.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αθλιότητες στη Φιλαδέλφεια στην επέτειο της 25ης Μαρτίου


Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος προειδοποίησε με διακοπή της παρέλασης, εάν δεν ενισχύονταν οι αστυνομικές δυνάμεις | EUROKINISSI

Με ένα εκφοβιστικό μαρτύριο για τα μέλη της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαληδόνας μπορούν να συγκριθούν οι μεσημεριανές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο κάτω από ένα κλίμα αντίστοιχο αυτού που έχει διαμορφωθεί στην πόλη -η οποία παραμένει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης πολιορκίας από χουλιγκάνους, με αφορμή το θέμα του γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ»- αλλά και με απειλές, βρισιές ακόμα και ροχάλες κατά αιρετών.

Μια ομάδα 20-30 ατόμων, κρατώντας μια μεγάλη σημαία της ΑΕΚ, είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως πριν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων. Η «υποδοχή» του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των φορέων της πόλης, έγινε μέσα σε γιουχαΐσματα και υβριστικά συνθήματα. Σύμφωνα με μάρτυρες, από τα πρώτα αυτά περιστατικά φάνηκε η δυσφορία του κόσμου που βρέθηκε στις εκδηλώσεις.


Οι βρισιές και οι απειλές, σύμφωνα με μέλη της δημοτικής αρχής, συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των τελετών. Χυδαία υβριστικά συνθήματα άκουσε ο δήμαρχος κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις, ενώ οι απειλές συνεχίστηκαν όταν η αντιπροσωπεία του δήμου ξεκίνησε να κατευθύνεται προς την κεντρική πλατεία Πατριάρχου πριν την έναρξη της παρέλασης. Τότε οι αρετοί «πολιορκήθηκαν» από την ομάδα των ατόμων. Όπως μας περιέγραψε άνθρωπος που ήταν παρών, μια διαδρομή περίπου 500 μέτρων έγινε σε 30 λεπτά.

Ο δήμαρχος προειδοποίησε με διακοπή της παρέλασης, εάν δεν ενισχύονταν οι αστυνομικές δυνάμεις που εκείνη την ώρα αριθμούσαν 20 άντρες. Ως αποτέλεσμα στο σημείο έφτασε μια διμοιρία ΥΜΕΤ.

Από όσα περιέγραψαν μέλη της δημοτικής αρχής στην «Εφ.Συν.», ξεχωρίζει η μαρτυρία ότι τα άτομα που συγκεντρώθηκαν ακολουθούσαν επί πολλή ώρα μέσα στα στενά της της Φιλαδέλφειας, τον δήμαρχο, αιρετούς της πλειοψηφίας, αλλά και πολλούς πολίτες.

Δεν έγινε καμία προσαγωγή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με αιρετούς, στην πόλη έχει όχι μόνο αυξηθεί η αγανάκτηση απέναντι στα συγκεκριμένα φαινόμενα, αλλά έχει ενταθεί και η συζήτηση για την ανοχή της Πολιτείας.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου