.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Γήπεδο ΠΑΟ: Ταφόπλακα στο Πάρκο Γουδή; Έκθετη η Καφατσάκη!


Μετά την προχθεσινή καταστολή με τα γεγονότα της Βίλας, προέκυψε νέο σοβαρό ολίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με θέματα που σχετίζονται με τη γειτονιά μας… Σήμερα όλη μέρα παίζει η είδηση για κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο πάρκο Γουδή!

Σε εκδήλωση που είχε οργανώσει η Επιτροπή για το Γουδή μαζί με το Δήμο Ζωγράφου στο Ρυθμό τον Απρίλιο 2016, η Τίνα Καφατσάκη είχε παρουσιάσει την πρόταση της για «ήπιες» δράσεις (σχετικό άρθρο εδώ) στους χώρους που ήδη είναι υπό τη δικαιοδοσία των όμορων δήμων με πρωτοβουλία για σύσταση «Φορέα Διαχείρισης» που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.


Το επιχείρημα τότε της Δημάρχου ήταν ότι «μέχρι να πετύχουμε το maximum στόχο (sic) για μεταφορά του στρατοπέδου και ενοποίηση όλων των πάρκων, ας κάνουμε το πρώτο βήμα διαμορφώνοντας τους χώρους που έχουμε ήδη στη δικαιοδοσία μας». Μας μετέδωσε αισιόδοξα μηνύματα λόγω της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση και Περιφέρεια, ότι θα βάλουν πλάτη για να βρεθούν κονδύλια, ότι υπάρχει βούληση και κατάλληλοι άνθρωποι για να το τρέξουν. Ανήσυχοι φύγαμε ορισμένοι, οι κλασικοί «δύσπιστοι» όπως μας κατηγορούν συχνά…


Τελικά μας έμεινε η απορία και ένα ανοικτό ερώτημα στο δημόσιο στίβο: αυτή η πρωτοβουλία της Καφατσάκη ήταν αναγκαία για να γίνουν κάποια πρώτα βήματα και να βρεθεί χρηματοδότηση προς τη σύσταση Φορέα του Μητροπολιτικού Πάρκου ή σηματοδοτούσε την έναρξη μιας εκστρατείας αλλαγής πλεύσης και (ακόμα μιας) άτακτης υποχώρησης σε σχέση με το διακυρηγμένο στόχο της Επιτροπής για το Πάρκο Γουδή;

Αν αληθεύουν όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος σε σημερινό άρθρο (εδώ), ο Τσίπρας δίνει το φιλέτο του οικοπέδου Δ1 στον ΠΑΟ για να χτίσει γήπεδο, παρακάμπτοντας και καταστρατηγώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ για το θέμα που έχουν κηρύξει παράνομο ακόμα και το θέατρο Μπάντμιντον!

Τα ήξερε αυτά η δημοτική αρχή / πλειοψηφούσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  όταν έκανε μόλις λίγους μήνες πριν τις προτάσεις της για «ήπιες παρεμβάσεις εκεί που μας ανήκουν οι χώροι» ή όχι;
Αν δεν το ήξερε, τι θέση θα πάρει τώρα;
Εφόσον ισχύουν αυτά που κυκλοφορούν σε αρκετά αθλητικά και ειδησεογραφικά site σήμερα, μένουμε με τη σκέψη ότι η κυβέρνηση έκανε μία μικρή»εξυπηρέτηση» με τα ΜΑΤ της στη δήμαρχο προχθές, για να πάρει (συνεννοημένα ή όχι;) ως αντάλλαγμα το μεγαλύτερο φιλέτο στο Γουδή για χάρη μίας ΠΑΕ πάλι (μετά το αντίστοιχο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Φιλαδέλφεια για το γήπεδο της ΑΕΚ). Η συνέχεια πάνω στο θέμα προμηνύεται καυτή.
Ελπίζουμε να μην μας απαντήσουν απλά με μία νέα «επικοινωνιακή» επίθεση για δικαίωση και του κινήματος για το πάρκο Γουδή μετά την αντίστοιχη προχθεσινή ιλαροτραγωδία για τη Βίλα…Από ό,τι φαίνεται πλέον για το ΣΥΡΙΖΑ νόμος δεν είναι ούτε το δίκιο κανενός εργάτη, ούτε κανενός τοπικού κινήματος. Νόμος είναι το δίκιο των ιδιοκτητών των μεγάλων ΠΑΕ!

πηγή: zografougeitonies.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου