.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες ξεμπροστιάζουν τους ανθρώπους του Μελισσανίδη


«Η σημερινή ένταση στην περιοχή, ήρθε σε συνέχεια του αιτήματος της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ να εγκρίνει ο Δήμος την υψομετρική μελέτη του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο, για να την χρησιμοποιήσει για την αδειοδότηση της κατασκευής του γηπέδου.  Στον χώρο αυτό περιλαμβάνεται το συγκοινωνιακό έργο “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια“. Με αυτό θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα εισόδου στο γήπεδο. Αρμόδια για την έγκριση της μελέτης αυτού του έργου είναι η Περιφέρεια. Ομως η Περιφέρεια έχει παραλάβει μόνον την προμελέτη του (από ιδιώτη μελετητή). Οριστική μελέτη του έργου δεν έχει υποβληθεί. Χωρίς την έγκριση οριστικής μελέτης του έργου από την Περιφέρεια, τα υψόμετρα του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο δεν έχουν οριστικά καθοριστεί. Επομένως ο Δήμος δεν μπορεί ούτε γνωμοδοτικά -όπως είναι αρμόδιος- να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη, όπως αιτήθηκε η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ, αφού η οριστική μελέτη του συγκοινωνιακού έργου παραμένει ανύπαρκτη».


Αυτό που δεν έκανε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στο τηλεοπτικό του «debate» με τον πρότζεκτ μάνατζερ του Μελισσανίδη, το κάνει μέσα σε λίγες σειρές ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΣΑΔΑΣ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 29 Μάρτη, με τίτλο «Για τα φαινόμενα εκτροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια». Τι δεν έκανε ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος; Ακουγε τον Ανδριόπουλο να επαναλαμβάνει ότι έχει καταθέσει «πλήρη φάκελο» και δεν τον ξεμπρόστιασε ως ψεύτη. Γιατί μια προμελέτη δεν είναι πλήρης φάκελος. Πλήρης φάκελος είναι μόνο η οριστική μελέτη (που όγια έργα όπως η υπογειοποίηση μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας, συνοδεύεται και από Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων - διαφορετική από την ΜΠΕ του γηπέδου), την οποία ελέγχουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και προωθούν για έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακόμα και υπό το καθεστώς των συνεχών διακοπών και των προκλήσεων από το «αφεντικό» της ιστοσελίδας AEK LIVE, που δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία (για δημοσιογραφική δεοντολογία καλύτερα να μην μιλήσουμε) να απόσχει από αυτή τη συζήτηση, θα μπορούσε ο δήμαρχος να εξηγήσει τουλάχιστον αυτό: ότι οι άνθρωποι του Μελισσανίδη ζητούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να παρανομήσει, γνωμοδοτώντας για μια υψομετρική μελέτη που είναι στον αέρα, αφού δεν υπάρχει οριστική μελέτη για την υπογειοποίηση.

Εν πάση περιπτώσει, η ανακοίνωση του ΣΑΔΑΣ ξεκαθάρισε αυτό το ζήτημα με απλό και κατανοητό ακόμα και στους μη ειδικούς τρόπο. Το ίδιο είχε κάνει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 14 Μάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), που τόνισε: «Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης τους από τους αρμόδιους φορείς είναι η ύπαρξη οριστικής μελέτης αυτού του έργου αρμοδίως εγκεκριμένης, στην οποία να οριστικοποιούνται τα προτεινόμενα υψόμετρα».

Υπερασπιζόμενη τη συνάδελφό τους που προΐσταται της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έγραψε για την εταιρία του Μελισσανίδη: «Στις 09-03-2017 κατετέθη εξώδικο προς τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Φ.Χ. από τη “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ“, στο οποίο την καλεί να εγκρίνει την ελλιπή υψομετρική μελέτη, χωρίς να λάβει υπόψη το υπ’ αριθμ. 3840/21-02-2017 έγγραφο του Δήμου και εμμένοντας πάραυτα στις απόψεις της ότι οι αρχικά υποβληθείσες μελέτες είναι υπερπλήρεις. Απορίας άξιο δε αποτελεί το γεγονός ότι, αντί να προβεί σε συμμόρφωση των τεχνικών παρατηρήσεων της Υπηρεσίας ως επιβάλλεται εκ της ισχύουσας νομοθεσίας, εμμένει με εξώδικους εκβιασμούς ώστε η Υπηρεσία να θεωρήσει μια μη τεχνικά άρτια μελέτη με σωρεία παραλείψεων».

Ο ΣΑΔΑΣ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε όλο το όργιο που εκτυλίσσεται (μιλά για «κακοποιό δράση που επανειλημμένα εκδηλώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια») και αποδίδει ευθύνες σε κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες, σημειώνοντας: «Το άθροισμα τέτοιων συμπεριφορών από μείζονες πολιτειακούς παράγοντες, καλλιεργούν την νοοτροπία του “κράτους εν κράτει“ και ενθαρρύνουν αυτούς που σήμερα πρωτοστατούν στα φαινόμενα εκτροπής»!

Θα περιμέναμε, όμως, από συνδικαλιστικά όργανα μηχανικών να θέσουν και το μείζον ζήτημα της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός έργου και να ζητάει άδεια από τη ΔΑΟΚΑ και υψόμετρα από το Δήμο, ενώ δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως ιδιοκτήτης του έργου. Μηχανικοί είναι και ξέρουν πολύ καλά ότι το ιδιοκτησιακό είναι το κεντρικό ζήτημα σε μια διαδικασία αδειοδότησης. Δεν μπορεί να ασχολούνται υπηρεσίες με κάποιον που δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει, ιδιοκτήτης ενός έργου.

ΥΓ. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΣΑΔΑΣ.

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 1 ΑΠΡΙΛΗ



Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
1.                     ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 14-3-2017
Αρ. Πρωτ.: 7068                                                        
Προς:     Δικέφαλος 1924 – Κατασκευαστική Α.Ε.
               Ολύμπου και Πάτμου
               Μαρούσι Τ.Κ.151 23
               ΤΗΛ. 210 6855850
               ΦΑΞ 210 6855150
Κοιν: 1.   Υπουργό Περιβάλλοντος και  Ενέργειας   
               κ. Σταθάκη
1.     2.   Περιφερειάρχη Αττικής                             κα. Δούρου
2.     3.   Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο           Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος
3.     4.   Πρόεδρο και Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε.
4.     5.   Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
5.     6.   Α΄ βάθμιες Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Θέμα :           Καταγγελία για τα εξώδικα και τις απειλές της συναδέλφου μας στην Τ.Υ. του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος

               Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καταδικάζει το κλίμα πιέσεων και εκφοβισμού που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και ειδικά απέναντι στα μέλη μας, διπλωματούχους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας. Κλίμα που εντείνεται με απανωτά εξώδικα, το τελευταίο των οποίων από την εταιρία σας προς την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και με τη συνεχή και επιθετική παρουσία “αγανακτισμένων οπαδών” στο χώρο του Δήμου.

               Γνωρίζοντας και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τις ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που με απόλυτη πιστότητα εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα (ακολουθεί αναλυτική περιγραφή) σας γνωστοποιούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε συνάδελφοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί μέλη μας, να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα της όποιας διένεξης.

               Σας ενημερώνουμε ότι οι Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι οποιασδήποτε ειδικότητας στα πλαίσια του Υπαλληλικού Κώδικα, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, του Συντάγματος και της Νομοθεσίας, υποχρεούνται να εφαρμόσουν τη σχετική με το αντικείμενο της αρμοδιότητάς τους νομοθεσία " είτε αρέσει είτε όχι " στους εκάστοτε ενδιαφερόμενους.

               Όσον αφορά το ζήτημα έγκρισης των υψομετρικών μελετών που έχουν υποβληθεί από τη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, στις οποίες αναφέρεται το εξώδικο της εταιρίας, πρέπει να διευκρινισθεί ότι πρόκειται:

α) για έγκριση υψομετρικών μελετών των εγκεκριμένων με το άρθρο 42 του Ν.4277/2014 αδιάνοικτων πεζόδρομων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απαιτούμενη έγκριση υψομετρικής μελέτης οδού εντός σχεδίου από το Δ.Σ. του Δήμου «…είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και πρέπει να επικυρώνεται από τον Περιφερειάρχη (πρώην αρμοδιότητα Νομάρχη). Τυχόν Αποφάσεις των Ο.Τ.Α. χωρίς επικύρωση είναι ακυρωτέες»,

β) για τροποποίηση υφιστάμενων υψομέτρων των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Φωκών, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ιωνίας, και Καππαδοκίας, που υπαγορεύονται από την υλοποίηση μείζονος συγκοινωνιακού έργου (υπογειοποίηση οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, κατασκευή εντός των ορίων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης ράμπας εισόδου σε υπόγειο χώρο του γηπέδου, πεζοδρομήσεις κ.λ.π.). Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης τους από τους αρμόδιους φορείς είναι η ύπαρξη οριστικής μελέτης αυτού του έργου αρμοδίως εγκεκριμένης, στην οποία να οριστικοποιούνται τα προτεινόμενα υψόμετρα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να υποβληθεί στο Δήμο από τον επισπεύδοντα πλήρης φάκελος σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που αναφέρονται στο υπ’ αρ. πρωτ. 3840/21-02-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Φ.Χ. και τον «ΟΔΗΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016, Τεύχος 4Α: Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ», παρ. 2.7. Έγκριση τροποποίησης υφιστάμενων υψομετρικών μελετών οδού (Χ7).

Στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία αφού εξετάσει τα ανωτέρω διαβιβάζει το θέμα στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για γνωμοδότηση. Η γνωμοδότηση του Δήμου θα διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Αττικής για να εγκριθεί αρμοδίως.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 17796/17-10-2014 έγγραφο προς τη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και κατόπιν συναντήσεων με τους μελετητές της, είχε επισημάνει και απαντήσει σε σχετικό αίτημα για έγκριση υψομετρικών μελετών των εγκεκριμένων με το άρθρο 42 του Ν.4277/2014 αδιάνοικτων πεζόδρομων, αναλυτικά και τεχνικά τεκμηριωμένα αναφορικά με τις ελλείψεις των υποβληθεισών μελετών.

Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» επανήλθε για το ζήτημα των υψομετρικών μελετών στις 25 Οκτώβρη του 2016, δύο ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό έγγραφο του Δήμου!

Ο Δήμος προέβη σε αλληλογραφία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για σχετικές διευκρινήσεις ενημερώνοντας κάθε φορά και την «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». Κατόπιν αυτών η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 3840/21-02-2017 έγγραφο απάντησε στην αιτούσα, καταγράφοντας όλες τις ελλείψεις και παρατηρήσεις επί των υψομετρικών μελετών και περιγράφοντας αναλυτικά όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος για να μπορεί να μελετηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και στη συνέχεια να διαβιβασθεί για γνωμοδότηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Στις 09-03-2017 κατετέθη εξώδικο προς τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Φ.Χ. από τη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», στο οποίο την καλεί να εγκρίνει την ελλιπή υψομετρική μελέτη που είχε κατατεθεί με το υπ’ αρ. πρωτ. 188/25-10-2016 έγγραφο της (αρ. πρωτ. Δ.Φ.Χ. 20779/25-10-2016), χωρίς να λάβει υπόψη το υπ’ αριθμ. 3840/21-02-2017 έγγραφο του Δήμου και εμμένοντας πάραυτα στις απόψεις της ότι οι αρχικά υποβληθείσες μελέτες είναι υπερπλήρεις.
Απορίας άξιο δε αποτελεί το γεγονός ότι, αντί να προβεί σε συμμόρφωση των τεχνικών παρατηρήσεων της Υπηρεσίας ως επιβάλλεται εκ της ισχύουσας νομοθεσίας, εμμένει με εξώδικους εκβιασμούς ώστε η Υπηρεσία να θεωρήσει μια μη τεχνικά άρτια μελέτη με σωρεία παραλείψεων.

Είναι αυτονόητο και ουδέποτε μέχρι σήμερα η Τεχνική Υπηρεσία επέδειξε διαφορετική αντιμετώπιση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ότι εφόσον οι υψομετρικές μελέτες καταστούν άρτιες τεχνικά και πλήρεις, οφείλει και θα προβεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε :

Να σταματήσετε την μέσω εξώδικων ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου  άσκηση πιέσεων προς τα μέλη μας Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δήμου και να σεβαστείτε τη νομιμότητα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Αθήνα 29 Μαρτίου 2017

Προς  Τον Δήμο Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος
 
Για τα φαινόμενα εκτροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια 

Νέος κύκλος της βίας; 

Ένας νέος κύκλος βίας, με στόχο τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος βρίσκεται σε εξέλιξη. Η σημερινή κακοποιός δράση και οι απειλές δεν στρέφονται μόνον εναντίον της ηγεσίας της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου ή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (που πρόσφατα και δημοσίως προπηλακίστηκε): στρέφονται πλέον και κατά των υπαλλήλων που αρνούνται να παρανομήσουν, απλώς για να διευκολύνουν την ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 1924 Α.Ε.

Των προσφάτων επεισοδίων προηγήθηκε πέρσι ένα διάλειμμα ηρεμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που διευκόλυνε την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να ικανοποιήσουν τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς για το γήπεδο.

Την σημερινή αναζωπύρωση, φαίνεται ότι προκάλεσε ένα τεχνικό, διοικητικό ζήτημα.

Θα αναφερθούμε σε αυτό συνοπτικά, γιατί το γενεσιουργό της εγκληματικής δράσης στη Νέα Φιλαδέλφεια φαίνεται ότι βρίσκεται αλλού.

Ένα τεχνικό ζήτημα; 

Η σημερινή ένταση στην περιοχή, ήρθε σε συνέχεια του αιτήματος της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ να εγκρίνει ο Δήμος την υψομετρική μελέτη του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο, για να την χρησιμοποιήσει για την αδειοδότηση της κατασκευής του γηπέδου.

Στον χώρο αυτό περιλαμβάνεται το συγκοινωνιακό έργο «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια». Με αυτό θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα εισόδου στο γήπεδο.

Αρμόδια για την έγκριση της μελέτης αυτού του έργου είναι η Περιφέρεια. Όμως η Περιφέρεια έχει παραλάβει μόνον την προμελέτη του (από ιδιώτη μελετητή). Οριστική μελέτη του έργου δεν έχει υποβληθεί. Χωρίς την έγκριση οριστικής μελέτης του έργου από την Περιφέρεια, τα υψόμετρα του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο δεν έχουν οριστικά καθοριστεί. Επομένως ο Δήμος δεν μπορεί ούτε γνωμοδοτικά -όπως είναι αρμόδιος- να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη, όπως αιτήθηκε η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ, αφού η οριστική μελέτη του συγκοινωνιακού έργου παραμένει ανύπαρκτη.

Επιμονή και απειλές 

Από το 2014 ο Δήμος έχει κάνει γνωστό στην ΔΙΚΕΦΑΛΟ τις προϋποθέσεις για έγκριση υψομετρικής μελέτης, ανάμεσα στις οποίες η έγκριση από την Περιφέρεια της οριστικής μελέτης για το συγκοινωνιακό έργο που αναφέρθηκε.

Δυο χρόνια μετά (2016) η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ επανήλθεκαι επιμένει να εγκρίνει ο Δήμος τα υψόμετρα του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο, ενώ η οριστική μελέτη του χώρου παραμένει ανύπαρκτη.

Στις 9.3.2017 κατατέθηκε από την ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ απειλητικό εξώδικο προς την Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στην οποία την καλεί να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις παρότι ο Δήμος της έχει επανειλημμένα και γραπτά υποδείξει (από το 2014 όπως είδαμε, έως την 21.2.2017) την νόμιμη οδό και έχει ζητήσει από τους επισπεύδοντες τα στοιχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για αυτή τη στοχοποίηση ακόμα και τεχνικών δημοτικών υπαλλήλων της Νέας Φιλαδέλφειας, εκτενώς αναφέρεται σε καταγγελία της η Ένωση Μηχανικών Δημοσίου Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, την οποία προσυπογράφουμε.

Ανακολουθίες της Περιφέρειας 

Την 15.11.2016, η Περιφέρεια πληροφορεί τον Δήμο ότι τα υψόμετρα της ταπεινωμένης οδού καθορίζονται με την προμελέτη που έχει παραλάβει. Αντίθετα, την 19.10.2016, είχε ενημερώσει τον Δήμο ότι «ενδέχεται [...] να υπάρξουν [...] τροποποιήσεις ειδικά ως προς τα υψόμετρα της ταπεινωμένης οδού» κατά την έγκριση (από την Περιφέρεια) της οριστικής τους μελέτης. Παρόλα αυτά, ενημερώνει ταυτόχρονα ότι η έκδοση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο προηγείται της έγκρισης αυτών των οριστικών υψομέτρων!

Το γήπεδο και ο Φούρνος του Χότζα.

Η μέθοδος κατασκευής στην οποία παραπέμπουν η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ και η Περιφέρεια είναι αυτή που έχει επιτυχώς εφαρμοστεί στον Φούρνο του Χότζα. Μόνο που εδώ, Φούρνος του Χότζα γίνεται η Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς επιμένουν να εκδοθεί πρώτα η άδεια του γηπέδου και μετά να προσαρμοστεί η Φιλαδέλφεια σε αυτό (αντί για το αντίθετο, όπως γενικά συμβαίνει κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών).

Ας εκπλησσόμαστε όμως, γιατί κάτι ανάλογο έγινε και με τη προσαρμογή ολόκληρου Νόμου με την προαποφασισμένη μορφή και μέγεθος του γηπέδου: με την νομοθέτηση του 2014, ο δημόσιος χώρος που το περιβάλλει προσαρμόστηκε σε αυτό. Προβλέφθηκαν έργα διαμόρφωσης των περιμετρικών οδών και πεζοδρόμων του γηπέδου και το ρυμοτομικό σχέδιο τροποποιήθηκε, καθ’ υπαγόρευση της μορφής και του μεγέθους του γηπέδου (αντί να συμβεί το αντίθετο).

Ευθύνες της Πολιτείας. 

Όμως η κακοποιός δράση που επανειλημμένα εκδηλώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί φαινόμενο που προφανώς υπερβαίνει τις πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές, αθλητικές, διοικητικές και αυτοδιοικητικές διαστάσεις της κατασκευής του γηπέδου.

Το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ έχει ήδη αναφερθεί (27.6.16) στις υπεκφυγές της Περιφέρειας και στην εθελοτυφλία του ΥΠΕΝ, προκειμένου να συναινέσουν και να συνδράμουν, διοικητικά και οικονομικά στις επιθυμίες της ΠΑΕ.

Πιο πάνω αναφερθήκαμε στην νομοθετική προσαρμογή το 2014, του ρυμοτομικού σχεδίου της Φιλαδέλφειας στα σχέδια της ΠΑΕ αντί για το αντίστροφο.
Σε αυτά συναθροίζονται:

Η ανακοίνωση του προέδρου της σημερινής Βουλής (κ. Κακλαμάνη) που (16.3.17), συμβάλλει στην στοχοποίηση του Δήμου, ενώ προφανώς δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της καθυστέρησης στην αδειοδότηση του γηπέδου: δεν έχει καν φροντίσει να πληροφορηθεί ότι ο Δήμος ΔΕΝ έχει κάνει αποδεκτή την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την συγκεκριμένη μορφή και το μέγεθός του.

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούν με εντυπωσιακή «ψυχραιμία», από το 2014 έως σήμερα, αιματηρά επεισόδια, προπηλακισμούς, χρόνιες απειλές κατά προσώπων και θεσμών, διάλυση ή ακύρωση Δημοτικών Συμβουλίων υπό την πίεση δήθεν φιλάθλων και παράπλευρη φασίζουσα δράση κατά του τοπικού χώρου και της κοινωνίας της Νέας Φιλαδέλφειας...

Το άθροισμα τέτοιων συμπεριφορών από μείζονες πολιτειακούς παράγοντες, καλλιεργούν την νοοτροπία του «κράτους εν κράτει» και ενθαρρύνουν αυτούς που σήμερα πρωτοστατούν στα φαινόμενα εκτροπής. 

Αγώνας για τα κοινωνικά αγαθά, αγώνας για την πόλη. 

Απέναντι στα φαινόμενα εκτροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, συντάσσεται με αυτούς που προτάσσουν και αγωνίζονται για την ανάπτυξη του αθλητισμού και την κατασκευή ενός γηπέδου εναρμονισμένου με την προστασία της ποιότητας της ζωής στην πόλη και με την διατήρηση των πολιτιστικών της αγαθών.

Στον αγώνα αυτό, οι εργαζόμενοι και η δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι μόνοι! 

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου