.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Όχι στον εμφύλιο εντός του κινήματος. Καμία ανοχή σε πρακτικές βίας προς του αγωνιστές του κινήματος

 

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση σχετικά με τις επιθέσεις και ξυλοδαρμούς της ΚΝΕ εναντίον φοιτητών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς


Συμπαράταξη μάχης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου


Καταδικάζουμε απερίφραστα τις οργανωμένες βίαιες επιθέσεις που εξαπέλυσε στις 23/3/2017 η ΚΝΕ από κοινού με εξωφοιτητικούς συντρόφους τους, εναντίον φοιτητών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε μια σειρά από σχολές. Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών φοιτητών που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία του Φοιτητικού Κινήματος των τελευταίων χρόνων. «Βασίστηκαν» πάνω σε ασύστολα ψεύδη και λασπολογίες σχετικά με την κοινή μαθητική και φοιτητική κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας στις 22/3, όπου από κοινού διαδήλωσαν φοιτητές, μαθητές, μέλη της ΚΝΕ και οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Γεγονός πριν απ’ όλα ενοχλητικό για τα κυβερνητικά και ευρωενωσιακά σχέδια για την παιδεία. 

Οι σχεδόν ταυτόχρονες τραμπουκικού τύπου επιθέσεις εναντίον της ΕΑΑΚ, που εκτυλίχτηκαν στην Ιατρική, στο Φυσικό και στο ΕΜΠ, αποδεικνύουν έλλειψη πολιτικού πολιτισμού για την αντιμετώπιση των διαφορετικών απόψεων και το σοβαρό πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει υποπέσει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, καθώς η πολιτική τους πρόταση αδυνατεί να αναμετρηθεί με τα σοβαρά ερωτήματα της κοινωνίας, να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές και καταλήγει σε κινήσεις ανέξοδης πολιτικής διαμαρτυρίας, αντί να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στο αναγκαίο μαζικό και ενωτικό κίνημα ανατροπής. 

Η ΚΝΕ σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να συσπειρώσει τα μέλη της επιλέγει ως μορφή την όξυνση του ενδοκινηματικού εμφυλίου και των οργανωτικών συγκρούσεων. Την ίδια ώρα που με εμμονή αρνείται την όποια κινηματική σύμπραξη με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις στα μέτωπα πάλης που ανοίγονται στην συγκυρία των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δεν διστάζει να στοχοποιήσει κάθε αγωνιζόμενο θέλοντας έτσι να οχυρωθεί ακόμα περισσότερο από διαφορετικές πολιτικές λογικές και τοποθετήσεις. Οι πρακτικές αυτές καταδεικνύουν τον οργανωτίστικο – απολίτικο τρόπο με τον οποίο η ΚΝΕ προσπαθεί να “ηγεμονεύσει” εντός του κινήματος, καθώς και την αδυναμία της να πρωτοστατήσει με όρους σοβαρής πρωτοπορίας στα μαθητικά και φοιτητικά ξεσπάσματα, σκόπελο που προσπαθεί να υπερβεί μέσα από την στοχοποίηση και τη φίμωση της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς. 

Αρνούμαστε τις λογικές του ενδοκινηματικού εμφύλιου. Επιλέγουμε να στρέψουμε τα βέλη μας απέναντι στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές αντί να αναγάγουμε όλες τις άλλες αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις ως τον πιο επικίνδυνο εχθρό και αντίπαλο. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί βία ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος. Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, και ευρύτερα των μαχόμενων αγωνιστικών δυνάμεων. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο της αριστεράς και του αγώνα να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις εκφυλισμένες και μεθοδευμένες πρακτικές της ΚΝΕ, που φέρνουν στην μνήμη εικόνες σκοτεινών στιγμών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να διαχωριστούν έμπρακτα από αυτές τις πρακτικές και να συμβάλλουν στην αναγκαία μαχητική συμπαράταξη και κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις για την αναζωογόνηση των φοιτητικών συλλόγων, και την αντεπίθεση του φοιτητικού και ευρύτερα νεολαιίστικου κινήματος. Οι πολιτικές μας διαφορές ας τεθούν στη κρίση του κινήματος και των αγωνιστών του και όχι σε συγκρούσεις οργανωτικών μηχανισμών. Θα επιμείνουμε σθεναρά και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία της ανάπτυξης των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στην εκπαίδευση και την κοινωνία, για τη συμβολή σε μια αριστερά αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Μια αριστερά που θα εμπνέει, δεν θα απογοητεύει και θα πηγαίνει τους αγώνες μέχρι το τέλος. 

Γραφείο τύπου νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 25 Μαρτίου 2017


πηγή: narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου