.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ξανά στα «μαχαίρια» Ολυμπιακός - ΑΕΚ λόγω... Μελισσανίδη!


Οι τελευταίες εξελίξεις έκαναν τους Πειραιώτες να «πανηγυρίζουν», ενώ μετά το τέλος του ΔΣ της Λίγκας, ο Γιάννης Βρέντζος άφησε νέες αιχμές για την Ένωση.

Την ικανοποίησή του πως το ιδιοκτησιακό θέμα των ομάδων τέθηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Γιάννης Βρέντζος, πετώντας όμως και... μπηχτές για την ΑΕΚ.

«Σημασία έχει ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ομάδων και για να υπάρχουν ακόμα και ποινές αποβολής ομάδων και σε περιπτώσεις κόνφλικτ (σσ. δηλαδή συγκρούσεων συμφερόντων) όπως η περίπτωση της ΑΕΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.


Ουσιαστικά, στο Λιμάνι αναφέρονται στο θέμα που τονίζουν εδώ και πολύ καιρό, στο ότι απουσιάζει το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη από την επίσημη σύσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη σχέση του με την εταιρεία στοιχήματος.

Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις συγκεκριμένες θέσεις-προτάσεις για την βελτίωση του πρωταθλήματος και αυτές ήταν:

1) Αυστηροποίηση του Νόμου, του κανονισμού της ΕΠΟ, περί συμμετοχής σε ΠΑΕ και έλεγχο στην μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ.

2) Από του χρόνου κιόλας το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και Play off 1-6 με τους βαθμούς που ήδη έχουν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

3) Το προεδρείο της Λίγκας ενημέρωσε ότι ο Υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα παρέμβει για το προφανές ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ

4) Θέμα στην αναδιανομή σε ότι αφορά στην εμπορικότητα των τεσσάρων μεγάλων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά και ειδικά στην πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού αυτή πέρασε ομόφωνα. Οπερ σημαίνει πως πρέπει ν' αποκλειστούν από τις ομάδες:

α) πρόσωπα που έχουν σχέση με στοιχηματικές και δημιουργούν προφανές ασυμβίβαστο

β) περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας

γ) εικονική μετοχική σύνθεση στις ΠΑΕ.

Μάλιστα όλα τα παραπάνω ήταν ο όρος του Ολυμπιακού για να δεχτεί την αναδιανομή και όποια ομάδα εμπλέκεται με κάτι από τα παραπάνω θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου