.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Για τις δυνάμεις του ΚΚΕ στα Πανεπιστήμια ενάντια στο κίνημα των φαντάρων στον Στρατό


Στις 21/3/2017 δικάζεται η έφεση του Νίκου Αργυρίου, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων στο 7ο τριμελές εφετείο .


Ο Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε με ποινή-ρεκόρ 2 ετών με 3ετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατήγγειλε καψώνια στο στρατό. Σε μια περίοδο πολεμικής ετοιμότητας στον στρατό η ψυχολογική και σωματική εκμετάλλευση των φαντάρων έχει συμβάλλει στην αύξηση των αυτοκτονιών και των ψυχολογικών νοσημάτων στους φαντάρους.


Χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο, και με την ελληνική «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να μην πατά σε καμιά νομική βάση μόνο με «αποχρώσες ενδείξεις» από παράνομα αποκτηθέντα «ηλεκτρονικά ίχνη» και το αξίωμα «δεν πρέπει να μιλάμε για το στρατό». Απέναντι σε αυτή την δίωξη ήδη παρά πολλά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δηλώσει την συμπαράσταση τους. Είναι φανερό ότι επιχειρείται μια συνολική ποινικοποίηση του κινήματος μέσω αυτής της καταδίκης .


Με έκπληξη όμως μάθαμε ότι σε αρκετές σχόλες οι δυνάμεις της ΠΚΣ (ΚΝΕ) αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το ψήφισμα αλληλεγγύης προβάλλοντας δικαιολογίες ότι "δεν γνώριζαν το γεγονός" (!). Εμείς αναρωτιόμαστε: πώς γίνεται να μη γνωρίζουν το γεγονός, τα μέλη της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, όταν τα μέλη της ΚΝΕ στο στρατό, στις περιπτώσεις που δεν στέλνουν άχρωμες και άοσμες καταγγελίες στο -άτυπο, μιλιταριστικό γραφείο τύπου του Π. Καμμένου- militaire.gr, απευθύνονται στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Μόνο άγνωστη δεν είναι η δράση του Δικτύου Σπάρτακος εντός του στρατού και οι νίκες που έχουν κατακτήσει οι φαντάροι με την βοήθεια του. Αυτό είναι, εξάλλου, κάτι που γνωρίζουν και τα μέλη του ΚΣ της ΚΝΕ, όταν λιβελογραφούν στον Ριζοσπάστη πετώντας λάσπη στην κύρια δύναμη που στηρίζει τους πολύμορφους και μαχητικούς αγώνες της στρατευμένης νεολαίας.

Προφανώς λοιπόν η μη υπερψήφιση οφείλεται σε πολιτικά ζητήματα που έχουν σχέση με την γενικότερη θέση του ΚΚΕ για τον στρατό και το αξιόμαχο του. Προφανώ,ς δεν είναι άσχετη από την υπεράσπιση των εθνικιστικών θέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο όνομα της εθνικής και "λαϊκής" κυριαρχίας, στην οποία έχει επιδοθεί πολλάκις -τώρα τελευταία- το ΚΚΕ από τη σκοπιά των "ταξικών" του αναλύσεων. Βεβαία δεν είναι η πρώτη φορά που κράτα τέτοια ανεξήγητη στάση μια δύναμη που θέλει να έχει σχέση με την κομμουνιστική αριστερά. Μόλις πέρσι είχε καταψηφίσει σε διάφορες σχολές όπως η Νομική Αθηνάς ψήφισμα καταγγελίας της άσκηση «επανακατάληψης» εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα -που καταλαμβάνουν «ταραχοποιοί» (εργάτες)- από το 523 ΤΠ.

Βέβαια, και για αυτήν ακόμα τη βδομάδα, εμείς με καλή προαίρεση θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική, η πρακτική άρνησης να υπερασπιστούν αγωνιστές που διώκονται από το κράτος και τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς του, ήταν απλά ένα "λάθος" ή μια "παράβλεψη" και να μην αποτελεί γραμμή για τις ταξικές δυνάμεις του ΚΚΕ Υπάρχει ακόμα χρόνος να καταγγείλει τέτοιου είδους ενέργειες από την πλευρά του κράτους και να συμβάλει μαζικά στο να αναπτυχθεί μαζικό κίνημα ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τα κινήματα με στόχο την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων!

Αλλιώς, μια μέρα, η ιστορία (όχι απαραίτητα εμείς) θα τους αποκαλέσει συνένοχους.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου