.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η Α.Ε.Κ. ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ (ΠΩΣ Η Α.Ε.Κ. ΕΔΩΣΕ Η ΙΔΙΑ ΤΑ «ΟΠΛΑ» ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ)




Είναι ζήτημα που θ’ απασχολήσει τον ιστορικό που θα γράψει για την ποδοσφαιρική «Αγιά Σοφιά» αν έχει γίνει κάτι σωστό από την πλευρά του ενδιαφερόμενου να την χτίσει. Εκτός της διαχείρισης του όλου ζητήματος έχουν γίνει πολύ σημαντικά λάθη. Λάθη που σχετίζονται με ζητήματα για τα οποία κάποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα. Αν (και όταν) εξετάσει κάποιος ήρεμα τα πράγματα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η «Αχίλλειος πτέρνα» του έργου είναι ο συντονιστής του, δηλαδή ο project manager Ανδριόπουλος.

Ο οποίος Ανδριόπουλος από την πλευρά του κάνει αυτό που ξέρει. Στήνει άλλο ένα «Καραϊσκάκη», άλλη μια AEL FC ARENA και τίποτα παραπάνω. Αυτό όμως είναι τελείως λάθος, αφού το γήπεδο της Α.Ε.Κ. έχει άλλο νομικό υπόβαθρο και συνεπώς άλλα χαρακτηριστικά. Έτσι δεν είναι παράξενο που το project έχει βαλτώσει και ο Μελισσανίδης (αν όντως σκοπεύει να το χτίσει) έχει εγκλωβιστεί σ’ αδιέξοδο.
 
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε τον λόγο για τον οποίο η Α.Ε.Κ. θα χάσει παμψηφεί στο ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει δύο κάτοικοι ζητώντας την ακύρωση της Μ.Π.Ε. του γηπέδου. Η «πλάκα» είναι πως ο λόγος για τον οποίο θα χάσει η Α.Ε.Κ. έχει εδώ και καιρό γραφτεί από κάποιους «πουθενάδες» κατά την διάρκεια της σχετικής διαβούλευσης.

Τότε εκείνοι οι «πουθενάδες» έγραφαν ότι για την «Αγιά Σοφιά» δεν έπρεπε να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) καθώς δεν είναι ένα απλό έργο, αλλά έπρεπε να συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.). Φυσικά τότε η «επίσημη Α.Ε.Κ.» δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα και συνέχισε στον δρόμο που ήδη είχε χαράξει, αποδεικνύοντας ότι προτιμά την φθηνότερη από τις δύο επιλογές που αφορούν στην Περιβαλλοντική Αδειοδότηση. Το ίδιο κόστος έχει η «απλή» Μ.Π.Ε. με την Σ.Μ.Π.Ε.;

Όταν εκδικάστηκε η υπόθεση στο ΣτΕ ο Πρόεδρος έκανε στους μάρτυρες της «επίσημης Α.Ε.Κ.» τις ίδιες δύο ερωτήσεις:

  • Έχει ενταχθεί το γήπεδο στο Ρυθμιστικό Σχέδιο;
  • Έχει συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αγιά Σοφιά»;
Και οι δύο μάρτυρες απάντησαν αρνητικά και στις δύο ερωτήσεις.

Είναι προφανές ότι το πιο δυνατό σημείο της προσφυγής των δύο κατοίκων (εκτός της ένταξης του γηπέδου στο Ρυθμιστικό Σχέδιο) ήταν ότι για την «Αγιά Σοφιά» θα έπρεπε να συνταχθεί Σ.Μ.Π.Ε. και όχι μια απλή Μ.Π.Ε. Αυτά ήταν άλλωστε που ρώτησε ο Πρόεδρος τους μάρτυρες της Α.Ε.Κ. Τίποτα άλλο.

Μετά τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι στην Α.Ε.Κ. δεν μπορούν (και δεν περιμένουν) θετική γι’ αυτούς απόφαση από το ΣτΕ. Το μόνο που μπορούν να κάνουν (και ενδέχεται ήδη να κάνουν) είναι να χρησιμοποιούν όσες διασυνδέσεις έχουν για να καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης όσο γίνεται περισσότερο. Από κει και πέρα ενδιαφέρον έχει να δούμε την «μιντιακή» διαχείριση της απόφασης όταν αυτή θα εκδοθεί. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μας έχουν πρήξει με την καθημερινή (ούτε προσευχή να ήταν) της επίκλησης των δύο απορριπτικών αποφάσεων του ΣτΕ στις προσφυγές του Δημαρχούκου και των «17».

Αυτό που πρέπει να σας μείνει -αγαπητοί μας αναγνώστες- είναι ότι σύντομα (πόσο δεν το γνωρίζουμε) η «Αγιά Σοφιά» ΔΕΝ θα έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κάτι που σημαίνει ότι από άποψη Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης το project είναι «στον αέρα». Επιπλέον καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι Μ.Π.Ε. πρέπει να συνταχθεί και για την διπλή υπογειοποίηση, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα (εδώ ούτε Οριστική Μελέτη δεν έχει γίνει). Παρ’ όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για προεκλογική Οικοδομική Άδεια πολύ σύντομα (και πάντως πριν την προκήρυξη των εκλογών).

Αυτά για την ώρα. Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν και άλλα σημαντικά κείμενα για το project της «Αγιά Σοφιάς».

23 Μάρτη 2017
παρατηρητήριο

πηγή: aek watch

2 σχόλια: