.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Madwalk 2017: Δίπλα στους μετανάστες η γκλαμουριά με σως φιλανθρωπίας

Μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα χωρίζουν τον καταυλισμό των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο Ελληνικό από το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας όπου ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής διοργανώνει το φετινό Madwalk.
Έτσι, θα βρεθούν σχεδόν δίπλα -αλλά στην πραγματικότητα παντελώς απέναντι- δυο εκ μακρών αντίθετοι κόσμοι.
Από τη μια ο κόσμος της γκλαμουριάς και της αστραφτερής χλιδής. Ο  απομακρυσμένος από τη βάρβαρη καθημερινότητα της κοινωνίας σάπιος κόσμος της μόδας και της μουσικής βιομηχανίας. Μια συγχορδία επιχειρηματιών και ατζέντηδων της showbiz και της νύχτας, και ειδώλων της μόδας και της μουσικής βιομηχανίας, που θα καταφθάσουν με τα γιγαντιαία τους, με φιμέ τζάμια τζιπ. Μια ολόκληρη παρακμή, αλλά και επιβίωση του ελληνικού lifestyle στα χρόνια της κρίσης. Πάνω και γύρω από μια φαντασμαγορικά στημένη σκηνή.
Κι από την άλλη, γύρω στους 1.300 μετανάστες που ζουν σε οικτρές συνθήκες, δίχως τα στοιχειώδη, αντιμέτωποι επανειλημμένα  με την πλήρη εξαθλίωση. Κατατρεγμένοι από τους γενέθλιους τόπους τους, εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, αντιμέτωποι με ένα αγωνιώδες γι’ αυτούς μέλλον που εξακολουθεί να παραμένει κάτι παραπάνω από χλομό.
Φυσικά, έναν επιχειρηματία σαν τον Ανδρέα Κουρή ποσώς τον ενδιαφέρει το κοινωνικό τοπίο της περιοχής που πήγε να στήσει το γκλαμουράτο του σόου, μιας και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι για τα αφεντικά … μπροστά στα κέρδη τι είναι ο πόνος!
Έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια βασικό κριτήριο για την επιλογή των σημείων  διοργάνωσης των σόου του Ανδρέα Κουρή αποτελεί η δυσχέρεια της άμεσης πρόσβασης των απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis, προκειμένου να αποφύγει τις αρνητικές για το προφίλ του διαδηλώσεις μας. Επιχειρώντας να τις κρατήσει μακριά από τα περίφημα «φώτα της δημοσιότητας» που, κατά τα λοιπά, του παρέχουν πλήρη κάλυψη  και προβολή.
Άλλωστε, ο Ανδρέας Κουρής, όπως και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες, φροντίζει να ξεπλένει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, (αλλά και τα χέρια του από την ανήθικη συμπεριφορά που έχει επιδείξει απέναντι σε εργαζόμενους όπως εμείς) με τη μέθοδο της φιλανθρωπίας. Όπως είχε κάνει το 2013, όταν παρουσιαστές και στελέχη του καναλιού MAD, της επιχειρηματικής ναυαρχίδας του δηλαδή. έτρεξαν με την ομάδα της γνωστής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Τρέχουμε μαζί για τον πόνο του άλλου»!
Αλλά και στο φετινό Madwalk, η φιλανθρωπία ξεχειλίζει (και η υποκρισία περισσεύει), καθώς στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί φιλανθρωπική δράση που στηρίζεται από μεγάλη εταιρεία ένδυσης και που είναι αφιερωμένη στους σκοπούς συλλόγου της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η φιλανθρωπική σκόνη που θα σηκωθεί από το φετινό Madwalk θα σκεπάσει και τον γειτονικό καταυλισμό των μεταναστών στο Ελληνικό, αλλά μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι πέφτει βαριά πάνω στα δικά μας κεφάλια. Και ξέρουμε καλά που αποσκοπούν οι φιλανθρωπίες από επιχειρηματίες σαν τον Ανδρέα Κουρή που, πέντε χρόνια μετά, εξακολουθεί να μας οφείλει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας που παρακράτησε παράνομα, δίχως να μας έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα 600 χιλιάδες που μας χρωστάει.
Πέντε χρόνια μετά, με τεράστιες οφειλές προς όλες τις κατευθύνσεις (εργαζόμενους ασφαλιστικά Ταμεία και πιστωτές) ο Ανδρέας Κουρής εξακολουθεί να τα κονομάει από τις παλιές επιχειρηματικές του δραστηριότητες, προχωράει σε νέες μπίζνες έχοντας ανοίξει νέες εταιρείες και έχοντας (στην κυριολεξία) «αλλάξει τα φώτα» στις παλιές, διασκεδάζει με πανάκριβα extreme sports και απολαμβάνει μια άπλετη, γενικότερη ασυλία που ελάχιστοι πολίτες σε αυτή τη χώρα μπορούν να διανοηθούν ότι θα μπορούσαν να έχουν. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς για οφειλές λίγων χιλιάδων -και όχι εκατομμυρίων- ευρώ.
Φιλάνθρωπε Ανδρέα Κουρή δεν θα σε ξεχάσουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση
Συνέλευση απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis
πηγή: ergazomenoimetropolis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου