.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Παγώνουν την κατασκευή των γηπέδων οι τράπεζες

 
Τραπεζικές και κατασκευαστικές εταιρίες φοβούνται πως οι δήθεν επενδυτές... θα τους αφήσουν φέσια...
 
Μόνο οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ και η περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου σπαταλάνε το δημόσιο χρήμα για ενίσχυση της πλουτοκρατίας και δίνουν αβέρτα υποσχέσεις στους οπαδούς για ψηφοθηρία...
 
 
Οι οπαδοί των επιχειρηματικών συμφερόντων όπως δε πήγαν γιατί δε τους είπαν να πάνε στη Περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου, και τα υπουργεία του Α. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ, έτσι δε θα πάνε και στις τράπεζες και τις κατασκευαστικές των αφεντικών, όχι για κατάληψη αλλά ούτε καν για διαμαρτυρία...



Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το insider.gr:

Παγώνουν την κατασκευή των γηπέδων οι τράπεζες



Φρένο στην χρηματοδότηση των γηπέδων στην Αθήνα βάζουν οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον τραπεζικό αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο λόγος είναι ότι, όπως εξηγούν στο insider.gr παράγοντες της τραπεζικής και κατασκευαστικής αγοράς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θεωρούν ότι πλέον τα γήπεδα δεν φέρνουν έσοδα, καθώς σπάνια μπορούν να γεμίζουν. Παράλληλα, σχεδόν μηδενικές είναι και οι πωλήσεις που σημειώνουν οι εμπορικοί χώροι εντός των γηπέδων, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου ελάχιστοι είναι πλέον τα καταστήματα που λειτουργούν.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί τον έντονο προβληματισμό, καθώς στην χώρα μας σχεδιάζεται η κατασκευή των γηπέδων τόσο της ΑΕΚ όσο και του Παναθηναϊκού.

Και τα δυο γήπεδα για να κατασκευαστούν χρειάζονται τραπεζική χρηματοδότηση, ωστόσο αυτό δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την στιγμή που οι τράπεζες δεν εξασφαλίζονται για την τοποθέτηση των χρημάτων τους, όπως υποστηρίζουν.

Επίσης άνθρωποι τόσο του τραπεζικού όσο και του κατασκευαστικού κλάδου ανέφεραν στο insider.gr ότι -σε αυτή τη συγκυρία- τα γήπεδα των 30.000 ή 40.000 θέσεων στην χώρα μας είναι αδύνατον να γεμίσουν, λόγω και της οικονομικών συνθηκών. Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την απόσβεση της επένδυσης.

Έτσι, ενώ θα «έβλεπαν» τη χρηματοδότηση ενός γηπέδους της τάξης των 15.000 με 18.000 θέσεων, πολύ δύσκολα θα ενέκριναν τη χρηματοδότηση ενός επενδυτικού σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία γηπέδων 30.000 ή 35.000 θέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου