.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΗΦΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Ενημέρωση Λειτουργίας της Δομής
  «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Κ.Η.Φ.Η.»

Στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) από  το 2003 και συνεχίζει τη λειτουργία του μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Το Κ.Η.Φ.Η. είναι μια σύγχρονη ανοιχτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, πάρκισον, νοητικά, ψυχικά προβλήματα υγείας) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους δέχεται την επιβάρυνση και την επαγρύπνηση αυτής ενώ παράλληλα εργάζεται ή μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται  να ανταποκριθεί στη φροντίδα αυτών. Σκοπός της Δομής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης, επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογένειας και της εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.
Το Κ.Η.Φ.Η. λειτουργεί με ειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας υπηρεσίες όπως είναι η πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχοσυναισθηματική στήριξη στους ωφελούμενους και τους φροντιστές αυτών, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και τους φροντιστές, ειδική ψυχοεκπαίδευση σχετικά με ψυχογηριατρικές παθήσεις στους φροντιστές, νευροψυχολογική αξιολόγηση, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ειδική φυσιοθεραπεία/πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα ανάγνωσης, ομάδα λαϊκής παράδοσης  καθώς και σίτιση με δεκατιανό και γεύμα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των ωφελούμενων με συνοδό από και προς την οικία τους.
Το πρόγραμμα του Κ.Η.Φ.Η. δύναται να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθημερινά σε 25 ηλικιωμένα άτομα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων βρίσκεται επί της οδού Θεμ. Σοφούλη 4 και Παπάγου, στη Ν. Φιλαδέλφεια (περιοχή Απομάχων) και λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από  7:00π.μ. – 15:00μ.μ.
Στοιχεία  Επικοινωνίας:Τηλέφωνο: 210 2584067                                                                                                                                                                        E-mail: kifi@neafiladelfeia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου