.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η νέα φουρνιά χουλιγκανισμού

Θεωρούνται από τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς γιατί είναι αδίστακτοι. Είναι η νέα φουρνιά και στυλ χουλιγκανισμού που προέρχεται από τη Ρωσία.


 Τα όσα συνέβησαν πριν λίγους μήνες στη Μασσαλία -στον αγώνα Αγγλία-Ρωσία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα- φανέρωσαν τη δράση και τις πρακτικές του ρώσικου «στρατού» οπαδών. Δεν είναι απλοί ταραξίες, ούτε σπέρνουν τον τρόμο λόγω μέθης. Βασικός τους σκοπός είναι να χυθεί αίμα και δείχνουν απόλυτα εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο.


Είναι πειθαρχημένοι και λειτουργούν ως μία ομάδα. Γυμνασμένοι και μυώδεις, φέρουν εθνικιστικά σύμβολα, είτε με τη μορφή τατουάζ είτε με τα λάβαρα που προβάλουν.

«Ήταν 150 άτομα από τη Ρωσία που ήταν εκπαιδευμένοι», ανέφερε τότε ο Γάλλος εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση των επεισοδίων. «Ήταν προετοιμασμένοι για πολύ άγρια σκηνικά και επεισόδια. Για τρομερή βία. Ήταν απόλυτα σχεδιασμένο όλο αυτό και ο τρόπος που θα έκαναν τις επιθέσεις τους», πρόσθετε.

Επιτίθενται συντεταγμένα, με πρακτικές κανονικής μάχης, όπως λένε άνθρωποι που τους παρακολουθούν, και δείχνουν πως δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ετσι έχουν τον πρώτο λόγο στα «ντου». Πολλοί από τους αρχηγούς τους, αυτοί που διοικούν τον ρώσικο οπαδικό στρατό, είναι μέλη συμμοριών.Σε λογαριασμούς στα social media και σχετικά οπαδικά forum, μπορεί να δει κάποιος σχετικά εύκολα αναφορές για τη δράση τους, από τους ίδιους. «Είμαστε σκληροί πολεμιστές. Δεν είμαστε αγοράκια που φοράνε Lacoste ή γυναικεία ρούχα», είναι μερικές από τις ατάκες που έγραφαν όλα υπερηφάνεια το προηγούμενο καλοκαρί. «Προπονούμαστε για δράση και ετοιμαζόμαστε για πόλεμο».Κάνοντας μια διαδικτυακή βόλτα στα βίντεο που δημοσιεύονται στο ίντερνετ από τις μάχες τους, βλέπει κανείς μια οργανωμένη δράση και το δικό τους, άρρωστο, κώδικα… ξύλου.

Δίνουν ραντεβού με αντίπαλους οπαδούς (ίσες αριθμητικά ομάδες), φοράνε τα ίδια ρούχα (κάτι σαν τις στολές του στρατού τους) και πλακώνονται χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια.Και μιλάμε για αρκετούς οπαδούς που έχουν ενταχθεί σε αυτή την πολεμική μηχανή του χουλιγκανισμού. Απλά στη Γαλλία είχαν πάει οι «καλύτεροι», οι επίλεκτοι. Ο ακροδεξιός Ρώσος βουλευτής Ιβάν Λεμπέντεφ τους είχε δώσει εκείνες συγχαρητήρια για ό,τι έκαναν. «Δε βλέπω τίποτα το κακό σε αυτές τις μάχες. Συγχαρητήρια παιδιά, συνεχίστε έτσι», τους είχε πει.


Πολιτικά, αρκετοί από αυτούς εμπλέκονται στις μεγάλες ταραχές που διαδραματίστηκαν κατά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Χαρακτηριστικό της ασυλίας που απολαμβάνουν είναι πως το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vesti κάλυψε τα επεισόδια της Μασσαλίας γράφοντας: «Ρώσοι απέτρεψαν επίθεση χιλιάδων Αγγλων και τους έτρεψαν σε φυγή». Μια θριαμβευτική νότα υπάρχει σε αυτές τις λέξεις. «Τα παιδιά αυτά υπερασπίστηκαν τη τιμή της πατρίδας μας», είπε ο Λεμπέντεφ, σιγοντάροντας τη δράση τους.Μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2018, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Εκεί, ο ρώσικος οπαδικός στρατός θα «παίζει» εντός έδρας. Αυτό είναι το μεγάλο τους ραντεβού και το μεγάλο τους στοίχημα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι Ρώσοι κάνουν με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται... προθέρμανση. Και επίδειξη δύναμης!


πηγή: forzajuve.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου