράτος, από το οποίο μετά θα αγοράσει τα αεροδρόμια.

Μάλιστα ακούγεται έντονα ότι η Alpha bank, η οποία έχει ήδη ανακεφαλοποιηθεί 3 φορές με χρήματα τα οποία χρεώθηκαν στο ελληνικό χρέος και άρα θα πληρώσουμε εμείς την λυπητερή, θα δανείσει ένα μέρος του κεφαλαίου που χρειάζεται η Fraport προκειμένου να αγοράσει δημόσια περιουσία.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του ξεπουλήματος και συγκεκριμένα τις μέρες της αγοραπωλησίας διαβάσαμε σε ένα αλήστου μνήμης άρθρο γνωστού μνημονιολάγνου site,  ότι στους λουτροκαμπινέδες των αεροδρομίων δεν έχει…… χαρτί υγείας.

Έτσι φτάνουμε στο σημείο όπου οι διάφοροι «επενδυτές» της κακιάς ώρας, θα χρησιμοποιούν ακλόνητα επιχειρήματα όπως «τι τα θέλετε τα λεφτά; Μαζί σας θα τα πάρετε;», «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία» και «δώσε κανα φράγκο μπάρμπα»

Ευτυχώς όμως οι Γερμανοί και λοιποί σκιτζήδες του αεριτζίδικου καπιταλισμού, θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, μπόλικο χαρτί υγείας, τα ψέματα με τα οποία θα αγοράσουν μπιρ παρα όχι μόνο την βαριά βιομηχανία της χώρας, δηλαδή τον τουρισμό, αλλά και το νερό και την ΔΕΗ και τον αέρα που αναπνέουμε και τον Τσακαλώτο να τους παρακαλάει για λίγο έλεος.

Και στην τελική τι σημασία έχει το χρήμα που μόνο δυστυχία φέρνει μπροστά στον έρωτα, στην ποίηση, στο ηλιοβασίλεμα και στην ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ένθετο του Νόστιμον Ήμαρ στον Δρόμο της Αριστεράς, το Σάββατο 11.2.2017

Κάθε Σάββατο κυκλοφορεί στα περίπτερα το έντυπο Νόστιμον Ήμαρ ένθετο στον Δρόμο της Αριστεράς.

πηγή: nostimonimar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου