.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Άρτος, θεάματα και Αγιά Σοφιά


«Άρτο και θεάματα» χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι  ύπατοι για να χειραγωγήσουν τον εξαθλιωμένο λαό χρησιμοποιώντας τις μονομαχίες  και τις θηριομαχίες του Κολοσσαίου. Πολλά άλλαξαν από τότε  αλλά και πάλι ο λιγοστός άρτος και τα πολλά θεάματα αποτελούν τη συγκολλητική ουσία του λούμπεν κεφαλαίου με το λούμπεν προλεταριάτο. Έτσι στον καιρό της κρίσης, των μνημονίων, των  διαψευσμένων ελπίδων και του σκοτεινού μέλλοντος για μια ακόμα φορά, όχι θρησκευτικά αυτή τη φορά, αλλά ποδοσφαιρικά οράματα για την «Αγιά Σοφιά» χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση,  πάντα βέβαια με πολύ βία και κανιβαλισμό.


Το αποκορύφωμα των φαινομένων αυτών με καύσιμο την υποταγή της κυβέρνησης στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου ένας στρατός τραμπούκων του επιχειρηματία - επίδοξου ιδιοκτήτη του γηπέδου τρομοκρατεί και κρατά σε ομηρία μια ολόκληρη πόλη τραμπουκίζοντας και στοχοποιώντας μέλη της δημοτικής αρχής και όποιον άλλο τολμάει να έχει κάποια κριτική για το γήπεδο, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και καταλήψεις,  προκειμένου να πιέσει να προχωρήσουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα βόλευαν τις επιδιώξεις του, ανεξάρτητα αν προβλέπονται ή όχι.  Στην εξέλιξη αυτού του πολέμου λάμπει με την παρουσία της η συνενοχή αστυνομίας και κυβέρνησης ώστε τίποτα να μην εξελιχτεί ενοχλητικά για τον επιχειρηματία στη Ν. Φιλαδέλφεια  αλλά και για άλλους επιχειρηματίες που επιβουλεύονται τους τελευταίους χώρους πρασίνου της Αθήνας  με την συναίνεση του πρωθυπουργού.

Επί χούντας, μπαλίτσα και κλαρίνα επιχειρούσαν να κρατήσουν ένα λαό κοιμισμένο κι ευχαριστημένο, μπαλίτσα και σκυλάδικο το επιχειρούν και σήμερα μετατρέποντας νέους ανθρώπους σε υποχείρια συμφερόντων.

Οι Δημόσιοι χώροι, τα άλση και οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου στους καιρούς του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού και της μεγάλης ληστείας, είναι από τις ελάχιστες ανάσες που έχουν μείνει σε μια χειμαζόμενη κοινωνία. Είναι κοινά αγαθά και όχι εμπορεύματα προς εκποίηση.

Οι αντιστάσεις απέναντι σ’ αυτό το ιδιόμορφο παρακράτος που βλέπουμε να ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες, είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή: diktio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου