.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Β. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ για τη κατάσταση και τα γεγονότα στη πόλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – Ν ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της κανονικότητας. Από την προεκλογική περίοδο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών του 2014 και μετά, οργανωμένες δυνάμεις χούλιγκαν έχουν στήσει ένα σκηνικό απειλών και τρομοκρατίας. Συστηματικά επιτίθενται εναντίον αγωνιστών και συντρόφων που μπαίνουν εμπόδιο σε όποιους  θέλουν να διατηρήσουν την αυθαιρεσία και την ανομία στην πόλη και  να την μετατρέψουν σε ιδιωτική  ζώνη επιρροής τους. Το ιστορικό της τρομοκρατίας είναι γνωστό και τεκμηριωμένο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση αυτή έφτασε σε νέα επίπεδα. Χούλιγκαν στρατοπεδεύουν πλέον μόνιμα απέναντι από το δημαρχείο, εκδηλώνοντας απροκάλυπτα τις φασιστικές αντιλήψεις και μεθόδους τους. Επιθέσεις σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου, βανδαλισμοί περιουσιών συγγενικών προσώπων δημοτικών συμβούλων, απαγόρευση προβολής αντιφασιστικής ταινίας και άλλα, είναι πια καθημερινή πρακτική.

Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην  εκλεγμένη δημοτική αρχή, στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και στον δημοκρατικό λαό της Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας.

- Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την δημοκρατία και να επαναφέρει άμεσα την κανονικότητα στη λειτουργία  της πόλης.

- Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να επιδιώξουν την οριστική επίλυση του ζητήματος του γηπέδου, καλύπτοντας όμως ταυτόχρονα και τις μελλούμενες ανάγκες της πόλης που πρόκειται να προκύψουν από το ίδιο το έργο.

23.3.2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου