.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

16 Απρίλη στην Τουρκία πραγματοποιείται δημοψήφισμα για αλλαγή του πολιτεύματος

Οι λαοί της Τουρκίας, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενοι, γυναίκες, νεολαία πληρώνοντας βαρύ τίμημα λένε ΟΧΙ σ' αυτή την πορεία του καθεστώτος της Άγκυρας.
Το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν σε συνεργασία με τους Γκρίζους Λύκους αποφάσισε δημοψήφισμα για να εξασφαλίσει ένα φασιστικό σουλτανικό καθεστώς. Εδώ και 14 χρόνια το κόμμα του Ερντογάν βρίσκεται στην κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό στην κοινή γνώμη σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δεκάδες κουρδικές πόλεις βομβαρδίστηκαν, χιλιάδες κόσμου δολοφονήθηκε, όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα καταργήθηκαν, τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης απαγορεύτηκαν, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, συγγραφείς, εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κουρδικού λαού, βουλευτές, δήμαρχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κ.α. οδηγήθηκαν στις φυλακές και ακόμα και αυτή την ώρα σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι σε εξέλιξη τεράστιες αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο σκοπός είναι φανερός. Πρώτα απ' όλα θέλουν να υλοποιήσουν μία επεκτατική πολιτική η οποία σημαίνει απειλές και πολέμους ενάντια στις γειτονικές χώρες και τους λαούς αλλά και τη συντριβή του δίκαιου αγώνα του κουρδικού λαού και όλων των καταπιεσμένων που απαιτούν ίσα δικαιώματα, ελευθερία και δημοκρατία. Εδώ και χρόνια στο Κουρδιστάν υλοποιούν ένα σχέδιο γενοκτονίας. Οι κυρίαρχες τάξεις της Τουρκίας θέλουν να ισχυροποιηθούν όσο ποτέ και να χτίσουν ένα φασιστικό καθεστώς. Το δημοψήφισμα γίνεται γι' αυτό το λόνο.
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή επεμβαίνει στα εσωτερικά των γειτονικών χωρών, διεξάγει πόλεμο στη Συρία με κύριο στόχο τον κουρδικό λαό, διατηρεί στρατό στο Ιράκ, αμφισβητεί τις εδαφικές ακεραιότητες των γειτονικών χωρών και διεθνείς συμφωνίες. Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, η επιθετική τάση στο Αιγαίο, δείχνουν πόσο επικίνδυνο θα είναι στην περιοχή ένα ενδεχόμενο σουλτανικό καθεστώς.
Οι λαοί της Τουρκίας, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενοι, γυναίκες, νεολαία πληρώνοντας βαρύ τίμημα λένε ΟΧΙ σ' αυτή την πορεία του καθεστώτος της Άγκυρας. Καθημερινά βρίσκονται στο δρόμο, υψώνουν τη φωνή τους για δημοκρατία, ελευθερία και ίσα δικαιώματα αλλά και απλώνουν τα αδελφικά τους χέρια στους γειτονικούς λαούς.
Καλούμε όσους και όσες έχουν δικαίωμα ψήφου να πάνε στα τουρκικά προξενεία και ψηφίσουν ΟΧΙ. Η ψήφος σας έχει πολύ μεγάλη αξία, δυναμική αλληλεγγύη και συμπαράσταση.
Ο αγώνας μας χρειάζεται την υποστήριξή σας
Πρωτοβουλία αγωνιστών του ΟΧΙ στην Ελλάδα

πηγή: kommon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου