.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ: ΟΧΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

ΟΧΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Η εξαγγελία για την ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας, με παράλληλη ανέγερση γηπέδου Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας στον χώρο του Μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή, αθετεί την υποχρέωση της Πολιτείας για ορθολογική και επωφελή για τους πολίτες διαχείριση του αστικού χώρου.
Πρώτα-πρώτα θεωρούμε ότι το υπάρχον γήπεδο πρέπει να φύγει από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και στους διερχόμενους οδηγούς, καθώς και στα τρία όμορα σχολικά κτίρια τα οποία στεγάζουν πέντε σχολεία. Όποιος όμως προσφέρει ως αντάλλαγμα μια καινούργια περιοχή για τον αναγκαίο τερματισμό της παρούσας χρήσης εκτρέφει την υποψία ότι η διαχείριση του χώρου έγινε αντικείμενο συναλλαγής με επιχειρηματικά συμφέροντα, που χρησιμοποιούν ως εργαλείο ιδεολογικού, πολιτικού και, εν τέλει, εκλογικού εκβιασμού τον ιδιωτικό στρατό των πελατών-οπαδών. (Βλέπε την πρόσφατη «κατάληψη» της Νέας Φιλαδέλφειας από τραμπούκους άλλης Ανώνυμης Εταιρίας, με την αστυνομία να ανέχεται τη διάπραξη κάθε είδους αδικήματος.)

Οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές (ΟΑΚΑ), ακριβοπληρωμένες στον καιρό τους και σήμερα σε εγκατάλειψη, χωράνε πολλαπλάσιους οπαδούς-καταναλωτές του ποδοσφαιρικού θεάματος από όσους σήμερα αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την τηλεόραση για να το απολαύσουν.
-          Όχι γήπεδο στο Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή
-          Κανένας (μικρο) πολιτικός υπολογισμός δεν επιτρέπεται να υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
-          Κανένα νέο γήπεδο σε χώρο που ανήκει (και πρέπει να ανήκει) στους πολίτες.
-          Αξιοποίηση από τις ομάδες των αθλητικών υποδομών που ήδη υπάρχουν.
-          Όχι σε επιπλέον τσιμεντοποίηση της ήδη επιβαρυμένης Αθήνας και υποβάθμιση ενός από τους μεγαλύτερους υπάρχοντες αστικούς χώρους πρασίνου.
-          Οι χρήσεις γης να εξυπηρετούν  τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου